• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling cashew - lækker opskrift på cashew chicken

Kylling cashew - lækker opskrift på cashew chicken

kylling cashew
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
69
SHARES
FacebookMessenger69PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. oktober 2024 - Udgivet:  11. oktober 2024

Få den lækre opskrift på kylling cashew. En nem ret til wok eller pande med kylling, cashewnødder, masser af peberfrugt og kinesisk sovs.

Kylling cashew er en lækker ret med rod i det kinesisk-amerikanske køkken, og den er meget nem at lave.

Her er min version af cashew chicken med kylling inderfilet, ristede cashewnødder, peberfrugter og en fantastisk hvidløgssovs, som du bliver vild med.

Du skal bruge en dyb sauterpande eller en god wok til retten, men ellers er det hele ganske let at gå til, og du kan tilberede kylling med cashewnødder på en halv times tid.

Opskriften er beregnet som et hovedmåltid til 4 personer. Og den kan serveres med ris eller nudler.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kinesisk kylling med nudler
  • Kylling med pak choy i wok
  • Kylling Gong Bao
  • Kylling i sur-sød sauce

Opskrift på kylling cashew

kylling cashew
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling cashew - lækker opskrift på cashew chicken

5 fra 2 stemmer
Få den lækre opskrift på kylling cashew. En nem ret til wok eller pande med kylling, cashewnødder, masser af peberfrugt og kinesisk sovs.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Kalorier: 593
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kylling
  • 50 g majsstivelse
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk natron
  • 600 g kyllingeinderfilet - skåret i mindre stykker
Kinesisk sovs
  • 100 g hønsebouillon - svarende til 1 dl.
  • 75 g hoisin sauce
  • 25 g soja
  • 2 spsk østerssauce
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 3 fed hvidløg - meget finthakket
  • 1 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
Cachew og andet
  • 125 g cashewnødder - usaltede, ristes på panden
  • 1 løg - hakket
  • 1 grøn peberfrugt - i tynde strimler
  • 1 gul peberfrugt - i tynde strimler
  • 1 rød peberfrugt - i tynde strimler

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling cashew starter du med kyllingen. Vej 50 gram majsstivelse af i en skål sammen med 1 teskefuld paprika, 2 teskefulde løgpulver og 1 teskefuld natron. 600 gram kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker og vendes godt rundt i blandingen.
  2. Kinesisk sovs: I en kasserolle vejes 100 gram hønsebouillon af sammen med 75 gram hoisin sauce, 25 gram soja, 2 spiseskefulde østerssauce, 1 spiseskefuld hvidvinseddike, 2 spiseskefulde brun farin, 1 spiseskefuld ingefær og 3 fed hvidløg. Kog det op og jævn med 1 teskefuld majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Kog et par minutter indtil den har en tykkere konsistens. Tages til side.
  3. Rist 125 gram usaltede cashewnødder i en dyb sauterpande eller en wok. Hæld nødderne i en lille skål, og hak 1 løg, mens 1 grøn peberfrugt, 1 gul peberfrugt og 1 rød peberfrugt skæres i strimler.
  4. Kom en god sjat olie i sauterpanden (eller wokken), og steg kyllingekødet i ca. 3 minutter ved høj varme. Panden/wokken skal være gennemvarm når kødet kommes på.
  5. Tilsæt løg og peberfrugter og steg et par minutter mere, inden den kinesiske hvidløgssovs hældes ved sammen med de ristede cashewnødder. Varm det igennem.

Næringsindhold

Kalorier: 593kcalKulhydrater: 51gProtein: 42gFedt: 25gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.02gKolesterol: 97mgNatrium: 5607mgKalium: 1050mgKostfibre: 4gSukker: 18gVitamin A: 1187IUVitamin C: 123mgCalcium: 53mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den lækre kylling cashew serveres straks sammen med kogte ris eller nudler. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen

    oktober 18, 2024 at 11:59 am

    Jeg fulgte trinnene i opskriften, så jeg vendte kødet i melblandingen og lod det stå mens jeg lavede sovsen. Da jeg skulle til at stege kødet var det klistret sammen til én stor klump, der var lidt svær at håndtere. Er det okay hvis man først vender kødet i blandingen lige inden man steger det?

    Svar
  2. Gitte

    oktober 15, 2024 at 11:04 am

    Det vil være dejligt at få de flydende ingredienser i dl. istedet for gram. Men glæder mig til at lave retten. Lyder god.
    Tak i øvrigt for alle de gode opskrifter.

    Svar
    • Jørgen

      oktober 18, 2024 at 11:55 am

      Eller begge dele. Jeg synes gram er godt når man fx ganger opskriften op og ender med en brøkdel af en spiseske eller lignende, der er svært at måle men let at veje af.

      Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    oktober 11, 2024 at 9:03 am

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required