Den perfekte opskrift pรฅ koteletter sous vide med prรฆcis temperatur og tid i sousviden. Se hvordan du tilbereder svinekoteletter med eller uden skaft (ben).
Koteletter sous vide er din garanti for et mรธrt stykke svinekรธd, og det er faktisk utroligt nemt at lave.
Jeg vil anbefale dig, at anvende store og tykke koteletter til at tilberede i din sousvide. Det giver bare et bedre resultat.
Jeg plejer ikke at gรฅ under 300 gram stykket, og gerne op pรฅ 350 gram pr. kotelet, og sรฅ vil du sikkert spรธrge: Hvordan kan du spise s store koteletter?
Det kan jeg heller ikke. I stedet deler jeg dem pรฅ midten, sรฅ fire store koteletter pรฅ den mรฅde rรฆkker til fire personer. Ret smart.
Min erfaring er i รธvrigt, at det indimellem kan vรฆre svรฆrt at kรธbe sรฅ store koteletter i supermarkedet eller i eks. Netto eller Fakta.
Her kan du sรฅ blot kรธbe en lille flรฆskesteg, skรฆre ud i koteletter pรฅ cirka 300-350 gram stykket, hvilket er en tykkelse pรฅ cirka fire centimeter, hvorefter du skรฆrer svรฆren fra.
Om det sรฅ skal vรฆre koteletter med eller uden ben, det der ogsรฅ kaldes skaftkoteletter, det er op til dig. Jeg synes ikke der er den store forskel pรฅ smagen efter en tur i sousviden.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til koteletter sous vide
2 koteletter pรฅ 300-350 gram stykket
Hvidlรธgspulver
Salt og friskvรฆrnet peber
Nogle kviste timian
Fremgangsmรฅde
- Dup koteletterne tรธrre og krydr dem med hvidlรธgspulver, salt og peber pรฅ begge sider. Hvidlรธgspulver er fremragende til koteletter sous vide. Siger det bare.
- Kom koteletterne i sous vide pose, og lรฆg nogle kviste frisk timian ved.
- Luk poserne i vakuummaskine.
- Varm vandbadet til din sous vide op til 60 grader.
- Lรฆg forsigtigt koteletterne ned i vandbadet, og giv dem nu to timer i sousviden.
- Tag koteletterne op af vandbadet og klip posen op, og nu har du to muligheder for at brune kรธdet af, sรฅ det fรฅr den rigtige stegeskorpe.
Pรฅ panden
Varm en pande op ved en hรธj varme og kom en god klat smรธr og lidt olie pรฅ.
Nรฅr panden er godt varm lรฆgges koteletterne pรฅ, og nu skal de blot brunes cirka 30 sekunder pรฅ hver side.
รs gerne fedtstof op over kรธdet undervejs.
Grill
Du kan ogsรฅ brune dine koteletter sous vide pรฅ grillen.
Her skal det ske ved en hรธj og direkte varme, hvor koteletterne fรฅr cirka et halvt minut pรฅ hver side.
Tiden afhรฆnger af varmen, sรฅ tag dem af nรฅr kรธdet har fรฅet den rette stegeskorpe.
Koteletter sous vide med skaft (ben)
Ovenstรฅende er som sagt mรฅden at lave mรธre og saftige svinekoteletter i din sous vide. Og det fungerer godt.
Det er en opskrift pรฅ koteletter uden ben, men du kan ogsรฅ sagtens lave de sรฅkaldte skaftkoteletter sous vide. Altsรฅ koteletter med skaft - eller ben.
Fremgangsmรฅden er den samme, og det er tiden ogsรฅ. Altsรฅ hvis vรฆgten/stรธrrelsen ogsรฅ er det.
Dog skal du vรฆre lidt mere varsom, da skaftet (eller benet) kan vรฆre skarpt, og derfor rive hul pรฅ posen. Sรฅ vรฆr opmรฆrksom her.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Lars Mortensen
Du skriver โ Jeg plejer ikke at gรฅ under 300 gram stykket, og gerne op pรฅ 350 gram pr. kotelet, og sรฅ vil du sikkert spรธrge: Hvordan kan du spise s store koteletter?
Det kan jeg heller ikke. I stedet deler jeg dem pรฅ midten, sรฅ fire store koteletter pรฅ den mรฅde rรฆkker til fire personer. Ret smart.โ
Hvad bestรฅr det smarte i? At fire store koteletter rรฆkker til fire personer? ๐ค Nรฅ pjat, du mener selvf. to koteletter eller mรฅske otte personer ๐