Her får du min opskrift på kylling i karry med ris, der er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.
Kyllingestykkerne svitses på panden eller i gryden, og tilsættes hønsefond eller hønsebouillon, samt grønsager efter eget valg.
Her har jeg valgt æbler og forårsløg, men du kan også bruge eksempelvis peberfrugt, minimajs eller andet. Præcis som du selv synes. Ris passer perfekt til karryretten, og det er altså en nem og lækker ret til aftensmad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan lave kylling i karry på ca. 25 minutter. Her får du også en video med fremgangsmåden.
Er du single eller skal du lave retten til to personer, ja så er karryretten fin at fryse ned, så du altid har et godt måltid mad klar på frost.
Se også disse opskrifter:
- Karrykylling i fad med ananas
- Risret med kylling og karry
- Ristaffel
- Nem boller i karry opskrift med ris
Opskrift
Kylling i karry
Ingredienser
- 4 kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
- 1 rødløg - finthakket
- 2 fed hvidløg - presset eller finthakket
- 3 tsk karry
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl hønsebouillon - gerne varm
- 3 spsk mangochutney
- 2 æbler - i mindre tern
- 1 bundt forårsløg - i mindre stykker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Brun lidt smør i en sauter pande, og svits kyllingebryst (skåret i mundrette stykker) i fem minutter. Vend nogle gange undervejs.
- Kom så rødløg (hakket) og hvidløg (hakket) ved sammen med karry. På den måde får du brændt karryen lidt af.
- Lad det svitse kort, og kom så hvedemel på kyllingen og vend det med rundt (det jævner retten).
- Hæld hønsebouillon ved sammen med æbler i mindre tern og mangochutney, og lad det simre i 8-10 minutter. Eventuelt under låg.
- Kort før din kylling i karry er færdig, kommer du forårsløg (snittede) i panden, og det hele smages til med salt og friskkværnet peber.
- Du kan også justere med ekstra mango-chutney og eventuelt lidt chili, hvis du ønsker retten mere spicy. Er karrysovsen for tyk kan der tilsættes lidt mere vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Kylling i karry serveres straks sammen med kogte ris. Vil du gøre retten lidt sundere, kan du servere fuldkornsris til. De smager altså godt.
Styrken på gryderetten kan justeres med mere karry. Denne opskrift er ikke stærk, så der kan sagtens tilsættes mere.
Noget af væsken kan udskiftes med kokosmælk, men husk at ryste dåsen grundigt inden brug.
Du kan også tilsætte små stykker af ananas i retten.
Du kan selvfølgelig selv justere hvor stærk du ønsker din karrykylling ved, at du tilsætter mere eller mindre karry.
Retten serveres selvfølgelig med kogte ris.
Med kokosmælk
Du kan sagtens også lave kyllingeretten med kokosmælk.
Her erstatter du noget af bouillonen med kokosmælk.
Det giver en mere cremet konsistens, og når du bruger kokosmælk i stedet for bouillon, skal du ikke anvende så meget hvedemel, da kokosmælken selv jævner en del.
Husk også, at kokosmælk ikke indeholder lakstose.
Med ananas
Nogen foretrækker kylling i karry med ananas, hvilket giver et endnu mere eksotisk præg.
Det kan du sagtens lave. Følg opskriften - og tilsæt ananas i mindre stykker i passende mængde.
Oprindelse og historie
- Karry stammer fra det indiske ord “kari” (grydestuvning), men den gule pulverkarry er en britisk opfindelse fra 1700‑tallet.
- I Danmark blev retten populær i 1950’erne og 60’erne, da pulverkarry og kokosmælk blev tilgængeligt i supermarkederne.
- Kylling i karry er i dag en af de mest kendte “etnisk inspirerede” hverdagsretter i de danske hjem.
Typisk indhold
- Kylling (bryst eller lår) i tern/strimler
- Løg og evt. hvidløg eller ingefær
- Karrypulver (mild, mellem eller stærk)
- Væske: bouillon, fløde eller kokosmælk
- Grøntsager: gulerødder, æbler, ærter, peberfrugt, champignon
- Smagsgivere: salt, peber, lidt sukker, citronsaft eller mango chutney
Varianter
- Mild dansk version: Mest karrypulver + fløde, uden chilistyrke.
- Thailandsk grøn/ rød karry: Frisk karrypasta, kokosmælk, basilikum, chili.
- Indisk korma: Mandler, yoghurt, garam masala, safran.
- Sundere twist: Erstat fløde med let kokosmælk eller yoghurt, tilføj masser af grønt.
- Vegetarisk udgave: Brug kikærter eller sojafars i stedet for kylling.
Sjove facts
- I mange kantiner og kantine‑kogebøger er kylling i karry et fast “mandagsmåltid” – populært på grund af enkelhed og mild smag.
- Pulverkarry, som vi kender den i Danmark, er en blanding af op til 20 forskellige krydderier (fx koriander, fennikel, kardemomme).
- En af de tidligste danske kogebogsopskrifter fra 1960’erne tilrådede at bruge en kvart liter fløde for at gøre den ekstra cremet!
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Christina Schougaard
Fantastisk ret , nem at lave , smager mega godt 😋😋😋
Karen
Den er bare så god og nem at lave. Prøv at smage med banan som til tilbehør- mums.
Holger Rørby Madsen
Hej Karen
Tak for det - og tippet er hermed givet videre 🙂
Alt det bedste
Holger