• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt nakkefilet i ovn - stegt i tre timer

Langtidsstegt nakkefilet i ovn - stegt i tre timer

billederesultat for langtidsstegt nakkefilet
4.6 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. januar 2021 - Udgivet:  29. januar 2021

Langtidsstegt nakkefilet giver dig et meget mørt stykke svinekød med en vidunderlig smag. Marmoringen i kødet gør nemlig, at det ikke bliver tørt.

Langtidsstegt nakkefilet kan du lave på flere måder. Den kan steges i en gryde under låg, i grillen ved lav og indirekte varme - eller i ovnen.

Her har jeg valgt det sidste, og stegt den i en alupose fra Qbag (AluFoil Cooking Bags). Det er ikke den klassiske stegepose af plastic, men i stedet er den lavet af alufolie, og derfor mere holdbar.

Først marinerer du kødet, lægger det ind i posen, tilsæt et par spiseskefulde vand, og luk posen ved at folde kanten et par gange. Det fungerer faktisk fint.

Poserne kan blandt andet købes i SuperBrugsen, men hvis ikke du har sådan butik eller pose i nærheden, kan du selvfølgelig også bruge en stegeso eller et ildfast fad med låg.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på langtidsstegt nakkefilet

billederesultat for langtidsstegt nakkefilet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegt nakkefilet i ovn - stegt i tre timer

4.60 fra 25 stemmer
Langtidsstegt nakkefilet giver dig et meget mørt stykke svinekød med en vidunderlig smag. Marmoringen i kødet gør nemlig, at det ikke bliver tørt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g nakkefilet
  • 3 spsk brun farin
  • 1 spsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Bland brun farin og salt i en skål, og massér det derefter godt ind i nakkefileten. Du skal rundt alle steder, så brug et par minutter på at gnubbe det godt ind i kødet.
  2. Kom så kødet i en alupose (eller hvordan du nu steger den), og øs et par spiseskefulde vand ind, så der er en smule væde ved nakkefileten.
  3. Fold kanten ved åbningen sammen et par gange, så posen lukker helt tæt.
  4. Så skal posen med langtidsstegt nakkefilet blot i ovnen ved 120 grader -og her skal den stege i tre timer.
  5. Tag kødet ud, og lad det hvile i 20 minutter i posen inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Langtidsstegt nakkefilet kan som sagt også tilberedes i stegeso, hvis du hellere vil det. Husk dog, at låget skal slutte helt tæt.

Langtidsstegt nakkefilet lavet i en alupose fra Qbag. Foto: Guffeliguf.dk.


Langtidsstegt nakkefilet lavet i en alupose fra Qbag. Foto: Madensverden.dk.

Se også mine opskrifter på:

Pulled pork

4.7 fra 40 stemmer
Pulled pork i ovn tager lang tid at lave, men passer mest sig selv. Verdens bedste opskrift stammer fra de amerikanske sydstater, og bruges også til grill.
Gå til opskrift
pulled pork i ovn

Husarsteg - nem og lækker opskrift

4.7 fra 84 stemmer
Husarsteg er en klassisk ret, hvor en nakkefilet fyldes med en lækker svampeblanding, og steges som vildt i ovnen. Med en himmelsk sovs til.
Gå til opskrift
billederesultat for husarsteg

Rødvinsmarineret nakkefilet med god sovs

4.7 fra 18 stemmer
Her er opskriften på en rødvinsmarineret nakkefilet, der gerne må ligge i rødvinsmarinade i et døgn tid. Derefter brunes stegen og steges færdig i ovnen. Skyen laves til en god sovs.
Gå til opskrift
billederesultat for rødvinsmarineret nakkefilet
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kristine

    november 16, 2024 at 9:49 am

    Meget lækker og nem gæstemad. Tænker stegetiden må forlænges når kødet vejer mere end der står i opskriften

    Svar
  2. Hanne M

    oktober 18, 2024 at 2:04 pm

    Supernemt og smagte rigtig godt
    Lavede den med en god sovs, kartoffelmos og grønne bønner

    Svar
  3. Pia Christiansen

    januar 04, 2017 at 12:29 pm

    Den smagte super godt og blev meget mør. Ulempen ved nakkefilet er dog at det ikke er let at skære pæne skiver. Men alt i alt rigtig lækker. Tak for endnu en fantastisk opskrift

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      januar 04, 2017 at 4:22 pm

      Tak Pia - det er jeg meget glad for at høre. Ja, nakkefilet kan blive rigtig mørt - men er svær at lave flotte skiver af 🙂
      Du siger bare til en anden gang.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  4. Pia Christiansen

    december 30, 2016 at 7:55 pm

    Mange tak for svar. Jeg skal nok melde tilbage. Håber jeg kan finde en stegepose der er stor nok ????

    Svar
  5. Pia Christiansen

    december 30, 2016 at 5:56 pm

    Hejsa. Jeg vil prøve din opskrift på langtidsstegt nakkefilet med brun farin i morgen. Min steg er på 2kg, hvor lang tid skal jeg give Den? Og er det stadig ved 120 grader varmluft?
    Godt nytår.
    Hilsen Pia

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      december 30, 2016 at 6:14 pm

      Hej Pia
      Det lyder som en lækker nytårsret. Og det er et godt spørgsmål. Du skal stadig stege den ved 120 grader varmluft, men tiden forlænges selvfølgelig en del. Jeg vil nok give den fem timer. Kernetemperaturen skal være 80 grader.
      Vend meget gerne tilbage med resultatet her 🙂
      Godt nytår - de bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required