Lav et krydret grøntsagsfad med søde kartofler og blomkål. Dejligt krydret med ras el hanout og skøn som tilbehør til mange retter.
Krydret grøntsagsfad er en virkelig lækker, nem og sund opskrift på tilbehør til utallige retter.
Den laves blandt andet med søde kartofler, blomkål og tomater. De søde kartofler behøver du ikke skrælle, men vask dem grundigt.
Jeg har krydret med ras el hanout, men andre krydderier kan også sagtens bruges.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på krydret grøntsagsfad
Opskriften er beregnet som tilbehør til 4 personer.
Krydret grøntsagsfad
Ingredienser
- 3 mellemstore søde kartofler - skåret i mundrette tern
- 1 lille blomkål - i små buketter
- 2 rødløg - halveret og i grove både
- 6 fed hvidløg - knust og grofthakket
- 2 teske ras el hanout - eller lidt mere
- 2 teske oregano - tørret
- olivenolie
- 300 gram tomater - små og halveret
- 75 gram mandler - grofthakket
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- 3 mellemstore søde kartofler vaskes grundigt og skæres i mundrette stykker. Du skal ikke skrælle de søde kartofler. Kom dem i et ildfast fad.
- Del 1 lille blomkål i små buketter og kom dem i fadet.
- 2 rødløg pilles og halveres, hvorefter de skæres i grove både, der kommes i fadet sammen med 6 fed hvidløg, der knuses og hakkes groft.
- Vend det godt sammen med 2 teske ras el hanout, 2 teske oregano og en god sjat olivenolie.
- Bag grøntsagsfadet i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Imens halveres 300 gram tomater (små, evt. San Marzano eller cherrytomater.
- 75 gram mandler hakkes groft og vendes med lidt friskpresset citronsaft og lidt olivenolie.
- Efter de 15 minutter tages fadet ud af ovnen, og både tomater og hakkede mandler fordeles i fadet. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
- Bag færdig i yderligere 5 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Det krydrede grøntsagsfad serveres straks som tilbehør til alt fra stegt kylling til oksekød.
Tilbehøret er især godt til krydrede kødretter. Velbekomme.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift på det krydrede grøntsagsfad. Kom også gerne med din vurdering.