• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Kernestykker - lækre morgenbrød med kerner

billede med kernestykker
Lækre og sprøde kernestykker, der er det perfekte morgenbrød. Kernestykkerne kan sagtens fryses ned. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. april 2023 - Udgivet:  24. april 2023

Del gerne:
69
SHARES
FacebookMessenger69PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på kernestykker. Nemme og sprøde brød med masser af kerner, og de passer perfekt som lækkert morgenbrød. Kan fryses.
  2. Opskrift på kernestykker
  3. Kernestykker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Her er min opskrift på kernestykker. Nemme og sprøde brød med masser af kerner, og de passer perfekt som lækkert morgenbrød. Kan fryses.

Kernestykker er lækre stykker morgenbrød, der samtidig er meget nemme at lave.

Stykkerne laves med blandede kerner, der blandt andet kan bestå af græskarkerner, havregryn, hørfrø, solsikkekerner, chiafrø og lignende.

Du kan lave din egen blanding - eller købe en af de færdige blandinger af kerner.

Tip: Kernestykkerne er fine at bage som i opskriften her, men du kan bage dem endnu mere sprøde ved at bage med damp. Her sættes en skål med granitskærver ind i ovnen under opvarmningen, og der kommes en smule vand på samtidig med at kernestykkerne stilles ind i ovnen.

Husk at lukke dampen ud efter ca. 5 minutter, og igen nogle minutter før stykkerne er færdigbagte.

Opskriften giver seks stykker morgenbrød, men du kan nemt gange op til flere.

Opskrift på kernestykker

billede med kernestykker

Kernestykker

Her er min opskrift på kernestykker. Nemme og sprøde brød med masser af kerner, og de passer perfekt som lækkert morgenbrød. Kan fryses.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Antal 6 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 175 g vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 275 g hvedemel - med 12% protein
  • 50 g blandede kerner
  • 7 g salt
  • 6 g bageenzymer - kan udelades

Desuden

  • 1 dl vand
  • 50 g blandede kerner - til pynt

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i lunkent vand, og gør det direkte i røreskålen. Brug en ske.
  • Tilsæt hvedemel sammen med blandede kerner, salt og evt. bageenzymer.
  • Kør dejen på røremaskinen ved lav hastighed og med dejkrog i ca. 12-15 minutter.
  • Tag dejen ud på bordet og virk/stram den op. Søg evt. her på Madens Verden efter hvordan man virker dej og brød op.
  • Læg et viskestykke over og lad dejen hvile i 15 minutter.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir - eller gør din hulplade klar.
  • Kom lidt lunkent vand i en skål, og 50 gram blandede kerner i en anden.
  • Dejen bankes med hånden let ud til et rektangel på ca. 24 gange 12 centimeter.
  • Dejen deles nu i seks lige store kernestykker.
  • Dyp overdelen i vandet og derefter i kernerne. Tryk let til, så kernerne sidder fast.
  • Stil kernestykkerne på bagepladen eller hulpladen med kernerne/oversiden opad.
  • Læg et viskestykke over og lad kernestykkerne hæve i ca. 40 minutter.
  • Kernestykkerne stilles derefter ind i en 240 grader varm ovn ved varmluft, og efter to minutter skrues temperaturen ned på 210 grader varmluft. Bages nu i yderligere ca. 16-18 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
264
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
458
mg
20
%
Kalium
 
209
mg
6
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
0.4
g
0
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte kernestykker køles af på en rist, hvorefter de er klar til at blive nydt.

Du kan også fryse kernestykkerne ned.

Se flere opskrifter

  • boller med havreklid
    Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød
  • billederesultat for havregrødsboller
    Havregrødsboller (opskrift på boller med havregrød)
  • Billede med hurtige boller
    Hurtige boller uden hævning - klar på 30 min.
  • billederesultat for koldhævede speltboller
    Koldhævede speltboller
  • billede med franskbrød
    Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift
  • Lækre græskarbrød, der er et nemt morgenbrød. Dejen røres sammen aftenen før, og om morgenen vendes dejen hurtigt sammen, brødene formes, hæver og bages i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
    Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge

    januar 26, 2023 at 9:08 pm

    I opskriften på kernestykker står at dejen skal virkes. Hvad er der

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 27, 2023 at 6:00 am

      Hej Inge
      Det er blot at stramme dejen op - du kan se her, hvordan du gør det: https://madensverden.dk/virke-broed-op/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required