Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Kransekage

Kransekage (opskrift inkl. mål på stykker til kransekagetårn)

billede med kransekage
4.8 fra 151 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
435
SHARES
FacebookMessenger435PinterestEmailSMS
Opdateret: 26. december 2017 - Udgivet: 26. december 2017
Oversigt over indhold
  • Kransekage - nem og lækker opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kransekage
  • Tips
  • Mål til kransekagetårn
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kransekage - nem og lækker opskrift

4.82 fra 151 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 42 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 156
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g marcipan - ren rå marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 pasteuristeret æggehvide - svarende til 30 gram
Glasur laves af
  • 75 g flormelis
  • 0,5 pasteuriseret æggehvide - svarende til 15 gram
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skær eller pluk marcipan i mindre stykker og kom det i en skål sammen med flormelis og pasteuristeret æggehvide. Ælt det hele sammen til du har en samlet masse enten med hænderne eller i en røremaskine.
  2. Kom lidt flormelis på bordet så massen ikke klistrer fast til bordet. Del kransekagemassen i 2 stykker og rul hvert stykke til cirka 2 cm tykke stænger.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  4. Skær hver marcipanstang i 6 lige store stykker. Form hvert stykke til en trekantet top ved at presse let på siderne og op, så du får den karakteristiske trekantede form. Klistrer kransekagemassen meget, kan du fugte fingrene i lidt vand.
  5. Kom de trekantede kransekagestykker på bagepladen med bagepapir og lad dem stå og sætte sig 20-30 minutter inden de bages.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme og bag dem derefter i cirka 10-12 minutter til de er flotte og gyldne. Bagetiden afhænger naturligvis af, hvor hårdt din ovn varmer.
  7. Lad kransekagerne afkøle helt inden du kommer glasur på.
  8. Pisk flormelis og pasteuriseret æggehvide sammen til glasur, der gerne må være temmelig tyktflydende, så den ikke løber for meget ud.
  9. Kom glasuren i en frysepose og klip et lillebitte hul i et af hjørnerne.
  10. Træk streger af glasur frem og tilbage i zigzagmønster over kransekagestykker. Lad glasuren tørre helt, inden du serverer den hjemmelavede kransekage.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 156kcalKulhydrater: 25gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gNatrium: 7mgKalium: 57mgKostfibre: 1gSukker: 23gVitamin A: 3IUCalcium: 12mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kransekage

Der er næsten ikke noget bedre end hjemmelavet kransekage, og denne kransekagemasse er samtidig også meget nem at lave.

Du kan også lave en større portion og lave et kransekagetårn, hvor du i stedet for kransekagestykker former dem som ringe i forskellige størrelse. Længere nede finder du de rigtige længder på stykker til kransekagetårnet.

Opskriften her giver tolv stykker kransekagekonfekt lavet af marcipan, men du kan sagtens lave flere ved at gange opskriften op. De hjemmelavede kransekagestykker er perfekte til Nytårsaften, og her får du også en forklarende video med fremgangsmåden.

I forhold til opbevaring, så er det er bedste tip, at du fryser kransekagestykkerne ned. Uden at give dem glasur. Det gør bare kransekagen endnu bedre, og så tages stykkerne op efterhånden som de skal bruges.

Se flere opskrifter:

  • Rådhus muffins med kransekagemasse
  • Jordbærkage med kransekage og flødecreme
  • Nougat medaljoner - nem kransekagekonfekt

Tips

Du kan også bruge en sprøjtepose med en trekantet tyl til at forme dine kransekagestykker.

Hjemmelavet kransekage kan også dyppes i lidt smeltet chokolade, hvor du forsigtigt dypper bunden i chokolade. Det er også lækkert af rulle lidt nougat ind i kransekagen.

Opbevar dem i en tætsluttende beholder. Her kan den opbevare i op til en uge.

Kransekage kan også med fordel fryses ned. Faktisk bliver den bedre af at blive frosset ned, så gør gerne (helst) det.

Mål til kransekagetårn

Vil du lave kransekagestykker til et kransekagetårn? Så skal du bruge mål på hvor lange stykkerne skal være, og dem får du her. Det er til et kransekagetårn med 10 ringe:

  • 8 centimeter
  • 11 centimeter
  • 14 centimeter
  • 17 centimeter
  • 20 centimeter
  • 23 centimeter
  • 26 centimeter
  • 29 centimeter
  • 32 centimeter
  • 35 centimeter

Udgangspunktet er altså et stykke kransekage på 8 centimeter (det mindste stykke), og derfra skal de efterfølgende være 3 centimeter længere hver gang.

Her skal du selvfølgelig også bruge en større portion kransekagemasse. Til et kransekagetårn med 10 ringe skal du bruge 750 gram marcipan, 250 gram sukker og ca. 50 gram æggehvide.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Nøddehorn med chokolade og nøddeflager
  • Rådhustærte (rådhusstang) som bageren laver den
  • Mandelhorn lavet af kransekagemasse

FAQ

Hvad er kransekage?

Kransekage er en klassisk dansk festkage lavet af marcipan, sukker og æggehvide, formet i ringe eller stænger og bagt, til den er sprød udenpå og blød/let sejt indeni. Typisk serveret til nytår, bryllupper, konfirmationer og dåb.

Hvor længe kan kransekage holde sig?

Kransekage har en fin holdbarhed.
Friskbagt: 3-5 dage i tætsluttende dåse.
Frossen: Op til 3 måneder.
Bedst at fryse uden glasur og pynte efter optøning.

Hvordan får man flot glasur til kransekage?

Glasur laves af flormelis og lidt æggehvide eller vand. Den skal være meget fast, næsten sej. Brug sprøjtepose med lille hul til at tegne striber. Øv dig gerne på bagepapir først.

Skal kransekage fryses inden servering?

Det er ikke nødvendigt at fryse kransekage, men mange foretrækker at bage og fryse den, da det gør kagen mere saftig og nem at opbevare. Tø den langsomt op i tætlukket pose, eventuelt med en skive æble for at lave lidt fugtighed.

Hvor lang tid før kan man lave kransekage?

Du kan sagtens lave den 1-2 uger i forvejen. Opbevares tæt pakket i fryseren. Tø kransekagen op ved stuetemperatur, den smager næsten bedre efter frysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elena skriver

    december 28, 2024 at 5:07 pm

    I opskriften til kransekagetårn står der 250 gr sukker. Hvad er forskellen i ‘resultatet’ (konsistensen?) hvis man bruger sukker i stedet for flormelis og er bagetiderne de samme som ved opskriften til stykkerne?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 28, 2024 at 5:15 pm

      Hej Elena
      Godt du spørger. Du kan sagtens bruge flormelis i samme mængde i stedet for sukker - fremgangsmåden er den samme. Der er ingen forskel.
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar
  2. Christinna Frederiksen skriver

    december 28, 2024 at 4:14 pm

    Mega god og nem opskrift. De bliver så lækre

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 28, 2024 at 4:33 pm

      Hej Christinna
      Mange tak for det - og ja, bedre kransekage får man næsten ikke 🙂
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required