Min opskrift på kinesisk hvidløgssauce, der også er kendt som en brown garlic sauce. Den kan bruges til alt fra kylling til ris med mere.
Kinesisk hvidløgssauce, der også kendes som en brown garlic sauce, er super nem at lave derhjemme, og så smager den himmelsk godt.
Hvidløgssaucen er god til mange retter i det asiatiske køkken, og jeg bruger den blandt andet til stegt kylling, kogte ris og mange andre retter.
Inden du går i gang
- Du kan lave en kraftig hønsebouillon ved at røre 1 terning hønsebouillon ud i 2 deciliter kogende vand. Eller brug 2 deciliter Bone Broth kyllingefond, som du kan købe i mange supermarkeder. Det er endnu bedre.
- Er du ikke så vild med røget paprika, kan du anvende den traditionelle paprika. Eller lidt cayennepeber, hvor du også kan droppe chiliflager.
- Mængden af hvidløg kan sagtens sættes lidt op hvis du elsker hvidløg. Så giver den bare gas.
Opskrift på kinesisk hvidløgssauce
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 200 gram hønsebouillon - varm
- 3 spiseskefulde soja
- 2 spiseskefulde risvinseddike
- 2 spiseskefulde brun farin
- 0,5 teske røget paprika
- 1 teske chiliflager
- 2 spiseskefulde majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- 2 spiseskefulde solsikkeolie
- 8 fed hvidløg - meget fintsnittet
- 1 spiseskefuld ingefær - fintrevet
- 2 deciliter vand - gerne kogende, måske lidt mere
Sådan gør du
- Til kinesisk hvidløgssauce starter du med at komme bouillon i en skål sammen med soja, risvineddike, brun farin, røget paprika og chiliflager. Rør det godt ud.
- Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand og rør det derefter i indholdet i skålen.
- I en lille lande varmes lidt solsikkeolie op ved middel varme, og hvidløg og ingefær steges et minuts tid uden at tage farve.
- Kom så indholdet fra skålen i panden og rør det rundt.
- Tilsæt kogende vand indtil du har opnået den ønskede konsistens. Du skal bruge mindst 2 deciliter vand, men tilsæt vand indtil konsistensen er den rette. Lad det simre 5 minutter.
Næringsindhold
Tips
Kinesisk hvidløgssauce serveres straks, og du kan blandt andet servere til den stegt kyllingebryst.
Her ridses kyllingebryst fileter i ruder eller striber øverst, hvorefter de steges på panden i 3-4 minutter på hver side.
Læg dem så med oversiden opad (der hvor du har ridset), og giv hvert stykke kyllingebryst en stor spiseskefuld brown garlic sauce, hvorefter kyllingestykkerne steges færdige.
Du kan også bruge saucen til stegt andebryst, koteletter, kogte ris og meget andet. Tilbehør kan eks. være en asiatisk spidskål med edamame bønner.
Rester af den kinesiske hvidløgssauce opbevares på køl, hvor den kan holde sig i 4-5 dage.
Wenche Billbo
Mega god!!☝️😋