• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper

Løgsuppe - klassisk og nem suppe med løg

billede med løgsuppe i gryde
En klassisk opskrift på løgsuppe, der er en meget nem suppe lavet med masser af løg. Løgsuppen er hurtig at lave, og så er den sund og mættende. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. marts 2025 - Udgivet:  4. januar 2021

Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
  2. Opskrift på klassisk løgsuppe
  3. Løgsuppe
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
  8. Løgsuppe med ostebrød
  9. Fransk løgsuppe
  10. Cremet løgsuppe med fløde
  11. Løgsuppe med hvidvin
4.7 fra 79 stemmer
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.

Er der næsten noget bedre end en hjemmelavet løgsuppe, der er lavet helt fra bunden, og hvor de fine løg trylles om til en lækker suppe. Løgsuppen kræver kun få ingredienser, og samtidig er den ret nem at lave.

Husk dog at bruge tiden på at lade løgene falde godt sammen og næsten karamellisere inden du tilsætter hønsebouillon, uden at de stegte løg dog skal blive for mørke. Det kan sagtens tage 20 minutter før løgene er helt klar til bouillonen.

Her kan du også se hvordan du laver ostebrød til din suppe, den klassiske franske løgsuppe, en cremet udgave med fløde eller versionen med lidt hvidvin.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kartoffel porre suppe
  • Kylling i løgsauce
  • Bløde løg
  • Syltede rødløg

Opskrift på klassisk løgsuppe

billede med løgsuppe i gryde

Løgsuppe

Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
Bedømmelse
4.7 fra 79 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 store løg - (almindelige løg)
  • 4 fed hvidløg
  • rapsolie - til sautering af løg
  • 2 spsk timian - frisk, eller 2 tsk. tørret
  • 1,2 l vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 1 spsk sherryeddike - eller anden lys eddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Zittauerløg pilles og deles i halve. Derefter snitter du dem i tynde skiver.
    billede med løg til løgsuppe
  • Hvidløg pilles pilles ligeledes og skæres i tynde skiver eller hakkes groft.
  • Varm lidt rapsolie op i en stor gryde, og steg nu løg og hvidløg ved middelvarme i cirka 20 minutter. Løgene skal blive klare og falde sammen, men ikke blive for brune. Så pas på med varmen, og tilsæt gerne lidt mere olivenolie undervejs. Det er vigtigt, at løgene sauteres grundigt, og begynder at karamellisere. Og det kan altså nemt tage op mod 20 minutter, men det er hele tiden værd.
    billede med sauterede løg til løgsuppe
  • Pluk bladene af timiankvistene. Kom dem ved løgene.
  • Tilsæt vand og hønseboillonterninger og lad løgsuppen koge op.
    billede med Knorr hønsebouillon
  • Nu skal løgsuppen så simre i cirka 20 minutter under låg, og du må gerne lige røre i suppen et par gange undervejs.
  • Smag din løgsuppe til med lidt sherryeddike, salt og friskkværnet peber.
    billede med løgsuppe

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
133
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
0.3
mg
0
%
Natrium
 
1081
mg
47
%
Kalium
 
240
mg
7
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
15
IU
0
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Opskriften passer som en god forret til fire personer, men du kan sagtens gange opskriften op og anvende løgsuppen som en hovedret.

Den færdige løgsuppe nydes varm, og serveres meget gerne med et stykke italiensk brød til. Eksempelvis dette lækre og nemme ciabattabrød, der ikke engang skal æltes.

Vild med suppe? Prøv også mine opskrifter på tomatsuppe, blomkålssuppe og kartoffel porre suppe.

Løgsuppe med ostebrød

Du kan også lave løgsuppe med ostebrød.

Her skal du beregne et par skiver brød til hver, og brødet må gerne være fra i går eller før (bare det ikke er muggent brød).

Pensl brødene grundigt med olivenolie, og grill dem i ovnen i 1-2 minutter.

