Nem og lækker opskrift på koteletter med rosenkål, gulerødder og grønne bønner. Skøn og nem ret i bradepande med masser af smag.
Koteletter med rosenkål er smart på de travle dage, men selvom der er tale om en hurtig ret, så får du stadig mad med masser af smag.
Her er hele retten lavet i en bradepande eller fad, og den er med koteletter, rosenkål, gulerødder og andre lækre grøntsager.
Mængden og typen af grøntsager kan du dog sagtens variere efter smag og behag, og faktisk er denne ret en fin måde at få tømt lidt ud i køleskabet på.
Mens du tilbeder fadet i ovnen, kan du koge ris og rydde køkkenet op. Det er da nemt og smart. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på koteletter med rosenkål
Koteletter med rosenkål - nem opskrift på lækker ret
Ingredienser
- 1 rødløg - halveret og skåret i tynde både
- 350 g rosenkål - delt i kvarte
- 250 g gulerødder - i tynde skiver
- 250 g grønne bønner - evt. fra frost
- 4 koteletter
- 2 spsk olivenolie
- 5 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 2,5 dl madlavningsfløde - eler alm. fløde
- 1 spsk sennep
- 2 spsk engelsk sauce
- 1 håndfuld timian - frisk, hakket
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber - eller andet krydderi
- 250 g ris - koges som anvist
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Find også et passende ovnfast fad eller bradepande frem - gerne ca. på 35 gange 25 centimeter.
- Gør grøntsagerne klar som beskrevet. Husk at skære roden fra rosenkålene, inden de deles i kvarte. Kommes i fadet eller bradepanden. Krydr med lidt salt og peber.
- Svinekoteletterne brunes hurtigt i lidt olie på en varm pande, og krydres med salt og friskkværnet peber. Brug evt. også gerne andre krydderier som lidt BBQ, paprika, eller hvad du synes.
- Halver de brunede svinekoteletter og læg dem ovenpå grøntsagerne i fadet.
- Kog panden af med vand, bouillon og madlavningsfløde. Tilsæt sennep og timian, og smag sovsen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Du kan evt. jævne den med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand. Kom også lidt engelsk sauce i.
- Hæld forsigtigt sovsen i fadet.
- Stil retten med koteletter og grøntsager i ovnen, hvor den skal have 20 minutter ved 200 grader varmluft. Imens kan du koge ris.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så nemt laver du koteletter med rosenkål i ovn, og retten serveres straks sammen med de kogte ris. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: