Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs › Kinesisk hvidløgssauce - brown garlic sauce

Kinesisk hvidløgssauce - brown garlic sauce

Kinesisk hvidløgssauce - brown garlic sauce
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
467
DELINGER
Facebook467PinterestSMSEmailMessenger

Min opskrift på kinesisk hvidløgssauce, der også er kendt som en brown garlic sauce. Den kan bruges til alt fra kylling til ris med mere.

Kinesisk hvidløgssauce, der også kendes som en brown garlic sauce, er super nem at lave derhjemme, og så smager den himmelsk godt.

Hvidløgssaucen er god til mange retter i det asiatiske køkken, og jeg bruger den blandt andet til stegt kylling, kogte ris og mange andre retter.

Inden du går i gang

  • Du kan lave en kraftig hønsebouillon ved at røre 1 terning hønsebouillon ud i 2 deciliter kogende vand. Eller brug 2 deciliter Bone Broth kyllingefond, som du kan købe i mange supermarkeder. Det er endnu bedre.
  • Er du ikke så vild med røget paprika, kan du anvende den traditionelle paprika. Eller lidt cayennepeber, hvor du også kan droppe chiliflager.
  • Mængden af hvidløg kan sagtens sættes lidt op hvis du elsker hvidløg. Så giver den bare gas.

Opskrift på kinesisk hvidløgssauce

Kinesisk hvidløgssauce - brown garlic sauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Min opskrift på kinesisk hvidløgssauce, der også er kendt som en brown garlic sauce. Den kan bruges til alt fra kylling til ris med mere.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g hønsebouillon (varm)
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk risvinseddike
  • 2 spsk brun farin
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 8 fed hvidløg (meget fintsnittet)
  • 1 spsk ingefær (fintrevet)
  • 2 dl vand (gerne kogende, måske lidt mere)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til kinesisk hvidløgssauce starter du med at komme bouillon i en skål sammen med soja, risvineddike, brun farin, røget paprika og chiliflager. Rør det godt ud.
  2. Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand og rør det derefter i indholdet i skålen.
  3. I en lille lande varmes lidt solsikkeolie op ved middel varme, og hvidløg og ingefær steges et minuts tid uden at tage farve.
  4. Kom så indholdet fra skålen i panden og rør det rundt.
  5. Tilsæt kogende vand indtil du har opnået den ønskede konsistens. Du skal bruge mindst 2 deciliter vand, men tilsæt vand indtil konsistensen er den rette. Lad det simre 5 minutter.

Næringsindhold

Kalorier126kcalKulhydrater13gProtein2gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt6gNatrium934mgKalium76mgKostfibre1gSukker6gVitamin A272IUVitamin C2mgCalcium17mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Kinesisk hvidløgssauce serveres straks, og du kan blandt andet servere til den stegt kyllingebryst.

Her ridses kyllingebryst fileter i ruder eller striber øverst, hvorefter de steges på panden i 3-4 minutter på hver side.

Læg dem så med oversiden opad (der hvor du har ridset), og giv hvert stykke kyllingebryst en stor spiseskefuld brown garlic sauce, hvorefter kyllingestykkerne steges færdige.

kylling med brown garlic sauce
Her har jeg lavet kylling med den lækre brown garlic sauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Du kan også bruge saucen til stegt andebryst, koteletter, kogte ris og meget andet. Tilbehør kan eks. være en asiatisk spidskål med edamame bønner.

Rester af den kinesiske hvidløgssauce opbevares på køl, hvor den kan holde sig i 4-5 dage.

Relaterede opskrifter

Teriyaki sovs opskrift
Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.
Se opskriften her
billede til hjemmelavet teriyaki sauce
Sur-sød sauce
Her får du den bedste opskrift på sur-sød sauce, der er utrolig nem at lave. Brug saucen til kylling, kød, grøntsager, som dip og meget andet.
Se opskriften her
Sur-sød sauce er en klassisk sovs, som du blandt andet kan bruge til kylling, grøntsager, ris og som her til et spyd med svinekød. Saucen er utrolig nem at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Nem opskrift på grøn hvidløgssauce uden fløde
Se her, hvordan du laver en men og flot hvidløgssauce uden fløde, der passer til kylling. Men prøv også at servere den grønne sovs til oksekød.
Se opskriften her
Billede resultat for grøn hvidløgssauce
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anonym skriver

    april 15, 2024 at 10:51 pm

    Mega god!!☝️😋

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required