• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Chow mein - lynstegte nudler med grøntsager

Chow mein - lynstegte nudler med grøntsager

Chow mein - stegte nudler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 20. august 2021

Chow mein er en kinesisk ret, hvor nudler lynsteges med grøntsager og en sauce. En nem aftensmad, som kan laves med eller uden kød.

Chow mein er kinesisk af oprindelse, men det er kinesiske emigranter i USA, som for alvor gjorde retten populær i Vesten.

Chow betyder stegt, mein nudler - og det kan ikke siges mere rammende, for det er, hvad retten består af.

Nudler koges og steges derefter. Grøntsager lynsteges for sig og til sidst blandes de to med en hjemmelavet sojasauce. Enkelt, hurtigt og lækkert.

Hvis du vil have kød i, kan du begynde med at stege kyllinge- eller oksestrimler, sætte dem til side og hælde dem i nudlerne sammen med grøntsagerne.

Opskrift på stegte nudler chow mein

Chow mein - stegte nudler
Karen SenecaKaren Seneca

Chow mein - lynstegte nudler med grøntsager

5 fra 3 stemmer
Chow mein er en kinesisk ret, hvor nudler lynsteges med grøntsager og en sauce. En nem aftensmad, som kan laves med eller uden kød.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Kinesisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 blokke nudler
  • rapsolie - til stegning
  • 3 gulerødder - julienneskåret
  • 3 forårsløg
  • 1 pakke babymajs
  • 1 stk bladselleri - julienneskåret
  • 100 g bønnespirer
Sauce
  • 1 spsk østerssauce
  • 1 spsk mørk sojasauce
  • 1,5 spsk lys sojasauce
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk brun farin
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Bland alle ingredienserne til saucen og sæt til side.
  2. Skær gulerødder og selleristav julienneformet, skær forårsløg i skiver og del dem i to bunker - en grøn og hvid, skær babymajs i skiver og skyl bambusskud.
  3. Når nudlerne har kogt, skyller du dem godt i koldt vand og roder lidt rundt med fingrene, så du sikrer dig, at de ikke klistrer sammen. Lad dem dryppe godt af.
  4. Varm to-tre spsk rapsolie i en wok eller stegegryde. Den skal være rygende varm. Når den er varm, fordeler du olien i bunden og hælder det overskydende i en kop.
  5. Steg nudlerne ved at lade dem ligge lidt uden at røre i dem. Når de bliver lidt brune i bunden, begynder du at røre rundt i dem. Tag dem op af wokken/gryden.
  6. Hæld noget af olien tilbage i gryden og lynsteg gulerødder, selleri og de hvide, skivede forårsløg i to minutter.
  7. Hæld nudlerne over og hæld derefter bønnespirer og de grønne forårsløg over nudlerne. Lad det stege et par minutter uden at røre.
  8. Hæld saucen i og fordel den, steg i ca. et minuts tid, og retten er klar til at blive serveret.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du er veganer, skal du huske at tjekke, om der er æg i nudlerne. Det er der i mange kinesiske nudler, men du kan godt finde nogen uden.

Alle grøntsager kan stort set bruges i denne ret. Dog er der et men: Meget vandholdige grøntsager som pak choy ødelægger nudlernes lette sprødhed.

Se flere af vores artikler og opskrifter:

  • Pad Thai med kylling - Thailands bedste street food
  • Svinekød i sur-sød sovs
  • Laks med lynstegte grøntsager på 20 minutter
  • Nudler med oksekød, grønt, soja og hoisin sauce
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required