• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Langtidsstegt oksehøjreb - opskrift med tid og temperatur

Langtidsstegt oksehøjreb er noget af det bedste gæstemad, og du får en steg, der er virkelig mør og saftig. Genrefoto: Guffeliguf.dk.
Langtidsstegt oksehøjreb er noget af det bedste gæstemad, og du får en steg, der er virkelig mør og saftig. Genrefoto: Madensverden.dk.

Opdateret:  9. december 2019 - Udgivet:  4. januar 2017

Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailRedditSMS

Opskrift på langtidsstegt oksehøjreb med stegetid og korrekt kernetemperatur. Oksehøjreb kan både laves i grill og ovn, og er perfekt gæstemad.

Opskriften er beregnet til mange personer. Hvis du regner med 200 gram kød pr. person, så er der her til ca. 20 personer.

Så det er altså festmad eller gæstemad.

Rester kan blandt andet anvendes til biksemad.

Ingredienser til langtidsstegt oksehøjreb

En oksehøjreb på cirka fire kilo
Olivenolie
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Bed slagteren gøre oksestegen klar til stegning, så eventuelle sener og andet snavs er fjernet.
  2. Læg oksehøjrebet i et ildfast fad, og smør det godt med olie.
  3. Pluk friske timianblade, og massér dem ind i kødet, og krydr med salt og friskkværnet peber. Mere skal du ikke krydre oksehøjreb, da kødet i sig selv har masser af smag.
  4. Lad nu stegen stå og hvile i et par timer på køkkenbordet.
  5. Så til selve stegningen. Du skal beregne cirka 60 minutter pr. kilo højreb, så en steg på fire kilo skal have cirka fire timer.
  6. Langtidsstegning af oksehøjreb foregår ved 100 grader almindelig luft i en forvarmet ovn, og her sætter du stegen ind.
  7. Men som det altid er med stegetider på stege, så er tiderne altid kun vejledende. Det mest sikre er at anvende et stegetermometer, så det sætter du nu i oksehøjrebsstegen.
  8. Stegen er færdig ved en kernetemperatur på 60 grader, hvor kødet er medium - uden at være hverken rødt eller tørt.
  9. Men du tager alligevel stegen ud når den rammer en kernetemperatur på 58 grader. Her skrues ovnen op på 230 grader varmluft, og når ovnen er varm, kommes stegen ind, og får nu 10 minutter for at få noget farve.

Tag oksehøjrebsstegen ud og lad den hvile i 30 minutter på et skærebræt inden udskæring.

Stegen skal IKKE overdækkes.

Langtidsstegt oksehøjreb serveres med hasselback kartofler, bearnaise sauce og en bønnesalat med sennepsvinaigrette.

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt oksespidsbryst

Langtidsstegt cuvette

Langtidsstegt culottesteg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Mølgaard

    december 25, 2024 at 6:07 pm

    Ubrugelig opskrift. Efter 3 timer ved 100 grader havde jeg en kernetemperatur på 38 grader. Vægt på stegen2,5 kg. 😡

    Svar
  2. Mette Ulrich

    marts 04, 2023 at 11:05 am

    Har du et tip til hvordan jeg gør når jeg skal stege stegen hjemme men servere den et andet sted (ca 10 min kørsel), og sådan at den ikke bliver kold ellign? Tak på forhånd.

    Svar
  3. Eva

    juni 24, 2022 at 9:54 pm

    Hej. Jeg skal tilberede en oksehøjreb og vil lægge den i stegegryden i ovnen, men jeg er i tvivl om låget skal være på? Og hvad med bruningen til sidst, er det med eller uden låg? Tak for svar. Vh Eva

    Svar
  4. Anette

    december 31, 2021 at 10:17 am

    Hej
    Jeg skal stege oksehøjreb, men er i tvivl når du skriver 100 grader Alm luft, er det over/under varme eller varmluft? Håber på svar hurtigt, at det er maden til i aften.
    På forhånd tak og godt nytår
    Vh Anette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 31, 2021 at 10:22 am

      Hej Anette
      Det er almindelig over- og undervarme - ikke varmluft 🙂
      Rigtig godt nytår
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her