Kylling i estragonsauce
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- paprika
- peberblanding
- salt
- 3 tsk sennep
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning høns
- 3 dl fløde
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 potte estragon
- salt og friskkværnet peber plus evt. en smule sukker
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Kyllingebryst fileterne krydres med lidt paprika, peberblanding og salt. Steges cirka 4-5 minutter på hver side på en pande med lidt olie, og lægges til side.
- Kom sennep og vand på panden og kog panden af. Smuld bouillonterning i, og tilsæt også fløde og hvidvinseddike. Lad det koge op og creme en smule ind. Saucen til kylling i estragonsauce skal hverken være for tynd eller tyk.
- Estragonblade pilles af og hakkes fint, hvorefter de vendes i den cremede estragonsauce. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule mere vand.
- Smag din estragonsauce til med salt, peber og en smule sukker.
- Hæld saucen i lille bradepande. Skær kyllingebrystfileterne i skrå skiver (5-6 skiver af hvert stykke bryst) og læg dem forsigtigt og smukt ned i saucen, så de stadig ligger nogenlunde samlet.
- Læg et par kviste estragon over og steg det hele 10 minutter i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kylling i estragonsauce
Opskriften på kylling i estragonsauce er beregnet som en hovedret til fire personer.
Retten er god som hurtig aftensmad, men den er faktisk også fremragende som lækker gæstemad.
Nederst er der forslag til tilbehør.
Se også de lækre madopskrifter på:
Noter
Kylling i estragonsauce er en nem ret at lave, fordi du kan servere mange forskellige slags tilbehør til.
Prøv med en af disse:
Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano
Holgers rustikke kartoffelsalat
Og ellers er kogte ris også glimrende til retten, ligesom dampet broccoli eller andre grøntsager passer perfekt til.
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned i en tæt beholder. Kan varmes i ovn eller gryde. Måske skal der lidt væske til ved opvarmning.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Linda skriver
Jeg ved frisk Estragon altid er bedst, men kan toerret ogsaa bruges, i saa fald hvor meget skal der bruges?
I mange af opskrifterne bliver der brugt en "potte" af diverse Urter, men for en som mig der bor i USA kan det vaere svaert at faa en ide om kvantitet da vi ikke koeber dem i potter her, hvis muligt ville det vaere en stor hjaelp hvis du kunne give en lidt bedre ide om ca. hvor meget man skal bruge og maaske ogsaa i toerret form da der er tider hvor friske Urter ikke er til raadighed.
Paa forhaand Mange Tak!
Aase skriver
Kan retten fryses? Mvh Aase
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Aase
Det kan du tro - du kan sagtens fryse rester af retten ned.
BH Holger
Marianne Mortensen skriver
Vi fik retten her til aften. Den smagte simpelthen så skønt og vakte stor begejstring. Tak for den, Holger! Vi fik nye kartofler (udenlandske dog) og grønne asparges til.
Holger Rørby Madsen skriver
Tusind tak, Marianne - det er jeg glad for at høre. Og det er jo også en fantastisk sæson med nye kartofler og asparges 🙂
Alt det bedste
Holger
Junie Jacobsen skriver
Kan kylling i estragon sause laves før gæsterne kommer og genopvarmes uden fløden skiller ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Junie
Det bør du sagtens kunne uden det skiller. God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Karen Marie Broberg skriver
Smager SÅ dejligt og er nemt at lave
Søs Broberg skriver
Smager fantastisk
Irma Schreiner skriver
Superlækker ret