Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sous vide › Koteletter sous vide med eller uden skaft og ben

Koteletter sous vide med eller uden skaft og ben

koteletter sous vide
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 11. juni 2019

Den perfekte opskrift på koteletter sous vide med præcis temperatur og tid i sousviden. Se hvordan du tilbereder svinekoteletter med eller uden skaft (ben).

Koteletter sous vide er din garanti for et mørt stykke svinekød, og det er faktisk utroligt nemt at lave.

Jeg vil anbefale dig, at anvende store og tykke koteletter til at tilberede i din sousvide. Det giver bare et bedre resultat.

Jeg plejer ikke at gå under 300 gram stykket, og gerne op på 350 gram pr. kotelet, og så vil du sikkert spørge: Hvordan kan du spise s store koteletter?

Det kan jeg heller ikke. I stedet deler jeg dem på midten, så fire store koteletter på den måde rækker til fire personer. Ret smart.

Min erfaring er i øvrigt, at det indimellem kan være svært at købe så store koteletter i supermarkedet eller i eks. Netto eller Fakta.

Her kan du så blot købe en lille flæskesteg, skære ud i koteletter på cirka 300-350 gram stykket, hvilket er en tykkelse på cirka fire centimeter, hvorefter du skærer sværen fra.

Om det så skal være koteletter med eller uden ben, det der også kaldes skaftkoteletter, det er op til dig. Jeg synes ikke der er den store forskel på smagen efter en tur i sousviden.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Ingredienser til koteletter sous vide

2 koteletter på 300-350 gram stykket
Hvidløgspulver
Salt og friskværnet peber
Nogle kviste timian

Fremgangsmåde

  1. Dup koteletterne tørre og krydr dem med hvidløgspulver, salt og peber på begge sider. Hvidløgspulver er fremragende til koteletter sous vide. Siger det bare.
  2. Kom koteletterne i sous vide pose, og læg nogle kviste frisk timian ved.
  3. Luk poserne i vakuummaskine.
  4. Varm vandbadet til din sous vide op til 60 grader.
  5. Læg forsigtigt koteletterne ned i vandbadet, og giv dem nu to timer i sousviden.
  6. Tag koteletterne op af vandbadet og klip posen op, og nu har du to muligheder for at brune kødet af, så det får den rigtige stegeskorpe.

På panden

Varm en pande op ved en høj varme og kom en god klat smør og lidt olie på.

Når panden er godt varm lægges koteletterne på, og nu skal de blot brunes cirka 30 sekunder på hver side.

Øs gerne fedtstof op over kødet undervejs.

Grill

Du kan også brune dine koteletter sous vide på grillen.

Her skal det ske ved en høj og direkte varme, hvor koteletterne får cirka et halvt minut på hver side.

Tiden afhænger af varmen, så tag dem af når kødet har fået den rette stegeskorpe.

Koteletter sous vide med skaft (ben)

Ovenstående er som sagt måden at lave møre og saftige svinekoteletter i din sous vide. Og det fungerer godt.

Det er en opskrift på koteletter uden ben, men du kan også sagtens lave de såkaldte skaftkoteletter sous vide. Altså koteletter med skaft - eller ben.

Fremgangsmåden er den samme, og det er tiden også. Altså hvis vægten/størrelsen også er det.

Dog skal du være lidt mere varsom, da skaftet (eller benet) kan være skarpt, og derfor rive hul på posen. Så vær opmærksom her.

Se også mine opskrifter på:

Koteletter i fad

One pot koteletter

Koteletter i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Mortensen skriver

    august 30, 2023 at 11:22 am

    Du skriver “ Jeg plejer ikke at gå under 300 gram stykket, og gerne op på 350 gram pr. kotelet, og så vil du sikkert spørge: Hvordan kan du spise s store koteletter?
    Det kan jeg heller ikke. I stedet deler jeg dem på midten, så fire store koteletter på den måde rækker til fire personer. Ret smart.”
    Hvad består det smarte i? At fire store koteletter rækker til fire personer? 🤔 Nå pjat, du mener selvf. to koteletter eller måske otte personer 😉

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.