Kyllingelår er en af meget populære retter i det danske køkken, og de er eftertragtede af både børn og voksne.
Den klassiske måde er stege kyllingelårene i ovnen, hvor de skal have ca. 40-45 minutter ved 200 grader varmluft.
Dette gælder både over- og underlår, men husk at kernetemperaturen altid skal være på mindst 75 grader, da al kyllingekød skal gennemsteges.
Inden tilberedningen kan du i øvrigt eventuelt marinere dem med denne hvidløgsmarinade.
Fakta
Kyllingelårene inddeles i to udskæringer, som dog ofte kan købes som ét stykke: Nemlig underlår og overlår.
Underlårene er selvfølgelig den nederste del, og her får du et mørt og lækkert stykke kyllingekød, der endda har et håndtag io form af knoglebenet.
Hvilket blandt andet underlårene populære hos børn, da man nemt kan holde fast i den og samtidig gnave løs af det lækre kyllingekød. Denne udskæring kaldes også for drumsticks.
Og så er der overlåret, der er den øverste del af kyllingelårene.Her får du ligeledes et lækkert stykke kød, der er ligesom underlåret er mere mørkt end eks. kyllingebrystet.
Næringsindhold
Kyllingelårene er ikke den magreste udskæring fra kyllingen. Faktisk indeholder lårene (med skind) omkring 180 kalorier pr. 100 gram.
Til sammenligning indeholder kyllingebryst uden skind kun omkring 115 kalorier pr. 100 gram.
Til gengæld får du med både over- og underlår et mere mørt og velsmagende stykke kød.
Opskrifter
Her på Madens Verden finder masser af opskrifter med både over- og underlår fra kyllingen, og blandt de mest populære er disse:
Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: