Få min nemme opskrift på krammekål med honning og sennep, hvor spidskålen krammes godt inden den vendes med dressingen. God som tilbehør.
Med krammekål kan man spørge: Har du husket, at kramme din kål i dag Hvis ikke, så er det måske godt at begynde nu.
Sprød kål er jo dejligt i eks. en spidskålssalat, men ved at kramme kålen, bliver den både mere blid, men du fjerner også nogle af de bitterstoffer, der er i kålen.
Det giver faktisk kålen en bedre smag, og især folk, der normalt ikke er så glade for kål, vil nu nemmere kunne spise den.
Her jeg anvendt spidskål, men krammekålen kan også laves med andre kåltyper som eks. hvidkål eller rødkål. Opskriften er beregnet som salat/tilbehør til 4 personer.
Opskrift på krammekål
Krammekål
Ingredienser
- 1 spidskål - snittes fint
- 2 spsk rapsolie - eller anden olie
- 2 spsk honning - evt. en akaciehonning
- 3 tsk sennep - jeg bruger en Maille med honning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Spidskål snittes fint fra den spidse ende og ind. Snit den eventuelt også lidt på tværs, så du har ikke for lange stykker af kål.
- Læg den i en skål sammen med lidt salt. Vend godt rundt. Efter 5 minutter krammes kålen grundigt, og der løber lidt væde fra den.
- Læg den krammede kål over i en anden skål.
- Rør rapsolie godt sammen med honning og sennep, og smag til med salt og peber. Der kan tilsættes mere af de enkelte ingredienser, så man rammer den ønskede smag, men jeg synes den bliver god med disse mål.
- Vend dressingen sammen med krammekålen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Krammekålen serveres straks, og den kan du servere til alt fra slagterens frikadeller til spareribs og ovnbagt laks.
Rester af spidskålen kan du bruge til en sund spidskålsmoothie.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - hvad synes du om krammekålen?