Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i estragonsauce

Kylling i estragonsauce (nem og lækker opskrift)

billederesultat for kylling i estragonsauce
4.7 fra 86 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling i estragonsauce
  • Opskrift på kylling i estragonsauce
  • Noter
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling i estragonsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 86 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Kylling i estragonsauce er en nem og lækker måde at lave kylling på, og samlet tager retten blot 30 min. at tilberede. God som gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst
  • paprika
  • peberblanding
  • salt
  • 3 tsk sennep
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning høns
  • 3 dl fløde
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 potte estragon
  • salt og friskkværnet peber plus evt. en smule sukker

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Kyllingebryst fileterne krydres med lidt paprika, peberblanding og salt. Steges cirka 4-5 minutter på hver side på en pande med lidt olie, og lægges til side.
  3. Kom sennep og vand på panden og kog panden af. Smuld bouillonterning i, og tilsæt også fløde og hvidvinseddike. Lad det koge op og creme en smule ind. Saucen til kylling i estragonsauce skal hverken være for tynd eller tyk.
  4. Estragonblade pilles af og hakkes fint, hvorefter de vendes i den cremede estragonsauce. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule mere vand.
  5. Smag din estragonsauce til med salt, peber og en smule sukker.
  6. Hæld saucen i lille bradepande. Skær kyllingebrystfileterne i skrå skiver (5-6 skiver af hvert stykke bryst) og læg dem forsigtigt og smukt ned i saucen, så de stadig ligger nogenlunde samlet.
  7. Læg et par kviste estragon over og steg det hele 10 minutter i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier430kcalKulhydrater3gProtein34gFedt31gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.02gKolesterol181mgNatrium1608mgKalium643mgKostfibre0.1gSukker2gVitamin A1197IUVitamin C4mgCalcium63mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kylling i estragonsauce

Opskriften på kylling i estragonsauce er beregnet som en hovedret til fire personer.

Retten er god som hurtig aftensmad, men den er faktisk også fremragende som lækker gæstemad.

Nederst er der forslag til tilbehør.

Se også de lækre madopskrifter på:

  • Grydekylling med estragon
  • Kylling i fad
  • Kylling i rød pebersauce
  • Cremet kylling

Noter

Kylling i estragonsauce er en nem ret at lave, fordi du kan servere mange forskellige slags tilbehør til.

Prøv med en af disse:

Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano

Kartoffelpandekage

Klassisk løgsalat

Holgers rustikke kartoffelsalat

Bønnesalat

Og ellers er kogte ris også glimrende til retten, ligesom dampet broccoli eller andre grøntsager passer perfekt til.

FAQ

Kan man fryse kylling i estragonsauce?

Ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned i en tæt beholder. Kan varmes i ovn eller gryde. Måske skal der lidt væske til ved opvarmning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda skriver

    oktober 11, 2025 at 5:28 pm

    Jeg ved frisk Estragon altid er bedst, men kan toerret ogsaa bruges, i saa fald hvor meget skal der bruges?
    I mange af opskrifterne bliver der brugt en "potte" af diverse Urter, men for en som mig der bor i USA kan det vaere svaert at faa en ide om kvantitet da vi ikke koeber dem i potter her, hvis muligt ville det vaere en stor hjaelp hvis du kunne give en lidt bedre ide om ca. hvor meget man skal bruge og maaske ogsaa i toerret form da der er tider hvor friske Urter ikke er til raadighed.
    Paa forhaand Mange Tak!

    Svar
  2. Aase skriver

    oktober 10, 2025 at 9:19 am

    Kan retten fryses? Mvh Aase

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 10, 2025 at 10:00 am

      Hej Aase
      Det kan du tro - du kan sagtens fryse rester af retten ned.
      BH Holger

      Svar
  3. Marianne Mortensen skriver

    maj 10, 2025 at 9:10 pm

    Vi fik retten her til aften. Den smagte simpelthen så skønt og vakte stor begejstring. Tak for den, Holger! Vi fik nye kartofler (udenlandske dog) og grønne asparges til.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 11, 2025 at 3:26 pm

      Tusind tak, Marianne - det er jeg glad for at høre. Og det er jo også en fantastisk sæson med nye kartofler og asparges 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Junie Jacobsen skriver

    februar 02, 2025 at 3:56 pm

    Kan kylling i estragon sause laves før gæsterne kommer og genopvarmes uden fløden skiller ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 02, 2025 at 4:12 pm

      Hej Junie
      Det bør du sagtens kunne uden det skiller. God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Karen Marie Broberg skriver

    august 28, 2024 at 3:09 pm

    Smager SÅ dejligt og er nemt at lave

    Svar
  6. Søs Broberg skriver

    august 28, 2024 at 3:08 pm

    Smager fantastisk

    Svar
  7. Irma Schreiner skriver

    juli 06, 2024 at 11:43 am

    Superlækker ret

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required