Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Krammekål

Krammekål med honning og sennep

Billede med krammekål.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook64PinterestSMSEmailMessenger
64
DELINGER
Indhold
  • Krammekål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på krammekål
  • Servering
  • Kommentarer

Krammekål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Få min nemme opskrift på krammekål med honning og sennep, hvor spidskålen krammes godt inden den vendes med dressingen. God som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spidskål (snittes fint)
  • 2 spsk rapsolie (eller anden olie)
  • 2 spsk honning (evt. en akaciehonning)
  • 3 tsk sennep (jeg bruger en Maille med honning)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Spidskål snittes fint fra den spidse ende og ind. Snit den eventuelt også lidt på tværs, så du har ikke for lange stykker af kål.
  2. Læg den i en skål sammen med lidt salt. Vend godt rundt. Efter 5 minutter krammes kålen grundigt, og der løber lidt væde fra den.
  3. Læg den krammede kål over i en anden skål.
  4. Rør rapsolie godt sammen med honning og sennep, og smag til med salt og peber. Der kan tilsættes mere af de enkelte ingredienser, så man rammer den ønskede smag, men jeg synes den bliver god med disse mål.
  5. Vend dressingen sammen med krammekålen.

Næringsindhold

Kalorier212kcalKulhydrater21gProtein3gFedt14gMættet fedt1gFlerumættet fedt10gEnkelumættet fedt2gNatrium650mgKalium568mgKostfibre5gSukker9gVitamin A288IUVitamin C95mgCalcium109mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på krammekål

Med krammekål kan man spørge: Har du husket, at kramme din kål i dag Hvis ikke, så er det måske godt at begynde nu.

Sprød kål er jo dejligt i eks. en spidskålssalat, men ved at kramme kålen, bliver den både mere blid, men du fjerner også nogle af de bitterstoffer, der er i kålen.

Det giver faktisk kålen en bedre smag, og især folk, der normalt ikke er så glade for kål, vil nu nemmere kunne spise den.

Her jeg anvendt spidskål, men krammekålen kan også laves med andre kåltyper som eks. hvidkål eller rødkål. Opskriften er beregnet som salat/tilbehør til 4 personer.

Servering

Krammekålen serveres straks, og den kan du servere til alt fra slagterens frikadeller til spareribs og ovnbagt laks.

Rester af spidskålen kan du bruge til en sund spidskålsmoothie.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    april 23, 2025 at 7:39 pm

    Jeg har prøvet det flere gange både med spidskål, hvidkål og rødkål. Det bliver meget lækkert. Det lægger sig heller ikke så tungt i mavsen, når den lige har fået en krammetur. 🤗 hilsen fra det forårsgrønne Nordjylland 🌳

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    april 13, 2025 at 11:35 am

    Tak fordi du bruger opskriften - hvad synes du om krammekålen?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required