Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opsamlinger › Kinesisk mad - lækre kinesiske retter

Kinesisk mad - lækre kinesiske retter

billede med kinesisk mad
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS

Kinesisk mad er varieret og det kinesiske køkken et af de ældste i verden. Her er opskrifter på lækre retter, bla. forårsruller, dumplings og wokretter.

Kinesisk mad er et vidt begreb, da det er verdens mest folkerige land med mange forskellige kulturer.

Man deler ofte de regionale køkkener i otte, som har hver deres særpræg. Her får du en række opskrifter fra forskellige landsdele og med meget forskellig smag.

Vi har valgt at dele opskrifter på kinesisk mad, som er populært i Vesten. Om det er dampede bao-boller med fyld eller sur-sød sauce, så har vi det.

De mest populære kinesiske retter

Wokken er et vigtigt køkkenredskab i det kinesiske køkken. Wok bruges til stir fry-retter, dampning og fritering af blandt andet forårsruller.

For når vi taler kinesisk mad, er forårsruller nok den ret fra Kina, som er allermest kendt og elsket i hele verden.

Sprøde forårsruller

Bondemandens wokret

Chow Mein - lynstegte nudler med grøntsager

Dumplings med lækkert vegetarfyld

Gua Bao-boller med and

Sur-sød sauce med svinekød

Kendetegnene ved kinesisk mad

Først og fremmest spises maden med pinde og en bred ske, hvis det er suppe. Knive er ikke-eksisterende til et kinesisk måltid.

Det betyder, at det meste mad er skåret i mundrette bidder, med mindre det er nudler eller noget, man kan spise med fingrene.

To regionale køkkener er særligt kendt herhjemme: Maden fra Canton og Sichuan. Det første fokuserer meget på sammenspillet mellem konsistens, et eksempel er sur-sød sauce med sprøde svinekødstern, bløde peberfrugter og en lettere klistret sauce.

I Sichuan krydres maden for eksempel meget mere end i Canton-regionen. Det er også her, den syrlige, stærke Sichuanpeber kommer fra, men chili bruges også med løs hånd.

Krydderier og sauce

Kinesisk mad indeholder ofte en eller flere af disse saucer og smagsgivere: Østerssauce, fiskesauce, sojasauce, rejepasta, hoisinsauce, risvin, riseddike, chilipasta, blommesauce og sesamolie.

Og så er krydderier som Szechuan-peberkorn, kanel, anis, nelliker, fennikelfrø, hvide peberkorn, sorte kardemommekapsler, tørret chili og 5 Spice nogen af de mest brugte.

5 Spice er en stødt krydderiblanding med kanel, nelliker, stjerneanis, fennikelfrø og Sichuanpeber, som er god at have på lager.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede med kager der kan bages dagen før.
    Kollegakage (nemme kager du kan bage dagen før)
  • bilelde med dansk mad krebinetter
    Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
  • Billede af nem aftensmad.
    Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)
  • billederesultat for smørrebrød
    Smørrebrød - de bedste opskrifter på en dansk klassiker

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.