Se her hvordan du nemt steger kyllingebryst i ovn. Brystfileterne er nemme at tilberede i ovnen, hvor de krydres og lægges i et fad. Opskrift med stegetid.
Kyllingebryst i ovn smager godt og kødet bliver både mørt og saftigt.
Med denne nemme guide får du altid et sikkert resultat uden at kødet er råt, og så er det altså en nem måde at stege kyllingebryst fileter på.
I denne grundopskrift har jeg blot krydret med lidt paprika, salt og peber, men du kan selvfølgelig krydre dem som du vil.
Karry er også godt, og det samme med timian eller rosmarin. For ikke tale om hvidløg. Så prøv dig bare frem. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
- Kyllingebryst i peberflødesovs
- Fyldt kyllingefilet med bacon
- Kyllingebryst i fad
- Pandestegt kyllingebryst
Opskrift på kyllingebryst i ovn

Kyllingebryst i ovn
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 4 spsk olivenolie
- paprika
- salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme. Jeg synes kyllingekødet her har en tendens til at blive lidt mere tørt når man bruger varmluft.
- Soignér kyllingebryst fileterne ved at skære evt. fedt og urenheder fra. Giv hvert stykke brystfilet tre lette og skrå snit på oversiden (se billedet) og læg dem i et ildfast fad.
- Kom cirka en spiseskefuld olivenolie over hvert stykke kød.
- Krydr med lidt paprika, salt og friskkværnet peber.
- Stil fadet ind i ovnen. Stegetid for kyllingebryst i ovn er cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Stegetid og kernetemperatur
Denne opskrift på kyllingebryst i ovn giver et mørt og lækkert stykke kyllingekød, og som sagt skal du beregne en stegetid på 20 minutter.
Kyllingekød skal altid være gennemstegt, hvilket er nemt at kontrolle ved at skære et stykke kyllingebryst over.
Men du kan også måle kernetemperaturen med et stegetermometer, og her skal den vise 75 grader eller lidt mere. Så er du på den sikre side.
Normalt passer de 20 minutter dog ret præcist, og her er kødet hverken råt eller tørt.
Det er klart at meget store stykke kyllingebryst i ovn skal have lidt længere tid, og modsat hvis kyllingebryst fileterne er meget små er det lidt kortere tid i ovnen.
Men de 20 minutter som stegetid er altså en ret god tommelfingerregel.
Pulled chicken i ovn

Sådan laver du nemt pulled chicken, der også laves med kyllingebryst. Opskrift med en god marinade, hvorefter kyllingen steges i tre timer ved lav varme i ovnen.
Du skal bruge
4 store stykker kyllingebryst
Marinade
0,5 deciliter olivenolie
2 teskefulde salt
1 teskefuld paprika
1 teskefuld løgpulver
1 teskefuld æbleeddike
1 teskefuld økologisk rørsukker
Fremgangsmåde
- Rens kyllingebryst fileterne for fedt og eventuelle stykke brusk, og læg dem i en stor frysepose.
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og rør den blank, så rørsukkeret bliver rørt godt ud.
- Kom marinaden ned i posen til kyllingekødet, og massér det godt ind i kødet.
- Luk posen og læg den i køleskabet. Pulled chicken er bedst hvis du marinerer kødet et døgn i forvejen, men på en travl dag kan du også gøre det en time eller to før turen i ovnen.
- Tag kødet ud af posen og læg det i et ildfast fad.
- Steg så kyllinge fileterne i ovnen ved 110 grader i tre timer, så det bliver en rigtig omgang pulled chicken.
Nu kan du så trække kyllingen fra hinanden med to gafler, og du har den bedste pulled chicken. Som du kender det fra pulled pork.
Du kan bruge kødet i hjemmebagte burgerboller eller i en salat. Mulighederne er mange.
Du kan også spice den færdige, trevlede kylling op med en krydret BBQ-sauce eller en god ketchup.
Se også hvordan du steger en hel kylling i ovn.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
John Kristensen
Har prøvet opskriften og den er bare god.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, John, fedt at høre 🙂
Rigtig god weekend
Alt det bedste
Holger
Per Vinther Nielsen
Har nu lavet den et utal af gange, det bliver simpelthen perfekt hver gang. Så tak for en fantastisk opskrift.
Hilsen Per
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Tusind tak - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste - og fortsat god sommer til dig
Holger
Eva Godiksen
Endnu en super opskrift. Tak med smil.
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Mange tak for de søde ord, det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger