Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Kyllingelår

Kyllingelår (få fakta og nemme opskrifter)

Billede med kyllingelår.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Fakta
  • Næringsindhold
  • Opskrifter med kyllingelår
  • Kommentarer

Kyllingelår er en af meget populære retter i det danske køkken, og de er eftertragtede af både børn og voksne.

Den klassiske måde er stege kyllingelårene i ovnen, hvor de skal have ca. 40-45 minutter ved 200 grader varmluft.

Dette gælder både over- og underlår, men husk at kernetemperaturen altid skal være på mindst 75 grader, da al kyllingekød skal gennemsteges.

Inden tilberedningen kan du i øvrigt eventuelt marinere dem med denne hvidløgsmarinade.

Fakta

Kyllingelårene inddeles i to udskæringer, som dog ofte kan købes som ét stykke: Nemlig underlår og overlår.

Underlårene er selvfølgelig den nederste del, og her får du et mørt og lækkert stykke kyllingekød, der endda har et håndtag io form af knoglebenet.

Hvilket blandt andet underlårene populære hos børn, da man nemt kan holde fast i den og samtidig gnave løs af det lækre kyllingekød. Denne udskæring kaldes også for drumsticks.

Og så er der overlåret, der er den øverste del af kyllingelårene.Her får du ligeledes et lækkert stykke kød, der er ligesom underlåret er mere mørkt end eks. kyllingebrystet.

Næringsindhold

Kyllingelårene er ikke den magreste udskæring fra kyllingen. Faktisk indeholder lårene (med skind) omkring 180 kalorier pr. 100 gram.

Til sammenligning indeholder kyllingebryst uden skind kun omkring 115 kalorier pr. 100 gram.

Til gengæld får du med både over- og underlår et mere mørt og velsmagende stykke kød.

Opskrifter med kyllingelår

Her på Madens Verden finder masser af opskrifter med både over- og underlår fra kyllingen, og blandt de mest populære er disse:

Kyllingelår i ovn

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

Vinbondens kyllingefad

Glaserede kyllingelår (sennepsglaserede kyllingeunderlår)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe suhr Hansen skriver

    maj 09, 2025 at 3:19 pm

    Hvad er piment d espalette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 09, 2025 at 3:41 pm

      Hej Birthe
      Du kan læse mere om Piment d'Espelette her i min råvareguide.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.