Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Københavnerbirkes

Københavnerbirkes (nem opskrift med remonce)

billede med københavnerbirkes med remonce
4.7 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6.4k
SHARES
FacebookMessenger6.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Københavnerbirkes - bedste opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nemme københavnerbirkes
  • Frysning af tebirkes
  • Kommentarer

Københavnerbirkes - bedste opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Køl og hvil: 1 time t 10 minutter min
Samlet tid: 1 time t 42 minutter min
Her er den bedste opskrift på nemme københavnerbirkes med remonce. Det er de rigtige birkes, der laves med en wienerbrødsdej og remonce.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær en hel pakke
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 1 nip salt
  • 100 g smør blødt
Til indrulning
  • 100 g smør koldt
Remonce
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
Drys
  • 1 æg
  • birkes

Fremgangsmåde

  1. Ælt dejen på en røremaskine med dejkrog, hvor du starter med at røre gæren ud i kold mælk.
  2. Kom derefter ægget i.
  3. Vej melet af sammen med sukker og lidt salt, og vend det sammen, inden det æltes ind i dejen
  4. Kom også det bløde smør ved og ælt nu dejen igennem ved middel hastighed i cirka fem minutter.
  5. Lad derefter dejen hvile overdækket i 10 minutter.
  6. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på cirka 60 gange 20 centimeter.
  7. Med en ostehøvl skærer du nu KOLDE og tynde skiver af smør, som lægges på ⅔ af dejen. Se billedet.
    billede med udrulning af wienerbrødsdej til københavnerbirkes
  8. Fold derefter den ene tredjedel uden smør ind over den midterste tredjedel, og fold igen ind den sidste.
  9. Vend dejen en kvart omgang og rul igen ud til 60 gange 20 centimeter. Fold på samme måde, vend dejen en kvart omgang, rul ud og fold sammen igen. Husk hele tiden at have tilstrækkelig mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast!
  10. Læg nu dejen på køl i 30 minutter.
  11. Rul derefter ud til samme størrelse, altså 60 gange 20 centimeter, rør smør og sukker sammen til remonce, og fordel på den dejen.
  12. Pisk et æg sammen og pensl kanten øverst og nederst.
  13. Fold nu dejen sammen på den lange led, så du lægger en tredjedel ind over midten, og derefter folder dejen ind over den sidste tredjedel. Vend dejen om, så bunden kommer øverst.
  14. Skær ud i 12 lige store stykker, som sættes på bageplade med bagepapir.
    billede med ubagte københavnerbirkes på bageplade
  15. Pensl med æg og drys med rigelige mængder birkes.
  16. Stil en dyb bradepande omvendt på bagepladen med dine københavnerbirkes, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  17. Fjern den dybe bageplade og bag derefter dine birkes med remonce i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Her er bagetiden cirka 12 minutter.

Næringsindhold

Kalorier332kcalKulhydrater31gProtein4gFedt22gMættet fedt13gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol82mgNatrium179mgKalium81mgKostfibre1gSukker11gVitamin A678IUVitamin C0.004mgCalcium25mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nemme københavnerbirkes

Dette er min allerbedste opskrift på de fantastiske københavnerbirkes med en god remonce.

Selvom de sprøde birkes med remonce laves af en wienerbrødsdej, så er opskriften altså rimelig nem at gå til.

Og jeg har forsøgt at lave en meget forklarende fremgangsmåde, så du er sikker på et godt resultat.

Remoncen er også nem at lave, og den er uden marcipan, men laves udelukkende af smør og sukker. Du kan dog også tilsætte lidt marcipan, hvis du ønsker det.

Opskriften giver cirka 12 birkes med remonce. Se også min opskrift på de klassiske tebirkes.

Frysning af tebirkes

Du kan også fryse københavnerbirkes og tebirkes ned.

Men her skal du fryse dem ubagte, altså lige før du ellers ville bage dem.

Læg dem på et fad eller en plade, og stil dem i fryseren i cirka tre timer. Så burde de være frosne nok til, at du kan pakke dem om i fryseposer.

Nu kan du så tage dine birkes ud af fryseren et døgn før de skal bages, så de når at hæve. Bages som anvist i opskriften.

