Karamelliserede kartoffelbåde er virkelig lækre som tilbehør. Du laver dem med bagekartofler, der tilberedes med løg, hvidløg og balsamico. Virkelig mums.
De karamelliserede kartoffelbåde er en slags luksuskartofler med masser af smag, og så er de altså samtidig rimelig nemme at lave.
De tilberedes sammen med løg, hvidløg og balsamico, og de karamelliserede kartofler passer til alt fra en god bøf til oksestege og gryderetter.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Der er en bagekartoffel til hver, men du kan selvfølgelig sagtens tilføje en kartoffel eller to mere. Bagetiden er den samme.
Her kan du i øvrigt læse mere om hvad balsamico er for noget.
Ingredienser til karamelliserede kartoffelbåde
4 bagekartofler
1 rødløg
2 fed hvidløg
30 gram smør
4 spiseskefulde cremet balsamico
Salt
Frisk timian
Fremgangsmåde
- Vask og skrub bagekartoflerne grundigt, og dup dem tørre med et viskestykke.
- Skær dem i kartoffelbåde, der hverken er for store eller små. Jeg plejer at dele hver bagekartoffel i seks stykker. Det synes jeg passer fint.
- Hak rødløg groft, og skær hvidløgsfed i tynde skiver.
- Smelt smørret på en meget varm pande, og svits kartoffelbådene i smørret. Kartoflerne skal lige have lidt farve, så giv dem 3-4 minutter, hvor du ryster panden rundt undervejs.
- Kom så løg og hvidløg ved, og lad det svitse yderligere et minut.
- Hæld balsamico over, og lad nu det hele creme lidt sammen i et par minutter.
- Drys lidt salt over, og vend forsigtigt kartofler, løg og hvidløg let rundt på panden.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og hæld indholdet fra panden over i fadet. Bagepapiret sparer dig for en masse rengøring.
- Bag nu de karamelliserede kartofler i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervrme i cirka 25 minutter. Stik i kartoflerne for at mærke om de er møre, og giv dem ellers et par minutter mere.
Servering
Tag de karamelliserede kartoffelbåde ud af ovnen, og drys dem med lidt frisk timian. Det smager godt og pynter samtidig ved anretningen.
Servér straks til blandt andet oksetykkam, okseculotte eller kalvesteg.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Karamelliserede kartoffelbåde
Carina Jensen
Lige et spørgsmål til opskriften på karameliserede kartoffelbåde... Hvad er cremet balsamico? Det har jeg aldrig stødt på før.
jytte brix
får ikke nyhedsbrevet selv om den siger jeg er medlem
Madensverden.dk
Kære Jytte
Tak fordi du skriver, og jeg har undersøgt sagen. Jeg kan se du er tilmeldt, at du får det tilsendt hver uge, så det ender formentlig i din spammappe for uønsket indhold. Kig lige i den, og tilføj den så til din indbakke.
Det sker desværre indimellem, selvom vi gør hvad vi kan for at undgå det.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
jytte brix
vil gerne have opskrifter tilsendt, har prøvet at sende mailadresse men den siger jeg er medlem men får ikke nyhedsbrevet
jyttebrix@live.dk