Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Denne opskrift på en skøn kartoffel porre suppe passer som forret til fire personer. Eller som en dejlig og let hovedret.
Vil du bruge suppen som hovedret kan du evt. servere et godt stykke brød til, eller lave en lidt større portion. men det afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er. Grundlæggende er suppen mættende og lækker.
Note: Har du ikke hønsefond, kan du koge 1,2 liter vand op med to bouillonterninger, hvilket giver en perfekt suppe til retten.
En fantastisk suppe, lavet fra bunden af kartofler og porre. Det er lækkert. God fornøjelse.
Inden du går i gang
- Du kan sagtens laves suppen uden smør, hvor du i stedet bruger en god olivenolie
- Mængden af hvidløg kan sagtens drosles ned eller øges - afhængigt af hvor glad du er for hvidløg
- I stedet for bacon kan suppen pyntes med sprøde skiver parmaskinke eller serrano. Eller helt uden.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kartoffel porre suppe
Kartoffel porre suppe
Ingredienser
- 500 g kartofler - skrællede og skåret i tern
- 2 porrer - i skiver
- 1 løg - grofthakket
- 2 fed hvidløg - grofthakket
- 3 spsk smør
- 1,2 l hønsefond - 1,2 liter kogende vand og 2 bouillonterninger
- 1 dl fløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- 4 skiver bacon - steges sprøde i ovn eller på pande
- fløde
- 1 porre - i tynde skiver, sauteres i lidt smør
- 1 bundt purløg - snittet
Fremgangsmåde
- Kartofler skrælles og skæres i mindre tern.
- Top og rod på porrerne kasseres, og porrerne rengøres. Snittes derefter i tynde skiver.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.
- Smelt smøri en gryde, og tilsæt kartofler, porrer, løg og hvidløg. Lad det svitse i cirka fem minutter ved lav varme, så det ikke tager farve. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på.
- Tilsæt hønsefond (eller bouillon) og fløde, og kog videre i cirka 10-15 minutter indtil porrer og kartofler er helt møre. Men kog heller ikke unødvendigt længe, da det går ud over smagen.
- Blend din kartoffel porre suppe i gryden med en stavblender, så den bliver helt jævn. Se evt, i videoen hvordan du gør.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det koge nogle minutter mere mens du gør fyldet klart.
- Bacon steges sprøde på en pande eller i ovnen, og en porre snittes i tynde skiver, som steges møre i lidt smør på panden. Purløg klippes fint. Til pynt anvendes også lidt fløde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips til kartoffel porre suppe
Anret den varme kartoffel porre suppe i lune, dybe tallerkner.
I midten kommes en spiseskefuld fløde, som du drypper ud med en spiseske (se billedet) hvorefter der drysses med brækkede stykker bacon, lidt stegt porre og purløg.
Kartoffel- og porresuppen kan nydes med et stykke friskbagt ciabattabrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ruth
Kan suppen laves dagen før, og så bare varmes til forret dagen efter? Eller mister den for meget smag?
Nataliya Mykhalivna Jakobsen
WOW !!! Tusind tak for opskrift ! Jeg har dellen den på FB
Kathrine Østergaard
Kan kartoffel porre suppe lavens dagen i forvejen og varmes op ?
Holger Rørby Madsen
Hej Kathrine
Det kan du tro - det kan du sagtens. Jeg synes næsten den bliver bedre af det 🙂
Alt det bedste
Holger
Inger Breinholt
Den bedste porre/ kartoffelsuppe jeg har smagt, super godt med citron i, jeg var ellers lige ved at droppe det. men virkelig godt . Tak for den Holger.
jeg synes i det hele taget du laver nogle super opskrifter.
Holger Rørby Madsen
Hej Inger
Tusind tak - dejligt at høre suppen blev god. Jeg er også ret vild med den, og citronsaft er et godt trick i en kartoffel-porresuppe.
Alt det bedste
Holger
Jørgen Roager
Hej Holger.
Dejlig opskrift.
Er i gang med en større portion. Kan man fryse en eventuel rest, der er jo fløde i
Holger Rørby Madsen
Hej Jørgen
Godt at høre. Jo, du kan sagtens fryse rester af kartoffel porre suppe ned 🙂
Alt det bedste
Holger
Helge Mortensen
Hovsa! Min kommentar til kartoffel-porresuppe var heregnet på "Lynstegt kylling med spidskål".
Undskyld fejlen.
Men porresuppen er da også fortrinlig…
Helge Mortensen
MUMS! Denne ret er helt outstanding. Er selvfølgelig gemt i mine favoritter.
Lidt ris: I forberedningstiden har du skrevet 10 minutter. Jeg kan, som ikke kokkeuddannet, hakke og strimle diverse grønsager på så kort tid. Brugte nok ca. 30 minutter. Men det var absolut tiden værd. Bruger forøvrigt næsten kun dine tydelige og let forståelige opskrifter. 👍
Holger Rørby Madsen
Hej Helge
Mange tak - og det er jeg glad for at høre. Det er også en skøn og nem kartoffel porre suppe, og det med tiden tager jeg til efterretning. Jeg er nok lidt en tidsoptimist, men skal nok stramme op 🙂
De bedste hilsner
Holger
Lars Christiansen
Syntes suppen blev lidt tynd. Til din angivne mængde grøntsager (4pers. ) ville jeg nok anbefale 0,8 l væske.
Kartoffelsuppe og gule ærter skal være fyldige i substansen - mener jeg.
Ellers stor fan af dine opskrifter. De er normalt fint afstemte.
Birgitte
Super lækker suppe!! - man skal bare være indstillet på at det ikke kan nås på 20 min. Det ta`r det noget mere end 5 minutter at
skrælle, rense, snitte og svitse - jeg skyndte mig og var en lille time om at lave suppen 😀
Jytte
Super lækker kartoffel/porresuppe.
Jeg er blevet helt afhængig MUUUUMS
per
Elendig opskrift! Suppe blir meget tynd
Jonas
Tag lidt gule ærter i til den er som du vil have den. Så bliver den lidt tykkere.
Jytte
Ikke hvis du følger målene og lader den koge lidt ind
Karin
🙃🙃mums
Mathilde
Mon man kan lave en mere fedtfattig en af slagsen 😀
Bodil
Den skal vi prøve. Jeg vil lave den uden fløde og så med kalkunbacon eller Seranoskinke i stedet for for at spare på kcal.
Lisbeth
Karen Voldby - du ka sagtens fryses , har gjort det masser af gange 😊
Karen V.
Muuuuuuums, har fået den til aften. Helt fantastisk lækker 🥰
Mon den er fryseegnet ?
Susanne Hansen
Jeg vil gerne have nye oplysninger om mad
Jonna Nybølle
Kan det gå an at komme frisk ingefær i suppen, for at give den lidt kant. Men vil lige høre, hvad du siger til det?
Holger Rørby Madsen
Hej Jonna
Det ville jeg ikke være bange for at prøve - men smag dig forsigtigt frem 🙂
Alt det bedste
Holger