Se også disse populære opskrifter:

  • Spandauer - opskrift på wienerbrød (basser) med creme
  • Croissant opskrift - sådan laver du croissanter
  • Hjemmebagte grovbirkes - nem opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mike skriver

    november 16, 2023 at 6:53 am

    Er der nogen, der har haft succes med denne opskrift? Jeg har nu lavet den to gange, og resultatet er "brød" der minder mere om kringle både i smag og konsistens end tebirkes. Opskriften på dejen svarer også stort set til, hvad der puttes i en kringle. Begge gange har jeg fået tebirkes, der ikke hæver særligt meget, og der (næsten) ikke har de karakteristiske, sprøde wienerbrødslag. Som der også er en anden, der har observeret, giver opskriften to lag remonce, modsat det ene der normalt kun er i bunden af tebirkesene.
    Jeg kan ikke anbefale denne opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 16, 2023 at 7:57 am

      Hej Mike
      Ja, den kan jeg anbefale 🙂
      Jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos dig, men jeg synes de plejer at blive rigtig fine. Og med flotte lag, som du også kan se på billedet. Med hensyn til remonce, så kan jo sagtens blot lave dem med et lag, men jeg foretrækker to.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Tommy skriver

      august 02, 2024 at 11:53 am

      Jeg kan kun rose denne opskrift, har lavet dem 6-7 gange uden problemer, dejen er ok, men jeg bruger ikke noget stopur for ting tager tid, brug fornuften og øjne så bliver de rigtig gode, bedre end Bagerens

      Svar
  2. Tina skriver

    oktober 13, 2023 at 9:06 am

    Jeg vil gerne fryse dem. Har lige et par spørgsmål.
    Skal de hæve før fryseren.
    Ved optøning er det i køleskab.
    🙏

    Svar
    • Mike skriver

      november 08, 2023 at 8:24 am

      Som Holger skriver: "Men her skal du fryse dem ubagte, altså lige før du ellers ville bage dem." Dvs. han anbefaler, at du lader dem hæve, inden du sætter dem i fryseren. Da gær bliver aktivt igen, når du tør dejen op, gør det dog ikke noget, hvis du fryser dejen, uden at den har hævet, men det er nok sværere at styre, at dejen så får den korrekte hævetid efter optøning.

      Svar
  3. Mo skriver

    november 30, 2021 at 7:42 pm

    Jeg er bosat i wyoming og må derfor bage mit wienerbrød selv. Prøvede denne opskrift, med tørgær da der ikke er frisk her, og de smagte fint men brødet var mere som onsdagssnegl end thebirkes/croissant. Hvad skal jeg ændre på for at få den luftige og sprøde version? Jeg ved at højde forskellen spiller ind, men ikke hvad der skal ændres på. På forhånd tak!

    Svar
  4. Stephanie skriver

    oktober 02, 2021 at 12:54 pm

    Wow de bedste tebirkes jeg nogensinde har smagt! (Og bagt 😉)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 02, 2021 at 4:51 pm

      Tusind tak, Stephanie - jooo, de er meget gode 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Bjarne skriver

    oktober 18, 2020 at 1:33 pm

    En dl mælk til 50 g gær og 300 g mel???

    Svar
  6. Line skriver

    juni 25, 2020 at 6:03 pm

    Punkt 12:pisk og og lidt sammen. Lidt hvad? Glæder mig til ar prøve din opskrift. Hvis man putter marcipan i remoncen, hvor meget vil du så råde til?

    Pft, Line

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 25, 2020 at 8:01 pm

      Hej Line
      Tak for det - og det er nu rettet til 🙂
      Jeg ville starte med 50 gram - så får du en fin smag af marcipan.
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  7. Lisbeth Kristensen skriver

    maj 04, 2020 at 10:33 am

    Hej Holger
    Når man når til remonce afsnittet. Skal det så smøres på hele dejen eller kun 1/3? I et thebirkes er der jo “kun” remonce i midten. Men i din opskrift foldes dejen jo 2/3 dele og den sidste 1/3 over. Og så bliver lagene jo lagt sammen så der kommer 2 lag remonce.
    Glæder mig dog til at prøve din opskrift. Uhmmmm mums - thebirkes

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 04, 2020 at 12:10 pm

      Hej Lisbeth
      Remonce smøres ud på hele stykket - fordi jeg elsker remonce 🙂
      Men du kan også nøjes med 1/3, hvis du vil have mindre remonce.
      Rigtig god fornøjelse - de er nemlig gode.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  8. Egon Olsen skriver

    november 28, 2019 at 4:54 am

    God opskrift, men det fremgår ikke af teksten hvor meget vand der skal bruges eller hvornår mælken skal tilsættes. Er det muligt at opdatere den?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 28, 2019 at 8:26 am

      Hej Egon
      Tak for det, og den er hermed opdateret 🙂
      Der skal ikke anvendes vand, men udelukkende kold mælk.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. Lene Oekaer skriver

    april 30, 2019 at 1:08 am

    Det er nok et dumt spørgsmål : men er disse lækre Københavnerbirkes fryseegnet ?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      april 30, 2019 at 8:58 am

      Hej Lene

      Der findes ikke dumme spørgsmål 🙂

      Det kan du sagtens, men så skal du fryse dem før de bages. Fryses enkeltvis, hvorefter de kan pakkes i poser. Tages op et døgn før de skal bruges, hvorefter de bages som anvist. Håber det hjælper.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required