• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Krammekål med honning og sennep

Krammekål med honning og sennep

Billede med krammekål.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. april 2025 - Udgivet: 13. april 2025

Få min nemme opskrift på krammekål med honning og sennep, hvor spidskålen krammes godt inden den vendes med dressingen. God som tilbehør.

Med krammekål kan man spørge: Har du husket, at kramme din kål i dag Hvis ikke, så er det måske godt at begynde nu.

Sprød kål er jo dejligt i eks. en spidskålssalat, men ved at kramme kålen, bliver den både mere blid, men du fjerner også nogle af de bitterstoffer, der er i kålen.

Det giver faktisk kålen en bedre smag, og især folk, der normalt ikke er så glade for kål, vil nu nemmere kunne spise den.

Her jeg anvendt spidskål, men krammekålen kan også laves med andre kåltyper som eks. hvidkål eller rødkål. Opskriften er beregnet som salat/tilbehør til 4 personer.

Opskrift på krammekål

Billede med krammekål.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Krammekål

5 fra 1 stemme
Få min nemme opskrift på krammekål med honning og sennep, hvor spidskålen krammes godt inden den vendes med dressingen. God som tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 212
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 spidskål - snittes fint
  • 2 spsk rapsolie - eller anden olie
  • 2 spsk honning - evt. en akaciehonning
  • 3 tsk sennep - jeg bruger en Maille med honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Spidskål snittes fint fra den spidse ende og ind. Snit den eventuelt også lidt på tværs, så du har ikke for lange stykker af kål.
  2. Læg den i en skål sammen med lidt salt. Vend godt rundt. Efter 5 minutter krammes kålen grundigt, og der løber lidt væde fra den.
  3. Læg den krammede kål over i en anden skål.
  4. Rør rapsolie godt sammen med honning og sennep, og smag til med salt og peber. Der kan tilsættes mere af de enkelte ingredienser, så man rammer den ønskede smag, men jeg synes den bliver god med disse mål.
  5. Vend dressingen sammen med krammekålen.

Næringsindhold

Kalorier: 212kcalKulhydrater: 21gProtein: 3gFedt: 14gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 10gEnkelumættet fedt: 2gNatrium: 650mgKalium: 568mgKostfibre: 5gSukker: 9gVitamin A: 288IUVitamin C: 95mgCalcium: 109mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Krammekålen serveres straks, og den kan du servere til alt fra slagterens frikadeller til spareribs og ovnbagt laks.

Rester af spidskålen kan du bruge til en sund spidskålsmoothie.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    april 23, 2025 at 7:39 pm

    Jeg har prøvet det flere gange både med spidskål, hvidkål og rødkål. Det bliver meget lækkert. Det lægger sig heller ikke så tungt i mavsen, når den lige har fået en krammetur. 🤗 hilsen fra det forårsgrønne Nordjylland 🌳

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    april 13, 2025 at 11:35 am

    Tak fordi du bruger opskriften - hvad synes du om krammekålen?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required