• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Kinesisk hvidløgssauce - brown garlic sauce

Kinesisk hvidløgssauce - brown garlic sauce

Kinesisk hvidløgssauce - brown garlic sauce
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
439
SHARES
FacebookMessenger439PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. januar 2024 - Udgivet: 21. januar 2024

Min opskrift på kinesisk hvidløgssauce, der også er kendt som en brown garlic sauce. Den kan bruges til alt fra kylling til ris med mere.

Kinesisk hvidløgssauce, der også kendes som en brown garlic sauce, er super nem at lave derhjemme, og så smager den himmelsk godt.

Hvidløgssaucen er god til mange retter i det asiatiske køkken, og jeg bruger den blandt andet til stegt kylling, kogte ris og mange andre retter.

Inden du går i gang

  • Du kan lave en kraftig hønsebouillon ved at røre 1 terning hønsebouillon ud i 2 deciliter kogende vand. Eller brug 2 deciliter Bone Broth kyllingefond, som du kan købe i mange supermarkeder. Det er endnu bedre.
  • Er du ikke så vild med røget paprika, kan du anvende den traditionelle paprika. Eller lidt cayennepeber, hvor du også kan droppe chiliflager.
  • Mængden af hvidløg kan sagtens sættes lidt op hvis du elsker hvidløg. Så giver den bare gas.

Opskrift på kinesisk hvidløgssauce

Kinesisk hvidløgssauce - brown garlic sauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kinesisk hvidløgssauce - brown garlic sauce

5 fra 4 stemmer
Min opskrift på kinesisk hvidløgssauce, der også er kendt som en brown garlic sauce. Den kan bruges til alt fra kylling til ris med mere.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Kinesisk
Kalorier: 126
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g hønsebouillon - varm
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk risvinseddike
  • 2 spsk brun farin
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 8 fed hvidløg - meget fintsnittet
  • 1 spsk ingefær - fintrevet
  • 2 dl vand - gerne kogende, måske lidt mere

Fremgangsmåde
 

  1. Til kinesisk hvidløgssauce starter du med at komme bouillon i en skål sammen med soja, risvineddike, brun farin, røget paprika og chiliflager. Rør det godt ud.
  2. Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand og rør det derefter i indholdet i skålen.
  3. I en lille lande varmes lidt solsikkeolie op ved middel varme, og hvidløg og ingefær steges et minuts tid uden at tage farve.
  4. Kom så indholdet fra skålen i panden og rør det rundt.
  5. Tilsæt kogende vand indtil du har opnået den ønskede konsistens. Du skal bruge mindst 2 deciliter vand, men tilsæt vand indtil konsistensen er den rette. Lad det simre 5 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 126kcalKulhydrater: 13gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 6gNatrium: 934mgKalium: 76mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 272IUVitamin C: 2mgCalcium: 17mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kinesisk hvidløgssauce serveres straks, og du kan blandt andet servere til den stegt kyllingebryst.

Her ridses kyllingebryst fileter i ruder eller striber øverst, hvorefter de steges på panden i 3-4 minutter på hver side.

Læg dem så med oversiden opad (der hvor du har ridset), og giv hvert stykke kyllingebryst en stor spiseskefuld brown garlic sauce, hvorefter kyllingestykkerne steges færdige.

kylling med brown garlic sauce
Her har jeg lavet kylling med den lækre brown garlic sauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Du kan også bruge saucen til stegt andebryst, koteletter, kogte ris og meget andet. Tilbehør kan eks. være en asiatisk spidskål med edamame bønner.

Rester af den kinesiske hvidløgssauce opbevares på køl, hvor den kan holde sig i 4-5 dage.

Relaterede opskrifter

Teriyaki sovs opskrift

4.8 fra 61 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavet teriyaki sauce. Den japanske og asiatisk inspirerede marinade er god til kylling, kød og meget andet.
Gå til opskrift
billede til hjemmelavet teriyaki sauce

Sur-sød sauce

4.9 fra 40 stemmer
Her får du den bedste opskrift på sur-sød sauce, der er utrolig nem at lave. Brug saucen til kylling, kød, grøntsager, som dip og meget andet.
Gå til opskrift
Sur-sød sauce er en klassisk sovs, som du blandt andet kan bruge til kylling, grøntsager, ris og som her til et spyd med svinekød. Saucen er utrolig nem at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Nem opskrift på grøn hvidløgssauce uden fløde

4.3 fra 3 stemmer
Se her, hvordan du laver en men og flot hvidløgssauce uden fløde, der passer til kylling. Men prøv også at servere den grønne sovs til oksekød.
Gå til opskrift
Billede resultat for grøn hvidløgssauce
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Wenche Billbo

    april 15, 2024 at 10:51 pm

    Mega god!!☝️😋

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required