Langtidsstegt nakkefilet giver dig et meget mørt stykke svinekød med en vidunderlig smag. Marmoringen i kødet gør nemlig, at det ikke bliver tørt.
Langtidsstegt nakkefilet kan du lave på flere måder. Den kan steges i en gryde under låg, i grillen ved lav og indirekte varme - eller i ovnen.
Her har jeg valgt det sidste, og stegt den i en alupose fra Qbag (AluFoil Cooking Bags). Det er ikke den klassiske stegepose af plastic, men i stedet er den lavet af alufolie, og derfor mere holdbar.
Først marinerer du kødet, lægger det ind i posen, tilsæt et par spiseskefulde vand, og luk posen ved at folde kanten et par gange. Det fungerer faktisk fint.
Poserne kan blandt andet købes i SuperBrugsen, men hvis ikke du har sådan butik eller pose i nærheden, kan du selvfølgelig også bruge en stegeso eller et ildfast fad med låg.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt nakkefilet
Langtidsstegt nakkefilet i ovn - stegt i tre timer
Ingredienser
- 800 g nakkefilet
- 3 spsk brun farin
- 1 spsk salt
Fremgangsmåde
- Bland brun farin og salt i en skål, og massér det derefter godt ind i nakkefileten. Du skal rundt alle steder, så brug et par minutter på at gnubbe det godt ind i kødet.
- Kom så kødet i en alupose (eller hvordan du nu steger den), og øs et par spiseskefulde vand ind, så der er en smule væde ved nakkefileten.
- Fold kanten ved åbningen sammen et par gange, så posen lukker helt tæt.
- Så skal posen med langtidsstegt nakkefilet blot i ovnen ved 120 grader -og her skal den stege i tre timer.
- Tag kødet ud, og lad det hvile i 20 minutter i posen inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Langtidsstegt nakkefilet kan som sagt også tilberedes i stegeso, hvis du hellere vil det. Husk dog, at låget skal slutte helt tæt.
Langtidsstegt nakkefilet lavet i en alupose fra Qbag. Foto: Madensverden.dk.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kristine
Meget lækker og nem gæstemad. Tænker stegetiden må forlænges når kødet vejer mere end der står i opskriften
Hanne M
Supernemt og smagte rigtig godt
Lavede den med en god sovs, kartoffelmos og grønne bønner
Pia Christiansen
Den smagte super godt og blev meget mør. Ulempen ved nakkefilet er dog at det ikke er let at skære pæne skiver. Men alt i alt rigtig lækker. Tak for endnu en fantastisk opskrift
Guffeliguf.dk
Tak Pia - det er jeg meget glad for at høre. Ja, nakkefilet kan blive rigtig mørt - men er svær at lave flotte skiver af 🙂
Du siger bare til en anden gang.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Pia Christiansen
Mange tak for svar. Jeg skal nok melde tilbage. Håber jeg kan finde en stegepose der er stor nok ????
Pia Christiansen
Hejsa. Jeg vil prøve din opskrift på langtidsstegt nakkefilet med brun farin i morgen. Min steg er på 2kg, hvor lang tid skal jeg give Den? Og er det stadig ved 120 grader varmluft?
Godt nytår.
Hilsen Pia
Guffeliguf.dk
Hej Pia
Det lyder som en lækker nytårsret. Og det er et godt spørgsmål. Du skal stadig stege den ved 120 grader varmluft, men tiden forlænges selvfølgelig en del. Jeg vil nok give den fem timer. Kernetemperaturen skal være 80 grader.
Vend meget gerne tilbage med resultatet her 🙂
Godt nytår - de bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.