Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Der er næsten ikke noget bedre end hjemmelavet kransekage, og denne kransekagemasse er samtidig også meget nem at lave.
Du kan også lave en større portion og lave et kransekagetårn, hvor du i stedet for kransekagestykker former dem som ringe i forskellige størrelse. Længere nede finder du de rigtige længder på stykker til kransekagetårnet.
Opskriften her giver tolv stykker kransekagekonfekt lavet af marcipan, men du kan sagtens lave flere ved at gange opskriften op. De hjemmelavede kransekagestykker er perfekte til Nytårsaften, og her får du også en forklarende video med fremgangsmåden.
I forhold til opbevaring, så er det er bedste tip, at du fryser kransekagestykkerne ned. Uden at give dem glasur. Det gør bare kransekagen endnu bedre, og så tages stykkerne op efterhånden som de skal bruges.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kransekage
Kransekage - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 250 g marcipan - ren rå marcipan
- 100 g flormelis
- 1 pasteuristeret æggehvide - svarende til 30 gram
Glasur laves af
- 75 g flormelis
- 0,5 pasteuriseret æggehvide - svarende til 15 gram
Fremgangsmåde
- Skær eller pluk marcipan i mindre stykker og kom det i en skål sammen med flormelis og pasteuristeret æggehvide. Ælt det hele sammen til du har en samlet masse enten med hænderne eller i en røremaskine.
- Kom lidt flormelis på bordet så massen ikke klistrer fast til bordet. Del kransekagemassen i 2 stykker og rul hvert stykke til cirka 2 cm tykke stænger.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Skær hver marcipanstang i 6 lige store stykker. Form hvert stykke til en trekantet top ved at presse let på siderne og op, så du får den karakteristiske trekantede form. Klistrer kransekagemassen meget, kan du fugte fingrene i lidt vand.
- Kom de trekantede kransekagestykker på bagepladen med bagepapir og lad dem stå og sætte sig 20-30 minutter inden de bages.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme og bag dem derefter i cirka 10-12 minutter til de er flotte og gyldne. Bagetiden afhænger naturligvis af, hvor hårdt din ovn varmer.
- Lad kransekagerne afkøle helt inden du kommer glasur på.
- Pisk flormelis og pasteuriseret æggehvide sammen til glasur, der gerne må være temmelig tyktflydende, så den ikke løber for meget ud.
- Kom glasuren i en frysepose og klip et lillebitte hul i et af hjørnerne.
- Træk streger af glasur frem og tilbage i zigzagmønster over kransekagestykker. Lad glasuren tørre helt, inden du serverer den hjemmelavede kransekage.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Du kan også bruge en sprøjtepose med en trekantet tyl til at forme dine kransekagestykker.
Hjemmelavet kransekage kan også dyppes i lidt smeltet chokolade, hvor du forsigtigt dypper bunden i chokolade.
Det er også lækkert af rulle lidt nougat ind i kransekagen.
Opbevar dem i en tætsluttende beholder. Her kan den opbevare i op til en uge.
Kransekage kan også med fordel fryses ned. Faktisk bliver den bedre af at blive frosset ned, så gør gerne (helst) det.
Mål til kransekagetårn
Vil du lave kransekagestykker til et kransekagetårn? Så skal du bruge mål på hvor lange stykkerne skal være, og dem får du her. Det er til et kransekagetårn med 10 ringe:
- 8 centimeter
- 11 centimeter
- 14 centimeter
- 17 centimeter
- 20 centimeter
- 23 centimeter
- 26 centimeter
- 29 centimeter
- 32 centimeter
- 35 centimeter
Udgangspunktet er altså et stykke kransekage på 8 centimeter (det mindste stykke), og derfra skal de efterfølgende være 3 centimeter længere hver gang.
Her skal du selvfølgelig også bruge en større portion kransekagemasse.
Til et kransekagetårn med 10 ringe skal du bruge 750 gram marcipan, 250 gram sukker og ca. 50 gram æggehvide.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Elena
I opskriften til kransekagetårn står der 250 gr sukker. Hvad er forskellen i ‘resultatet’ (konsistensen?) hvis man bruger sukker i stedet for flormelis og er bagetiderne de samme som ved opskriften til stykkerne?
Holger Rørby Madsen
Hej Elena
Godt du spørger. Du kan sagtens bruge flormelis i samme mængde i stedet for sukker - fremgangsmåden er den samme. Der er ingen forskel.
Alt det bedste - og godt nytår
Holger
Christinna Frederiksen
Mega god og nem opskrift. De bliver så lækre
Holger Rørby Madsen
Hej Christinna
Mange tak for det - og ja, bedre kransekage får man næsten ikke 🙂
Alt det bedste - og godt nytår
Holger
Birte Vest Zielke
Kan man bruge bagemarcipan - eller forringer det kransekage stykkerne.
Med venlig hilsen Birte Vest Zielke
Holger Rørby Madsen
Hej Birte
Det kan du godt - men du får en bedre kransekage med den rene, rå marcipan 🙂
Alt det bedste
Holger
Else juhl
Godt nytår, tak for mange gode ideer. Prøv at bytte flormelis i kransekage ud med sukker og rør det hele sammen dagen før. Bliver knap så tør ( synes jeg). Hilsen fra gl. økonoma.
René Madsen
Kan man bruge almindelig Original ODENSE Marcipan?
Eller skal det være bage marcipan?
Holger Rørby Madsen
Hej Rene
Jeg har lavet kransekage af begge slags, så det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Susan
Skal glasuren på inden den fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Susan
Det bedste er at vente med glasuren, så frys gerne kransekagen uden 🙂
Alt det bedste
Holger
Vibeke Raaschou
Beste kransekagen .... ever.
Fik den dog ikke spist op ☹️
Så nu ... 5 dage inde i det nye år. 🎉🎉🎉
De sidste 2 ringe kom i multihakkeren ( med broncepynt og det hele)
Tilsat 2 spsk smør.
3 trælse æbler fra grøntskuffen (Ingrid Marie) lægges i mundrette tern, i smørsmurt form.
Den blandede nytårsmasse lægges ovenpå. Bages ved ca. 200 grader til det bobler og dufter.
Mums ... og godt nytår. 🍾🍾🍾🥂🥂🥂🎉🎉🎉
Holger Rørby Madsen
Hej Vibeke
Super dejligt at høre - og det lyder meget lækkert!
Og kransekage kan man jo altid bruge 🙂
Med ønsket om et godt nytår
Holger
Vibeke Raaschou
Hej Holger.
Glemte lige at tilføje ISKOLDT LETPISKET FLØDESKUM.....til mine rester af den gode “ombyggede” kransekagerest.
Vibeke Raaschou