Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Osso buco

Osso bucu (opskrift på langtidsstegt italiensk ossobuco)

billede med osso buco
4.8 fra 53 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
117
SHARES
FacebookMessenger117PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste Osso buco
  • Opskrift på gammeldags osso buco
  • Servering
  • Kommentarer

Verdens bedste Osso buco

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 53 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 5 timer t
Samlet tid: 5 timer t 15 minutter min
Min bedste opskrift på italiensk osso buco. En god og langtidsstegt ossobuco, der serveres med gremolata, kartoffelmos eller pasta.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stk. osso buco på 250 gram stykket
  • 10 cherrytomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 soltørrede tomater
  • 3 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl kalvefond
  • 3 laurbærblade
  • 1 håndfuld timian og rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Lav først nogle snit i kanten på dine osso buco, så de ikke bøjer op under stegningen. Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Brun dem hurtigt på begge sider så de får farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Læg cherrytomater i bunden af en stegeso sammen med hakkede tomater og tre soltørrede tomater i strimler, og fordel derefter de brunede osso bucoer over tomaterne.
  3. Skalotteløg og hvidløg hakkes groft og sauteres ved middel varme i lidt olie uden at tage farve. Gulerødder skæres i små tern og steges kort med, hvorefter det hele kommes ved kødet.
  4. Kog panden af med hvidvin og kalvefond og hæld det ligeledes ned i stegesoen.
  5. Kviste af timian og rosmarin bindes sammen med lidt bomuldssnor og lægges i sammen med laurbærblade.
  6. Stil stegesoen ind i en kold ovn ved 150 grader almindelig over- og undervarme, og nu skal den stege i 5 timer.
  7. Efter 4 timer kan du hive stegesoen ud af ovnen, og fiske knoglestykkerne i dine ossobuco op. Derefter sættes det tilbage i ovnen og får en time mere.
  8. Smages til med salt og peber. eventuelt også med lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier360kcalKulhydrater15gProtein46gFedt8gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gKolesterol170mgNatrium1137mgKalium1284mgKostfibre3gSukker7gVitamin A5454IUVitamin C25mgCalcium115mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gammeldags osso buco

Langtidsstegt osso buco er en italiensk klassiker, der findes i mange varianter i støvelandet.

Her har jeg tilbedt ossobuco i en stegeso, og blandt andet tilsat lidt soltørrede tomater.

Stegetiden er cirka 5 timer, og du får en ret med en virkelig koncentreret smag, der næsten ikke fås mere intens.

Til gengæld klæder den dejlige gremolata kødet og den indkogte sauce, så den skal du ikke snyde dig for at drysse over retten.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den kan laves med enten kalveskank eller okseskank. Kalv er den oprindelige - men i Danmark er det oftest med okseskank.

Bemærk: Har du ikke en stegeso, kan du sagtens lave retten i en gryde eller en dyb sauterpande. Begge med låg. Du kan såmænd også blot anvende et almindeligt ildfast fad, som så dækkes med sølvpapir. Uanset metode er det vigtige, at der kan dækkes tæt til så væsken ikke fordamper.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Ragout
  • Ovnbagt svineskank
  • Italiensk oksesteg

Servering

Den færdigstegte osso buco er meget intens i smag og konsistens, og derfor skal der ikke bruges så meget til hver portion.

Ossobuco serveres med en blød kartoffelmos eller pasta.

Kog pasta som anvist på pakken og læg på en lun tallerken. Ovenpå lægges lidt kød og sovs, og der drysses gerne med gremolata.

osso buco med mørkt øl fra Bryghuset Møn
Osso buco skal langtidssteges i op mod 5 timer - så bliver kødet det møreste, som du nogensinde har smagt. Her har vi lavet osso buco med en god kartoffelmos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Du finder flere lækre opskrifter fra det italienske køkken her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise skriver

    september 15, 2025 at 6:15 am

    Det var verdens bedste - jeg supplerede dog med fløde og nutritional yeast for at runde den en smule.

