• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Krydret grøntsagsfad

Krydret grøntsagsfad

krydret grøntsagsfad med blomkål og søde kartofler
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe

Lav et krydret grøntsagsfad med søde kartofler og blomkål. Dejligt krydret med ras el hanout og skøn som tilbehør til mange retter.

Krydret grøntsagsfad er en virkelig lækker, nem og sund opskrift på tilbehør til utallige retter.

Den laves blandt andet med søde kartofler, blomkål og tomater. De søde kartofler behøver du ikke skrælle, men vask dem grundigt.

Jeg har krydret med ras el hanout, men andre krydderier kan også sagtens bruges.

Se også de populære opskrifter på:

  • Grøntsager som tilbehør
  • Krydret blomkål i ovn
  • Marokkansk kylling
  • Krydret kalkunpande

Opskrift på krydret grøntsagsfad

Opskriften er beregnet som tilbehør til 4 personer.

krydret grøntsagsfad med blomkål og søde kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Krydret grøntsagsfad

5 fra 1 stemme
Lav et krydret grøntsagsfad med søde kartofler og blomkål. Dejligt krydret med ras el hanout og skøn som tilbehør til mange retter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 338
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 mellemstore søde kartofler - skåret i mundrette tern
  • 1 lille blomkål - i små buketter
  • 2 rødløg - halveret og i grove både
  • 6 fed hvidløg - knust og grofthakket
  • 2 tsk ras el hanout - eller lidt mere
  • 2 tsk oregano - tørret
  • olivenolie
  • 300 g tomater - små og halveret
  • 75 g mandler - grofthakket
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. 3 mellemstore søde kartofler vaskes grundigt og skæres i mundrette stykker. Du skal ikke skrælle de søde kartofler. Kom dem i et ildfast fad.
  2. Del 1 lille blomkål i små buketter og kom dem i fadet.
  3. 2 rødløg pilles og halveres, hvorefter de skæres i grove både, der kommes i fadet sammen med 6 fed hvidløg, der knuses og hakkes groft.
  4. Vend det godt sammen med 2 tsk ras el hanout, 2 tsk oregano og en god sjat olivenolie.
  5. Bag grøntsagsfadet i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  6. Imens halveres 300 g tomater (små, evt. San Marzano eller cherrytomater.
  7. 75 g mandler hakkes groft og vendes med lidt friskpresset citronsaft og lidt olivenolie.
  8. Efter de 15 minutter tages fadet ud af ovnen, og både tomater og hakkede mandler fordeles i fadet. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
  9. Bag færdig i yderligere 5 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 338kcalKulhydrater: 53gProtein: 10gFedt: 12gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.003gNatrium: 702mgKalium: 1216mgKostfibre: 12gSukker: 14gVitamin A: 24708IUVitamin C: 55mgCalcium: 177mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Det krydrede grøntsagsfad serveres straks som tilbehør til alt fra stegt kylling til oksekød.

Tilbehøret er især godt til krydrede kødretter. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 03, 2024 at 11:32 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på det krydrede grøntsagsfad. Kom også gerne med din vurdering.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required