Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede med kyllingegyros.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en nem kyllingegyros, der laves med bulgur og spidskål.

Den er selvfølgelig efter græsk inspiration, og retten er meget nem at tilberede. Så det er lækker hverdagsmad til hele familien, da retten ikke er for krydret i smagen.

Jeg laver den med kyllingeinderfilet, men du kan også anvende kyllingebryst. Stegetiden er den samme. Den lækre gyrosmarinade er blandt andet med hvidløgspulver og oregano, og dertil kommer en god bulgur.

Netop bulguren kan der være forskellige kogetider på, så kig lige på pakken. Den koges i saltet vand. Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Græsk gyros
  • Gyrosmarineret svinekød
  • Nem gyros med kylling og squash
  • Lammegyros med hvidløg

Opskrift

Kyllingegyros med bulgur og spidskål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Få min opskrift på nem og lækker kyllingegyros med bulgur og spidskål. Inspireret af det græske køkken og et hit på de danske middagsborde.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk spidskommen
  • 3 spsk citronsaft friskpresset
  • 1 spsk tomatpasta
  • 500 g kyllingeinderfilet
  • 200 g bulgur koges som anvist på pakken
  • 200 g spidskål snittet
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld mynte blade

Fremgangsmåde

  1. Rør olivenolie sammen med paprika, hvidløgspulver, oregano, spidskommen, friskpresset citronsaft og tomatkoncentrat i en stor skål. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Skær kyllingeinderfileterne i mindre og mundrette stykker, og vend dem sammen med din gyrosblanding. Du kan med fordel lave den 3-4 timer før brug, hvor kyllingekød og gyrosmarinade så kommes i en frysepose og stilles på køl. Det giver mere smag, men du kan også anvende den med det samme.
  3. Kog bulgur som anvist på pakken og snit spidskål nogenlunde fint. Peberfrugt skæres i tynde strimler.
  4. Steg det gyrosmarinerede kyllingekød ved en god varme i en god sjat olie. Det skal have ca. 5-6 minutter, så det er gennemstegt. jeg bruger en dyb sauterpande, men en gryde kan også anvendes.
  5. Vend den kogte bulgur i sammen med spidskål og peberfrugt. Lad det blot lige varme igennem. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft. Lige inden servering vendes mynte i. Du kan også bruge hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier532kcalKulhydrater45gProtein34gFedt25gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium748mgKalium916mgKostfibre12gSukker2gVitamin A1180IUVitamin C68mgCalcium75mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Demn færdige kyllingegyros servers straks. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men du kan servere et stykke fladbrød til.

Det kan også være hjemmebagt pita, og du kan såmænd også komme kyllingeretten ned i pitabrødene sammen med lidt salat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 15, 2025 at 2:03 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om retten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required