Indhold
Kartofler med hvidløgssmør
Ingredienser
- 1 kg kartofler (gerne små kartofler)
- 150 g smør
- 4 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille (hakket)
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 1 kg kartofler (små) vaskes og kommes i en gryde. Hæld vand ved, så det netop dækker kartoflerne. Tilsæt også en spiseskefuld salt.
- Kog kartoflerne møre under låg, hvilket typisk tager omkring 15 minutter.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem lige dampe af.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- 150 g smør æltes sammen med 4 fed hvidløg (pressede), 1 håndfuld persille (finthakket) og saften fra 1 citron. Ælt det bare sammen med hænderne.
- Kom kartoflerne i et ildfast fad og tryk dem ganske let ud med bagsiden af en ske.
- Fordel hvidløgssmørret over dem. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- De knuste kartofler med hvidløgssmør bages nu ca. 30 minutter, hvorefter de er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kartofler med hvidløgssmør
De lækre og knuste kartofler med hvidløgssmør smager himmelsk godt, og så er de nemme at lave.
Kartoflerne forkoges, knuses og bages færdige i ovnen.
Knuste kartofler passer perfekt som tilbehør til blandt andet bøffer, koteletter og den slags kød.
Opskriften beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også de lækre opskrifter på:
- Bagte kartofler på grill
- Grillede kartofler med hvidløg
- Kartoffelpakker med hvidløg
- Knuste kartofler med eddike
Tips
Ved servering kan du med fordel lige drysse de knuste kartofler med lidt friskhakket persille.
Her har jeg anvendt små kartofler, som ikke skal skrælles før brug.
Du kan også bruge større kartofler eller bagekartofler, som så skæres ud i mindre stykker inden kogning.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Inge Jørgensen skriver
Smager fantastisk lækkert
Det er de mest lækre knuste kartofler min mand og jeg fik i søndags.
Kødet som vi spiste til var lammeculotte også efter din opskrift.
Mvh
Inge Jørgensen
Cheri skriver
Lavede dem i dag som tilbehør til pandestegte makrel. De kan kun anbefales.
Stella skriver
Skal lave dem Idag. Skal bruge dem som tilbehør til rachlette. Glæder mig ti, at smage dem.
Jannie skriver
Meget lækre kartofler der sagtens kan koges i forvejen.
Karina skriver
Virkeligt lækkert😋
Rita skriver
Jeg venter med salt til de lægges i fadet.
Karin skriver
Ja det ser godt ud og smager vidunderligt ❤😋
Majbritt skriver
Fik dem i går smager så godt👌