    Svar
  2. Torben skriver

    marts 24, 2025 at 11:15 am

    Hej Holger

    TAK for dine skønne opskrifter. Du er efterhånden blevet min go-to, når jeg skal prøve noget nyt (ELLER endnu vigtigere - genbesøge gamle kendinge). Jeg har lavet din OssoBucco et par gange i stegeso, og det bliver FANTASTISK. Jeg har nogen gange oplevet at det bliver for "fedt", selvom jeg fjerne ben. Plejer du at skimme fedtet af?

    Svar
  3. Annie Thomsen skriver

    marts 18, 2025 at 5:28 pm

    Smager helt fantastisk. Mørt og lækkert 😋 Den bedste Osso Buco vi har smagt

    Svar
  4. Gitte Søndergaard skriver

    februar 05, 2025 at 5:42 pm

    En helt fantastisk opskrift. Samtlige middagsgæster roste maden til skyerne. Den bedste ossobuco de nogensinde har smagt.!!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 06, 2025 at 5:01 pm

      Tusind tak, Gitte - hvor er det sødt af dig at skrive.
      Og jeg er mega glad for de kunne lide den. Ossobuco er jo en fantastisk ret 🙂
      Alt det bedste til dig og dine middagsgæster
      Holger

      Svar
  5. David Bonde Henriksen skriver

    januar 02, 2025 at 3:58 pm

    Hva' så, når man ikke ejer en stegeso?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 02, 2025 at 4:19 pm

      Hej David
      Godt og relevant spørgsmål, men du kan sagtens også lave den med en gryde eller lignende. Jeg har opdateret opskriften med forslag til andet end stegeso.
      Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Mi skriver

    oktober 26, 2024 at 1:46 am

    Denne ret er familiens absolutte favorit.

    Min version har flg. tilføjelser:

    1. bruger også bladselleri (blegselleri) i små tern, udover de nævnte grønsager), det udvider rettens smag og duft.

    2. Inden stegen kommer i ovnen, dækkes den til med de grønne blade fra blegsellerien. Persillebundt kan godt erstattes her .

    Begge tilføjelser er inspireret af et besøg i Italien.

    Vh
    Mi

    Svar
  7. Karina Stumpe Pedersen skriver

    februar 12, 2024 at 1:41 pm

    Jeg har tænkt mig at lave denne opskrift. Men vil høre om jeg kan bruge rødvin i stedet for hvid? Bh. Karina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 12, 2024 at 5:42 pm

      Hej Karina
      Det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Camilla skriver

    februar 03, 2024 at 9:30 am

    Hvis det nu skal laves på komfur, hvordan vil du så tilberede det?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 03, 2024 at 9:45 am

      Hej Camilla
      Stort set samme måde. Bare en stor stegegryde, som står og simrer på komfuret. Det bliver mindst lige så godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Annette Birch Andersson skriver

        november 14, 2024 at 11:43 am

        Hej Holger.
        Lavede denne ret og tilføjede en pæn portion bladselleri.
        Lavede så en risotto milanese til, det var bare helt fantastisk.
        Hilsen Annette

  9. Iben Dyrvig skriver

    december 05, 2023 at 5:42 pm

    Vi har netop fået en super lækker osso buco i Italien, hvor den blev serveret på toppen af en risotto milanese. Det passede SÅ godt sammen.

    Svar
  10. Sven Gleerup skriver

    januar 04, 2023 at 10:38 am

    Jeg forstår at knoglerne adskiller sig fra kødet og skal op, men hvad sker der med marven.?

    Svar
  11. Anne A skriver

    oktober 21, 2022 at 7:48 am

    Kan det laves i en gryde på ovnen? Har ikke en stegeso

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 21, 2022 at 8:26 am

      Hej Anne
      Ja, det kan det sagtens - når blot gryden kan holde til turen i ovnen 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Johnny Rømer-Pedersen skriver

    maj 21, 2021 at 1:10 pm

    Hej.
    Skal det være varmluft, eller alm over-/undervarme?
    Vh

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 21, 2021 at 1:46 pm

      Hej Johnny
      Bare ved almindelig over- og undervarme - jeg har lige præciseret teksten 🙂
      Tak for det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  13. Aase Lundqvist skriver

    februar 08, 2019 at 6:35 pm

    Lyder lækkert, men hvorfor fisker du knoglerne op? Hvad gør du med marven (jeg elsker marv - det er det bedste ved osso buco)?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required