Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift

Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift

billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook16PinterestSMSEmailMessenger
16
DELINGER

Nem og lækker opskrift på kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat. En skøn ret med hele kyllingelår og serveret med krydret tilbehør.

Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat er en sund og nem ret til aftensmad, og du kan selv styre hvor stærk retten skal være.

Jeg har hentet inspiration til retten fra det mellemøstlige køkken, og jeg har anvendt ras el hanout krydderiblandingen til tilbehøret. Det giver en spicy og varm smag, men smag dig frem, så du opnår den rette styrke.

Tilbehøret kan du sagtens nå at lave mens kyllingelårene er i ovnen, og dertil kan du servere lidt broccoli. Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kyllingelår i ovn
  • Kyllingelår i airfryer
  • Kyllingelår med ovnfritter
  • Kartoffelavlerens kyllingefad

Opskrift på kyllingelår med kikærter

Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Nem og lækker opskrift på kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat. En skøn ret med hele kyllingelår og serveret med krydret tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kyllingelår (hele over- og underlår)
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber (eller andet krydderi)
Kikærter i tomat
  • 1 løg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • 0,5 aubergine (i små tern)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 1 dåse kikærter
  • 500 g tomatpassata (eller hakkede tomater)
  • 2 tsk Ras el hanout
  • 2 tsk merian (tørret, eller oregano)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. De hele kyllingelår lægges i et ildfast fad. Dryppes med lidt olivenolie, og krydres med salt og friskkværnet peber. Eller med dit yndlingskrydderi. e kan også krydres med lidt Ras el hanout. Bages nu 20 minutter ved 225 grader over- og undervarme, og derefter i 25 minutter ved 170 grader. Altså i alt 45 minutter.
    de stegte kyllingelår klar til servering
  2. Kikærter i tomat: Steg løg og hvidløg i lidt olie i en gryde eller dyb pande. Men uden det tager farve. Kom aubergine og peberfrugt ved sammen med kikærter, der er skyllet og dryppet af. Lad det stege et par minutter.
  3. Tilsæt tomatpassata eller hakkede tomater sammen med ras el hanout og merian (eller oregano). Kom også lidt friskpresset citronsaft ved og lad det hele simre 15 minutter under låg. Ønskes mere væde kan der tilsættes lidt vand.
    kikærter og aubergine i tomat
  4. Smag til med salt og peber, og gerne også citronsaft og ras el hanout.

Næringsindhold

Kalorier348kcalKulhydrater36gProtein31gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.02gKolesterol104mgNatrium1874mgKalium1121mgKostfibre11gSukker13gVitamin A1567IUVitamin C66mgCalcium103mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De stegte kyllingelår anrettes med kikærter og aubergine i tomat - og gerne også lidt dampet broccoli.

Et stykke hjemmebagt naanbrød passer perfekt til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 27, 2025 at 10:13 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required