Karamelliserede kartoffelbåde er virkelig lækre som tilbehør. Du laver dem med bagekartofler, der tilberedes med løg, hvidløg og balsamico. Virkelig mums.
De karamelliserede kartoffelbåde er en slags luksuskartofler med masser af smag, og så er de altså samtidig rimelig nemme at lave.
De tilberedes sammen med løg, hvidløg og balsamico, og de karamelliserede kartofler passer til alt fra en god bøf til oksestege og gryderetter.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Der er en bagekartoffel til hver, men du kan selvfølgelig sagtens tilføje en kartoffel eller to mere. Bagetiden er den samme.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på karamelliserede kartoffelbåde
Karamelliserede kartoffelbåde med balsamico og timian
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 30 g smør
- 4 spsk balsamico - gerne en cremet
- salt
- timian - frisk eller tørret
Fremgangsmåde
- Vask og skrub bagekartoflerne grundigt, og dup dem tørre med et viskestykke.
- Skær dem i kartoffelbåde, der hverken er for store eller små. Jeg plejer at dele hver bagekartoffel i seks stykker. Det synes jeg passer fint.
- Hak rødløg groft, og skær hvidløgsfed i tynde skiver.
- Smelt smørret på en meget varm pande, og svits kartoffelbådene i smørret. Kartoflerne skal lige have lidt farve, så giv dem 3-4 minutter, hvor du ryster panden rundt undervejs.
- Kom så løg og hvidløg ved, og lad det svitse yderligere et minut.
- Hæld balsamico over, og lad nu det hele creme lidt sammen i et par minutter.
- Drys lidt salt over, og vend forsigtigt kartofler, løg og hvidløg let rundt på panden.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og hæld indholdet fra panden over i fadet. Bagepapiret sparer dig for en masse rengøring.
- Bag nu de karamelliserede kartofler i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 25 minutter. Stik i kartoflerne for at mærke om de er møre, og giv dem ellers et par minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Tag de karamelliserede kartoffelbåde ud af ovnen, og drys dem med lidt frisk timian. Det smager godt og pynter samtidig ved anretningen.
Servér straks til blandt andet oksetykkam, okseculotte eller kalvesteg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Henny Jensen skriver