Her er min opskrift på paprikakoteletter i fad med champignon og peberfrugt. Det er min sunde udgave, der laves uden smør og fløde.
Paprikakoteletter i fad er populær hverdagsmad, der smager forrygende godt.
Her får du møre og lækre koteletter med paprika og en skøn peberfrugtsovs, der smager himmelsk godt.
Mens fadet er i ovnen kan du nå at koge ris, lave en lille salat og klare opvasken. Det er da nemt.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan servere den med kogte ris eller en god kartoffelmos.
Opskrift på paprikakoteletter i fad
Ingredienser
Paprikakoteletter
- 4 koteletter
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde paprika
- salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
- 250 gram champignon i kvarte
- 1 stort løg finthakket
- 1 grøn peberfrugt i små tern
- 1 gul peberfrugt i små tern
- 500 gram tomatsauce her har jeg brugt 1 glas Dolmio
- 2 deciliter hønsebouillon lavet af 2 dl. kogende vand og 1 terning
- 2 teskefulde paprika
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 1 citron friskpresset citronsaft
Tilbehør
- 300 gram ris koges som anvist
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Find et ildfast fad eller bradepande frem. Gerne en størrelse på ca. 30 gange 23 centimeter.
- Varm en pande op ved en høj varme, og lad panden blive helt varm. Kom lidt olie på og brun nu hurtigt koteletterne på begge sider. Krydres med salt, friskkværnet peber og paprika og lægges til side på en tallerken.
- Stil panden tilbage på kogepladen - stadig ved høj varme.
- Tilsæt champignon og rist dem godt af. Kom så løg ved sammen med peberfrugt og steg det 30 sekunder.
- Hæld tomatsovs og hønsebouillon ved sammen med paprika og engelsk sauce. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Lad det koge et minuts tid.
- Hæld indholdet fra panden i fadet, og læg derefter koteletterne ned i det.
- Giv nu dine paprikakoteletter i fad ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft. Imens kan du koge ris og lave en salat.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Paprikakoteletter i fad serveres straks sammen med ris eller kartoffelmos. Dertil en lækker tomatsalat med rødløg.
Retten er iøvrigt fryseegnet, så du kan sagtens gemme rester som aftensmad en anden dag.
Se flere opskrifter:
Koteletter i fad - gammeldags opskrift med flødesovs
Koteletter med spidskål i fad uden fløde
Koteletter med ananas og karry i fad
Lykke
Er det krydret dolmio du bruger ?
Holger Rørby Madsen
Hej Lykke
Nej, en helt almindelig, men du kan sagtens bruge en krydret.
Alt det bedste
Holger
Lykke
Tak jeg har nemlig købt en krydret
Så vil jeg lave en sund kartoffelmos til. For min mand er på slankekur igen igen