Her er min opskrift på kernestykker. Nemme og sprøde brød med masser af kerner, og de passer perfekt som lækkert morgenbrød. Kan fryses.
Kernestykker er lækre stykker morgenbrød, der samtidig er meget nemme at lave.
Stykkerne laves med blandede kerner, der blandt andet kan bestå af græskarkerner, havregryn, hørfrø, solsikkekerner, chiafrø og lignende.
Du kan lave din egen blanding - eller købe en af de færdige blandinger af kerner.
Tip: Kernestykkerne er fine at bage som i opskriften her, men du kan bage dem endnu mere sprøde ved at bage med damp. Her sættes en skål med granitskærver ind i ovnen under opvarmningen, og der kommes en smule vand på samtidig med at kernestykkerne stilles ind i ovnen.
Husk at lukke dampen ud efter ca. 5 minutter, og igen nogle minutter før stykkerne er færdigbagte.
Opskriften giver seks stykker morgenbrød, men du kan nemt gange op til flere.
Opskrift på kernestykker
Kernestykker
Ingredienser
- 175 gram vand - lunkent
- 25 gram gær
- 275 gram hvedemel - med 12% protein
- 50 gram blandede kerner
- 7 gram salt
- 6 gram bageenzymer - kan udelades
Desuden
- 1 deciliter vand
- 50 gram blandede kerner - til pynt
Sådan gør du
- Rør gær ud i lunkent vand, og gør det direkte i røreskålen. Brug en ske.
- Tilsæt hvedemel sammen med blandede kerner, salt og evt. bageenzymer.
- Kør dejen på røremaskinen ved lav hastighed og med dejkrog i ca. 12-15 minutter.
- Tag dejen ud på bordet og virk/stram den op. Søg evt. her på Madens Verden efter hvordan man virker dej og brød op.
- Læg et viskestykke over og lad dejen hvile i 15 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir - eller gør din hulplade klar.
- Kom lidt lunkent vand i en skål, og 50 gram blandede kerner i en anden.
- Dejen bankes med hånden let ud til et rektangel på ca. 24 gange 12 centimeter.
- Dejen deles nu i seks lige store kernestykker.
- Dyp overdelen i vandet og derefter i kernerne. Tryk let til, så kernerne sidder fast.
- Stil kernestykkerne på bagepladen eller hulpladen med kernerne/oversiden opad.
- Læg et viskestykke over og lad kernestykkerne hæve i ca. 40 minutter.
- Kernestykkerne stilles derefter ind i en 240 grader varm ovn ved varmluft, og efter to minutter skrues temperaturen ned på 210 grader varmluft. Bages nu i yderligere ca. 16-18 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte kernestykker køles af på en rist, hvorefter de er klar til at blive nydt.
Du kan også fryse kernestykkerne ned.
Inge
I opskriften på kernestykker står at dejen skal virkes. Hvad er der
Holger Rørby Madsen
Hej Inge
Det er blot at stramme dejen op - du kan se her, hvordan du gør det: https://madensverden.dk/virke-broed-op/
Alt det bedste
Holger