• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Nem kylling i karry med grøntsager og ris

billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
En lækker kylling i karry med ris, der er hurtig at lave. Kylling steges på panden, og sovsen laves med hønsebouillon. Serveres med kogte ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. maj 2025 - Udgivet:  11. december 2018

Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Kylling i karry
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
  8. Med kokosmælk
  9. Med ananas
  10. Oprindelse og historie
  11. Typisk indhold
  12. Varianter
  13. Sjove facts
4.7 fra 228 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på kylling i karry med ris, der er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.

Kyllingestykkerne svitses på panden eller i gryden, og tilsættes hønsefond eller hønsebouillon, samt grønsager efter eget valg.

Her har jeg valgt æbler og forårsløg, men du kan også bruge eksempelvis peberfrugt, minimajs eller andet. Præcis som du selv synes. Ris passer perfekt til karryretten, og det er altså en nem og lækker ret til aftensmad.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan lave kylling i karry på ca. 25 minutter. Her får du også en video med fremgangsmåden.

Er du single eller skal du lave retten til to personer, ja så er karryretten fin at fryse ned, så du altid har et godt måltid mad klar på frost.

Se også disse opskrifter:

  • Karrykylling i fad med ananas
  • Risret med kylling og karry
  • Ristaffel
  • Nem boller i karry opskrift med ris

Opskrift

billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager

Kylling i karry

Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Bedømmelse
4.7 fra 228 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
  • 1 rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - presset eller finthakket
  • 3 tsk karry
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl hønsebouillon - gerne varm
  • 3 spsk mangochutney
  • 2 æbler - i mindre tern
  • 1 bundt forårsløg - i mindre stykker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Brun lidt smør i en sauter pande, og svits kyllingebryst (skåret i mundrette stykker) i fem minutter. Vend nogle gange undervejs.
  • Kom så rødløg (hakket) og hvidløg (hakket) ved sammen med karry. På den måde får du brændt karryen lidt af.
  • Lad det svitse kort, og kom så hvedemel på kyllingen og vend det med rundt (det jævner retten).
  • Hæld hønsebouillon ved sammen med æbler i mindre tern og mangochutney, og lad det simre i 8-10 minutter. Eventuelt under låg.
  • Kort før din kylling i karry er færdig, kommer du forårsløg (snittede) i panden, og det hele smages til med salt og friskkværnet peber.
  • Du kan også justere med ekstra mango-chutney og eventuelt lidt chili, hvis du ønsker retten mere spicy. Er karrysovsen for tyk kan der tilsættes lidt mere vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
307
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
96
mg
32
%
Natrium
 
354
mg
15
%
Kalium
 
781
mg
22
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
259
IU
5
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
44
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Kylling i karry serveres straks sammen med kogte ris. Vil du gøre retten lidt sundere, kan du servere fuldkornsris til. De smager altså godt.

Styrken på gryderetten kan justeres med mere karry. Denne opskrift er ikke stærk, så der kan sagtens tilsættes mere.

Noget af væsken kan udskiftes med kokosmælk, men husk at ryste dåsen grundigt inden brug.

Du kan også tilsætte små stykker af ananas i retten.

Du kan selvfølgelig selv justere hvor stærk du ønsker din karrykylling ved, at du tilsætter mere eller mindre karry.

Retten serveres selvfølgelig med kogte ris.

Med kokosmælk

Du kan sagtens også lave kyllingeretten med kokosmælk.

Her erstatter du noget af bouillonen med kokosmælk.

Det giver en mere cremet konsistens, og når du bruger kokosmælk i stedet for bouillon, skal du ikke anvende så meget hvedemel, da kokosmælken selv jævner en del.

Husk også, at kokosmælk ikke indeholder lakstose.

Med ananas

Nogen foretrækker kylling i karry med ananas, hvilket giver et endnu mere eksotisk præg.

Det kan du sagtens lave. Følg opskriften - og tilsæt ananas i mindre stykker i passende mængde.

Oprindelse og historie

  • Karry stammer fra det indiske ord “kari” (grydestuvning), men den gule pulverkarry er en britisk opfindelse fra 1700‑tallet.
  • I Danmark blev retten populær i 1950’erne og 60’erne, da pulverkarry og kokosmælk blev tilgængeligt i supermarkederne.
  • Kylling i karry er i dag en af de mest kendte “etnisk inspirerede” hverdagsretter i de danske hjem.

Typisk indhold

  • Kylling (bryst eller lår) i tern/strimler
  • Løg og evt. hvidløg eller ingefær
  • Karrypulver (mild, mellem eller stærk)
  • Væske: bouillon, fløde eller kokosmælk
  • Grøntsager: gulerødder, æbler, ærter, peberfrugt, champignon
  • Smagsgivere: salt, peber, lidt sukker, citronsaft eller mango chutney

Varianter

  • Mild dansk version: Mest karrypulver + fløde, uden chilistyrke.
  • Thailandsk grøn/ rød karry: Frisk karrypasta, kokosmælk, basilikum, chili.
  • Indisk korma: Mandler, yoghurt, garam masala, safran.
  • Sundere twist: Erstat fløde med let kokosmælk eller yoghurt, tilføj masser af grønt.
  • Vegetarisk udgave: Brug kikærter eller sojafars i stedet for kylling.

Sjove facts

  • I mange kantiner og kantine‑kogebøger er kylling i karry et fast “mandagsmåltid” – populært på grund af enkelhed og mild smag.
  • Pulverkarry, som vi kender den i Danmark, er en blanding af op til 20 forskellige krydderier (fx koriander, fennikel, kardemomme).
  • En af de tidligste danske kogebogsopskrifter fra 1960’erne tilrådede at bruge en kvart liter fløde for at gøre den ekstra cremet!
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina Schougaard

    marts 20, 2025 at 6:59 pm

    Fantastisk ret , nem at lave , smager mega godt 😋😋😋

    Svar
  2. Karen

    januar 18, 2025 at 4:59 pm

    Den er bare så god og nem at lave. Prøv at smage med banan som til tilbehør- mums.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 18, 2025 at 6:13 pm

      Hej Karen
      Tak for det - og tippet er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required