Sådan laver du en lækker kylling Gong Bao. En rimelig nem opskrift på den kinesiske klassiker, men her en dansk version, der serveres med ris.
Kylling Gong Bao er en klassisk kinesisk ret, der dog laves på forskellige måder.
Den stammer fra Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina, og det særlige ved retten er, at den indeholder de specielle Sichuan-peberkorn, som du kan læse mere om i linket.
Men både disse og andre ingredienser i den kinesiske ret kan være svære at skaffe hos den lokale købmand, og derfor har jeg her lavet en mere dansk version, som er nem at gå til. Og den smager altså fremragende. Serveres med kogte ris.
Opskrift på kylling Gong Bao
Ingredienser
- 650 gram kyllingebryst i mindre tern
- 4 spiseskefulde pasteuriserede æggehvider
- 2 teskefulde majsstivelse
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike eller anden lys eddike
- 1 spiseskefuld soja
- salt og friskkværnet peber
Sød sojasauce
- 3 spiseskefulde soja
- 1 spiseskefuld brun farin
- 1 spiseskefuld balsamico
- 2 spiseskefulde hoisin sauce
- 2 spiseskefulde sød chilisauce
- friskkværnet peber
Grøntsager
- 1 rød chili hakkes fint
- 4 fed hvidløg hakkes fint
- 1 knold ingefær lille knold, skrællet og revet fint
- 1 lille broccoli i små buketter/stykker
- 1 bundt forårsløg i tynde skiver
Desuden
- 250 gram ris koges som anvist på pakken
- 2 håndfulde cashewnødder grofthakket
Sådan gør du
- Til kylling Gong Bao starter du med, at skære kyllingekødet i mindre tern, som derefter kommes i en skål.
- Pasteuriseret æggehvide kommes i en anden skål sammen med majsstivelse, eddike, soja, salt og friskkværnet peber. Røres grundigt sammen.
- Kom det ned til kyllingen, og vend det godt sammen. Lad det stå på køkkenbordet mens du skærer grøntsagerne ud som beskrevet.
- Kog ris som anvist på pakken.
- Rør alle ingredienserne til sød sojasauce sammen.
- Varm en stor pande op og kom et par spiseskefulde olie på. Steg nu kyllingekødet i ca. 5 minutter, så det bliver gennemstegt. Tages til side.
- Kom lidt mere olie på pande, og steg nu grøntsagerne i to minutter. Vendes jævnligt rundt.
- Kom kyllingen tilbage på panden sammen den søde sojasauce, og vend det godt rundt. Lad din kylling Gong Bao stege et halvt minut mere.
- Til sidst vendes forårsløg i sammen med hakkede cashewnødder.
Næringsindhold
Noter
Kylling Gong Bao serveres straks sammen med de kogte ris.
Retten kan også serveres med nudler.
Comments
No Comments