Fordel revet ost på brødene, og giv dem så yderligere et lille minut under ovnens grill, indtil osten er smeltet.

Derefter tages de færdigbagte ostebrød ud af ovnen, og drysses med lidt salt inden servering.

Fransk løgsuppe

Du kan også lave en klassisk fransk løgsuppe, og det er sådan set en kombination af løgsuppen og ostebrødet.

Skiver af franske flutes steges sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft - det tager cirka 5-10 minutter. Brødskiverne skal blot netop være sprøde, og ikke for tørre.

Lav løgsuppen som anvist i grundopskriften længere oppe, og fordel den i ildfaste skåle, der passer med en portion til hver.

Læg de sprøde brødskiver ned i løgsuppen, som derefter drysses med revet ost.

Den franske løgsuppe gratineres så under grillen i ovnen indtil osten bobler op.

Vær opmærksom på, at løgsuppen er RYGENDE varm, når den kommer ud af ovnen!!! Så lad den lige stå fem minutter før servering, så ingen brænder sig på den.

Læs også: Kan man spise løg der spirer?

Cremet løgsuppe med fløde

Du kan også lave en løgsuppe med fløde, der gør suppen mere cremet.

Jeg synes umiddelbart, at en suppe med løg blot skal laves med bouillon, men du kan altså også lave en mere cremet version med lidt tilsat fløde.

Fløden tilsættes til sidst, og her kan du bruge en eller to deciliter piskefløde, hvorefter løgsuppen koges op.

Smag suppen til med salt, peber og eventuelt lidt mere eddike, for fløden tilfører selvfølgelig en del fedme.

Løgsuppe med hvidvin

Løgsuppe med hvidvin er en anden variant af den traditionelle suppe med løg.

Her skal du sautere løgene indtil de karamelliserede, hvorefter du tilsætter 1-2 deciliter hvidvin, som så koges næsten væk.

Men essensen af hvidvin har nu sat sig i løgene, hvorefter du kommer bouillon ved og ellers følger opskriften.

Hvidvinen giver en rigtig fin smag til løgsuppen, så det er bestemt værd at prøve også.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Christiansen

    oktober 04, 2024 at 2:11 pm

    Jeg er træt af reklamer selv om jeg har
    tilkøbt medlemskab. Ellers tak for gode opskrifter der også er til at forstå.
    Med venlig Hilsen
    John Christiansen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 04, 2024 at 4:48 pm

      Hej John
      Tak for det. Er du logget ind? For så skal du kke se annoncer!
      Driller det fortsat kan du lige sende mig en mail på hej@madensverden.dk.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ann Emborg

    august 21, 2023 at 3:11 pm

    Åh noget være jams, søger en opskrift på ostebrød, den jeg lavede for 25-30 år siden, var med piskede æggehvider, lidt mayo og revet ost, kan ikke huske blandingsforholdet

    Svar
  3. Ann Emborg

    august 21, 2023 at 3:03 pm

    Tak for suppen. Jeg havdblandingsforholdete engang (25-30) år siden, en opskrift på ostebrød, der var stift piskede æggehvider, lidt mayo og revet ost i, kan ikke huske blandingsforholdet. Er det en opskrift du/I kender??

    Svar
  4. Susan Andersen

    marts 03, 2023 at 8:05 am

    Hej Holger.
    Jeg savner en opskrift på Løgsovs. Jeg har prøvet at lave det før, men det smager slet ikke som løgsovs. Kunne man ikke tænke, at det ville se rigtig godt ud i din kogebog.
    PS. 1000 tak for alle de lækre opskrifter 🙂

    Svar
  5. Jane Jensen

    august 25, 2022 at 1:27 pm

    Sherryeddike er ikke sådan lige noget, der findes i mit køkken, og jeg synes, det er fjollet at investere i en flaske blot til løgsuppen. Jeg har æblecidereddike, men kan den bruges i stedet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 25, 2022 at 2:31 pm

      Hej Jane
      Ja da - det kan du sagtens - det giver samme resultat 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required