Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør og persille

billederesultat for knuste kartofler med hvidløgssmør i fad
4.6 fra 81 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.5k
SHARES
FacebookMessenger1.5kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Kartofler med hvidløgssmør
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kartofler med hvidløgssmør
  • Tips
  • Kommentarer

Kartofler med hvidløgssmør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 81 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Min opskrift på knuste kartofler med hvidløgssmør, der er perfekte som tilbehør. Kartoflerne koges og bages derefter med en nem hvidløgssmør.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg kartofler (gerne små kartofler)
  • 150 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille (hakket)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 1 kg kartofler (små) vaskes og kommes i en gryde. Hæld vand ved, så det netop dækker kartoflerne. Tilsæt også en spiseskefuld salt.
  2. Kog kartoflerne møre under låg, hvilket typisk tager omkring 15 minutter.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem lige dampe af.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  5. 150 g smør æltes sammen med 4 fed hvidløg (pressede), 1 håndfuld persille (finthakket) og saften fra 1 citron. Ælt det bare sammen med hænderne.
  6. Kom kartoflerne i et ildfast fad og tryk dem ganske let ud med bagsiden af en ske.
  7. Fordel hvidløgssmørret over dem. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  8. De knuste kartofler med hvidløgssmør bages nu ca. 30 minutter, hvorefter de er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier474kcalKulhydrater47gProtein6gFedt31gMættet fedt19gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol81mgNatrium839mgKalium1116mgKostfibre6gSukker3gVitamin A1033IUVitamin C66mgCalcium53mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kartofler med hvidløgssmør

De lækre og knuste kartofler med hvidløgssmør smager himmelsk godt, og så er de nemme at lave.

Kartoflerne forkoges, knuses og bages færdige i ovnen.

Knuste kartofler passer perfekt som tilbehør til blandt andet bøffer, koteletter og den slags kød.

Opskriften beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Bagte kartofler på grill
  • Grillede kartofler med hvidløg
  • Kartoffelpakker med hvidløg
  • Knuste kartofler med eddike

Tips

Ved servering kan du med fordel lige drysse de knuste kartofler med lidt friskhakket persille.

Her har jeg anvendt små kartofler, som ikke skal skrælles før brug.

Du kan også bruge større kartofler eller bagekartofler, som så skæres ud i mindre stykker inden kogning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Jørgensen skriver

    maj 29, 2024 at 4:52 pm

    Smager fantastisk lækkert
    Det er de mest lækre knuste kartofler min mand og jeg fik i søndags.
    Kødet som vi spiste til var lammeculotte også efter din opskrift.
    Mvh
    Inge Jørgensen

    Svar
  2. Cheri skriver

    august 20, 2023 at 7:09 pm

    Lavede dem i dag som tilbehør til pandestegte makrel. De kan kun anbefales.

    Svar
  3. Stella skriver

    maj 13, 2022 at 9:58 am

    Skal lave dem Idag. Skal bruge dem som tilbehør til rachlette. Glæder mig ti, at smage dem.

    Svar
  4. Jannie skriver

    maj 01, 2022 at 9:08 am

    Meget lækre kartofler der sagtens kan koges i forvejen.

    Svar
  5. Karina skriver

    juni 27, 2021 at 9:28 pm

    Virkeligt lækkert😋

    Svar
  6. Rita skriver

    marts 13, 2021 at 6:28 am

    Jeg venter med salt til de lægges i fadet.

    Svar
  7. Karin skriver

    marts 13, 2021 at 6:28 am

    Ja det ser godt ud og smager vidunderligt ❤😋

    Svar
  8. Majbritt skriver

    marts 13, 2021 at 6:25 am

    Fik dem i går smager så godt👌

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required