• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad

Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad

billede til kylling Gong Bao
4.4 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. oktober 2022 - Udgivet: 6. oktober 2022

Sådan laver du en lækker kylling Gong Bao. En rimelig nem opskrift på den kinesiske klassiker, men her en dansk version, der serveres med ris.

Kylling Gong Bao er en klassisk kinesisk ret, der dog laves på forskellige måder.

Den stammer fra Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina, og det særlige ved retten er, at den indeholder de specielle Sichuan-peberkorn, som du kan læse mere om i linket.

Men både disse og andre ingredienser i den kinesiske ret kan være svære at skaffe hos den lokale købmand, og derfor har jeg her lavet en mere dansk version, som er nem at gå til. Og den smager altså fremragende. Serveres med kogte ris.

Opskrift på kylling Gong Bao

billede til kylling Gong Bao
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling Gong Bao

4.43 fra 7 stemmer
Sådan laver du en lækker kylling Gong Bao. En rimelig nem opskrift på den kinesiske klassiker, men her en dansk version, der serveres med ris.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 586
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 650 g kyllingebryst - i mindre tern
  • 4 spsk pasteuriserede æggehvider
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 spsk hvidvinseddike - eller anden lys eddike
  • 1 spsk soja
  • salt og friskkværnet peber
Sød sojasauce
  • 3 spsk soja
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 2 spsk sød chilisauce
  • friskkværnet peber
Grøntsager
  • 1 rød chili - hakkes fint
  • 4 fed hvidløg - hakkes fint
  • 1 knold ingefær - lille knold, skrællet og revet fint
  • 1 lille broccoli - i små buketter/stykker
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
Desuden
  • 250 g ris - koges som anvist på pakken
  • 2 håndfulde cashewnødder - grofthakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling Gong Bao starter du med, at skære kyllingekødet i mindre tern, som derefter kommes i en skål.
  2. Pasteuriseret æggehvide kommes i en anden skål sammen med majsstivelse, eddike, soja, salt og friskkværnet peber. Røres grundigt sammen.
  3. Kom det ned til kyllingen, og vend det godt sammen. Lad det stå på køkkenbordet mens du skærer grøntsagerne ud som beskrevet.
  4. Kog ris som anvist på pakken.
  5. Rør alle ingredienserne til sød sojasauce sammen.
  6. Varm en stor pande op og kom et par spiseskefulde olie på. Steg nu kyllingekødet i ca. 5 minutter, så det bliver gennemstegt. Tages til side.
  7. Kom lidt mere olie på pande, og steg nu grøntsagerne i to minutter. Vendes jævnligt rundt.
  8. Kom kyllingen tilbage på panden sammen den søde sojasauce, og vend det godt rundt. Lad din kylling Gong Bao stege et halvt minut mere.
  9. Til sidst vendes forårsløg i sammen med hakkede cashewnødder.

Næringsindhold

Kalorier: 586kcalKulhydrater: 74gProtein: 47gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.02gKolesterol: 104mgNatrium: 1135mgKalium: 1348mgKostfibre: 7gSukker: 9gVitamin A: 1283IUVitamin C: 158mgCalcium: 109mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kylling Gong Bao serveres straks sammen med de kogte ris.

Retten kan også serveres med nudler.

Se lignende opskrifter

  • lynstegt oksekød med grøntsager
    Lynstegt oksekød med grøntsager
  • nudelsalat
    Nudelsalat med masser af grøntsager
  • stegte ris fried rice
    Stegte ris - opskrift på fried rice med æg
  • wokret med nudler og kylling
    Wokret med nudler og kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required