Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise

billede med kartoffelsalat
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
340
SHARES
FacebookMessenger340PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kold kartoffelsalat
  • Opskrift på kartoffelsalat
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Kold kartoffelsalat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Min opskrift på klassisk, kold kartoffelsalat. En dansk kartoffel salat med cremefraiche og mayonnaise, som passer perfekt til mange retter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kartofler kogte, kolde, i mundrette stykker
  • 5 spsk creme fraiche gerne 9%
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep jeg bruger Maille med honning
  • 3 spsk purløg finthakket
  • 1 spsk citronsaft friskpresset
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til kartoffelsalat starter du med at koge kartofler i saltet vand, gerne nye kartofler på den tid af året. Typisk koger jeg dem i 7 minutter, hvorefter jeg lader kartoflerne stå i kogevandet i yderligere 7 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne blive helt kolde.
  2. Kom creme fraiche i en skål sammen med mayonnaise, sennep og 3 purløg.
  3. Vend det sammen og smag til med lidt citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber. Det er vigtigt at smage dressingen godt til.
  4. Skær de kolde kartofler i mundrette stykker og vend dem i dressingen.

Næringsindhold

Kalorier261kcalKulhydrater37gProtein5gFedt11gMættet fedt3gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.02gKolesterol4mgNatrium111mgKalium854mgKostfibre5gSukker3gVitamin A77IUVitamin C42mgCalcium27mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kartoffelsalat

Kartoffelsalat er noget af det mest danske sommermad, og allerbedst er kartoffelsalaten naturligvis med nye, danske kartofler. Her får du den stensikre opskrift på en kold, dansk kartoffelsalat med den helt rigtige dressing, som mormor laver den. Med en blanding af creme fraiche og mayonnaise.

Jeg har beregnet 800 gram kartofler til fire personer, men mængden afhænger selvfølgelig af om den serveres alene sammen med eks. frikadeller, eller om der indgår andre salater eller tilbehør ved serveringen.

For at spare lidt på kalorierne er der anvendt en creme fraiche 9%, men en creme fraiche med højere fedtprocent vil give en mere fyldig smag. Det er op til dig. Husk at smage salaten godt til, så du får ramt den helt rigtige smag. Opskriften er beregnet til fire personer.

Andre populære opskrifter:

  • Kartoffelsalat med asparges
  • Kartoffelsalat med karry
  • Bearnaise kartoffelsalat

Tips

Kold kartoffelsalat straks, og den kan bruges som tilbehør til rigtig mange retter. Pynt gerne med mere klippet purløg eller persille.

Brug gerne kartoffelsalaten til en barbecue kylling, grillet svinemørbrad og meget andet.

Det er klassisk og populært tilbehør i det danske køkken. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kartoffelsalat med grønne bønner
  • Spidskålssalat med æble og avocado
  • Broccolisalat med gulerod og mandler

FAQ

Hvad er dansk kartoffelsalat?

Dansk kartoffelsalat er en kold salat med kogte kartofler og en cremet dressing lavet af eks. creme fraiche, mayonnaise og sennep.

Hvilke kartofler er bedst til kartoffelsalat?

Det er små, faste kartofler (eks. aspargeskartofler eller nye kartofler). Undgå melede kartofler - de falder fra hinanden i kartoffelsalaten. Kog kartoflerne med skræl, køl af og pil dem bagefter for at opnå den bedste konsistens.

Kan man lave kartoffelsalat dagen før?

Ja - men det er bedst at vende kartoflerne i dressingen samme dag, så de ikke bliver for bløde. Du kan forberede kartofler (kog og afkøl), dressing (lav og opbevar koldt) og de friske urter (hak og opbevares separat).

Hvordan laver man en sundere kartoffelsalat?

Du kan sagtens lave en sundere udgave af den klassiske kartoffelsalat. Brug skyr eller yoghurt naturel i stedet for mayonnaise. Tilføj flere grøntsager: agurk, radiser, forårsløg eller æble. Brug let creme fraiche og smag til med urter og citron.

Kan man fryse kartoffelsalat?

Nej. Kartoffelsalat egner sig ikke til frysning. Frys hellere ingredienserne hver for sig - eller lav den frisk for at få det bedste resultat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke skriver

    oktober 05, 2024 at 9:38 am

    Jeg skal lave jeres kartoffelsalat i morgen.
    Der står ikke noget om at man skal skrælle kartoflerne? eller ej …

    Svar
  2. Steen christensen skriver

    juni 27, 2024 at 12:29 pm

    Lækker marinade

    Svar
  3. Vibeke Bernholm Bendtsen skriver

    maj 23, 2024 at 10:00 am

    Tak for alle dine gode opskrifter

    Svar
  4. Louise skriver

    maj 22, 2024 at 10:36 am

    Det er bare Danmarks bedste kartoffelsalat. Perfekt blanding af creme fraiche og mayo. Tak.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required