Her får du min opskrift på en nem kyllingegyros, der laves med bulgur og spidskål.
Den er selvfølgelig efter græsk inspiration, og retten er meget nem at tilberede. Så det er lækker hverdagsmad til hele familien, da retten ikke er for krydret i smagen.
Jeg laver den med kyllingeinderfilet, men du kan også anvende kyllingebryst. Stegetiden er den samme. Den lækre gyrosmarinade er blandt andet med hvidløgspulver og oregano, og dertil kommer en god bulgur.
Netop bulguren kan der være forskellige kogetider på, så kig lige på pakken. Den koges i saltet vand. Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift

Kyllingegyros med bulgur og spidskål
Ingredienser
- 6 spsk olivenolie
- 2 tsk paprika
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk oregano
- 1 tsk spidskommen
- 3 spsk citronsaft - friskpresset
- 1 spsk tomatpasta
- 500 g kyllingeinderfilet
- 200 g bulgur - koges som anvist på pakken
- 200 g spidskål - snittet
- 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld mynte - blade
Fremgangsmåde
- Rør olivenolie sammen med paprika, hvidløgspulver, oregano, spidskommen, friskpresset citronsaft og tomatkoncentrat i en stor skål. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
- Skær kyllingeinderfileterne i mindre og mundrette stykker, og vend dem sammen med din gyrosblanding. Du kan med fordel lave den 3-4 timer før brug, hvor kyllingekød og gyrosmarinade så kommes i en frysepose og stilles på køl. Det giver mere smag, men du kan også anvende den med det samme.
- Kog bulgur som anvist på pakken og snit spidskål nogenlunde fint. Peberfrugt skæres i tynde strimler.
- Steg det gyrosmarinerede kyllingekød ved en god varme i en god sjat olie. Det skal have ca. 5-6 minutter, så det er gennemstegt. jeg bruger en dyb sauterpande, men en gryde kan også anvendes.
- Vend den kogte bulgur i sammen med spidskål og peberfrugt. Lad det blot lige varme igennem. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft. Lige inden servering vendes mynte i. Du kan også bruge hakket persille.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Demn færdige kyllingegyros servers straks. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men du kan servere et stykke fladbrød til.
Det kan også være hjemmebagt pita, og du kan såmænd også komme kyllingeretten ned i pitabrødene sammen med lidt salat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om retten her.