• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Råvareguide › Kyllingelår - fakta og nemme opskrifter

Kyllingelår - fakta og nemme opskrifter

Billede med kyllingelår.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2025 - Udgivet: 5. maj 2025

Kyllingelår er en af meget populære retter i det danske køkken, og de er eftertragtede af både børn og voksne.

Den klassiske måde er stege kyllingelårene i ovnen, hvor de skal have ca. 40-45 minutter ved 200 grader varmluft.

Dette gælder både over- og underlår, men husk at kernetemperaturen altid skal være på mindst 75 grader, da al kyllingekød skal gennemsteges.

Inden tilberedningen kan du i øvrigt eventuelt marinere dem med denne hvidløgsmarinade.

Fakta

Kyllingelårene inddeles i to udskæringer, som dog ofte kan købes som ét stykke: Nemlig underlår og overlår.

Underlårene er selvfølgelig den nederste del, og her får du et mørt og lækkert stykke kyllingekød, der endda har et håndtag io form af knoglebenet.

Hvilket blandt andet underlårene populære hos børn, da man nemt kan holde fast i den og samtidig gnave løs af det lækre kyllingekød. Denne udskæring kaldes også for drumsticks.

Og så er der overlåret, der er den øverste del af kyllingelårene.Her får du ligeledes et lækkert stykke kød, der er ligesom underlåret er mere mørkt end eks. kyllingebrystet.

Næringsindhold

Kyllingelårene er ikke den magreste udskæring fra kyllingen. Faktisk indeholder lårene (med skind) omkring 180 kalorier pr. 100 gram.

Til sammenligning indeholder kyllingebryst uden skind kun omkring 115 kalorier pr. 100 gram.

Til gengæld får du med både over- og underlår et mere mørt og velsmagende stykke kød.

Opskrifter

Her på Madens Verden finder masser af opskrifter med både over- og underlår fra kyllingen, og blandt de mest populære er disse:

Kyllingelår i ovn

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

Vinbondens kyllingefad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe suhr Hansen

    maj 09, 2025 at 3:19 pm

    Hvad er piment d espalette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 09, 2025 at 3:41 pm

      Hej Birthe
      Du kan læse mere om Piment d'Espelette her i min råvareguide.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her