• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Karamelliserede kartoffelbåde med balsamico og timian

Karamelliserede kartoffelbåde med balsamico og timian

billede med karamelliserede kartoffelbåde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
579
SHARES
FacebookMessenger579PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. marts 2025 - Udgivet:  22. januar 2019

Karamelliserede kartoffelbåde er virkelig lækre som tilbehør. Du laver dem med bagekartofler, der tilberedes med løg, hvidløg og balsamico. Virkelig mums.

De karamelliserede kartoffelbåde er en slags luksuskartofler med masser af smag, og så er de altså samtidig rimelig nemme at lave.

De tilberedes sammen med løg, hvidløg og balsamico, og de karamelliserede kartofler passer til alt fra en god bøf til oksestege og gryderetter.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Der er en bagekartoffel til hver, men du kan selvfølgelig sagtens tilføje en kartoffel eller to mere. Bagetiden er den samme.

Se også disse opskrifter:

  • Pommes frites i ovn
  • Pommes Anna
  • Kartoffelroser

Opskrift på karamelliserede kartoffelbåde

billede med karamelliserede kartoffelbåde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Karamelliserede kartoffelbåde med balsamico og timian

5 fra 1 stemme
Karamelliserede kartoffelbåde er virkelig lækre som tilbehør. Du laver dem med bagekartofler, der tilberedes med løg, hvidløg og balsamico. Virkelig mums.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 378
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 bagekartofler
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g smør
  • 4 spsk balsamico - gerne en cremet
  • salt
  • timian - frisk eller tørret

Fremgangsmåde
 

  1. Vask og skrub bagekartoflerne grundigt, og dup dem tørre med et viskestykke.
  2. Skær dem i kartoffelbåde, der hverken er for store eller små. Jeg plejer at dele hver bagekartoffel i seks stykker. Det synes jeg passer fint.
  3. Hak rødløg groft, og skær hvidløgsfed i tynde skiver.
  4. Smelt smørret på en meget varm pande, og svits kartoffelbådene i smørret. Kartoflerne skal lige have lidt farve, så giv dem 3-4 minutter, hvor du ryster panden rundt undervejs.
  5. Kom så løg og hvidløg ved, og lad det svitse yderligere et minut.
  6. Hæld balsamico over, og lad nu det hele creme lidt sammen i et par minutter.
  7. Drys lidt salt over, og vend forsigtigt kartofler, løg og hvidløg let rundt på panden.
  8. Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og hæld indholdet fra panden over i fadet. Bagepapiret sparer dig for en masse rengøring.
  9. Bag nu de karamelliserede kartofler i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 25 minutter. Stik i kartoflerne for at mærke om de er møre, og giv dem ellers et par minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier: 378kcalKulhydrater: 75gProtein: 8gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 653mgKalium: 1612mgKostfibre: 9gSukker: 7gVitamin A: 279IUVitamin C: 78mgCalcium: 63mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag de karamelliserede kartoffelbåde ud af ovnen, og drys dem med lidt frisk timian. Det smager godt og pynter samtidig ved anretningen.

Servér straks til blandt andet oksetykkam, okseculotte eller kalvesteg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 23, 2025 at 9:11 am

    Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne din mening om den her.

    Svar
  2. Carina Jensen

    december 08, 2018 at 10:27 am

    Lige et spørgsmål til opskriften på karameliserede kartoffelbåde... Hvad er cremet balsamico? Det har jeg aldrig stødt på før.

    Svar
  3. jytte brix

    juni 01, 2017 at 1:44 am

    får ikke nyhedsbrevet selv om den siger jeg er medlem

    Svar
    • Madensverden.dk

      juni 01, 2017 at 8:53 am

      Kære Jytte
      Tak fordi du skriver, og jeg har undersøgt sagen. Jeg kan se du er tilmeldt, at du får det tilsendt hver uge, så det ender formentlig i din spammappe for uønsket indhold. Kig lige i den, og tilføj den så til din indbakke.
      Det sker desværre indimellem, selvom vi gør hvad vi kan for at undgå det.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  4. jytte brix

    juni 01, 2017 at 1:43 am

    vil gerne have opskrifter tilsendt, har prøvet at sende mailadresse men den siger jeg er medlem men får ikke nyhedsbrevet

    jyttebrix@live.dk

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required