• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Kikærtegryde - vegetarisk gryderet fra Indien

Kikærtegryde - vegetarisk gryderet fra Indien

Kikærtegryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. november 2023 - Udgivet:  26. marts 2022

Kikærtegryde er en lækker indisk gryderet fuld af kikærter og krydderier. Den er vegansk, sund og smager helt fantastisk.

Kikærtegryde er fuld af smag og gode næringsstoffer. Den mætter på den helt rigtige måde, så både vegetarer, veganer og kødspisere vil kun nyde den.

Retten kan serveres med ris eller med indiske fladbrød. Den kan enten laves med kikærter fra dåse eller tørrede, som skal ligge i blød og koges i længere tid.

I denne opskrift har jeg brugt dåsekikærter, da det gør opskriften nem og hurtig at lave.

Opskrift på indisk kikærtegryde

Kikærtegryde
Rakel Seneca

Kikærtegryde fra Indien

5 fra 1 stemme
Kikærtegryde er en lækker indisk gryderet fuld af kikærter og krydderier. Den er vegansk, sund og smager helt fantastisk.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Kalorier: 281
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 centimeter ingefær
  • 1 spsk olie - eller ghee
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 laurbærblade
  • 5 nelliker
  • 1 kanelstang
  • 0,5 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk koriander - stødt
  • 1 tsk garam masala
  • 2 dåser kikærter
  • vand

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hakke løg fint og brug en morter til at mose hvidløg og ingefær sammen til en pasta.
  2. Tag nu en gryde og tilføj olie, derefter tilføjes spidskommen, laurbærblade, nelliker og kanelstang. Lad det stege i et halv minut og tilføj derefter løg, steg det i fem minutter.
  3. Tilføj hvidløg og ingefær, steg det i et minut sammen. Tilføj nu hakkede tomater og salt, put låg på gryden og lad det stege et par minutter under låg.
  4. Tilføj gurkemeje, chilipulver, stødt koriander og garam masala, rør det sammen og lad det stege i fem minutter.
  5. Tilføj nu kikærter og en smule vand. Lad retten simre i 15 minutter, tilføj gerne mere vand, hvis du ønsker en tyndere sovs.
  6. Smag retten til og server kikærtegryde med naan.

Næringsindhold

Kalorier: 281kcalKulhydrater: 44gProtein: 13gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 673mgKalium: 587mgKostfibre: 12gSukker: 10gVitamin A: 183IUVitamin C: 12mgCalcium: 113mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan lave en stor portion af retten, da den smager virkelig godt dagen efter. Det gør, at krydderierne for lov til at trække smag og gør den endnu mere autentisk.

Prøv også at mose en smule af gryderetten med en gaffel. Det gør den tykkere og mere cremet.

Det er virkelig lækkert og passer perfekt til fladbrød som naan og chapati.

Se også andre vegetariske indiske retter:

Curry - Chana Masala

Biryani - indisk risret med mynte og svampe

Aloo gobi - indisk vegetarret

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required