Kan man fryse fløde og hvordan gør man så det? Og kan den frosne piskefløde senere piskes til flødeskum? Her får du svar og et par gode råd.
Kan man fryse fløde og er der noget jeg skal være opmærksom på?
Sådan skriver Merete fra Aalborg i en mail til mig, og det korte svar er, at du sagtens kan fryse piskefløde ned.
Men der er også et par ting du skal vide, og dem får du her.
Se også min opskrift på klassiske flødekartofler
Fløde kan sagtens fryses
Det kan sagtens ske man pludselig har en masse fløde, som man ikke kan nå at bruge, da frisk fløde typisk kun har en holdbarhed på 3-4 dage i køleskabet.
Blandt andet op til jul er fløden meget nedsat i pris, og her er der mange, der hamstrer piskefløden. Fordi den er så billig. Men i det hele taget kan året rundt finde fløde på tilbud.
Og i stedet for at smide resten af fløden ud, er det oplagt at fryse fløden ned til senere brug.
Og det kan man sagtens. På frost kan fløde holde sig i op til fire måneder.
Se også min opskrift på panna cotta flødedessert
Hvordan fryser man piskefløde?
Hvordan fryser man så fløde ned? Du kan sådan set sagtens fryse hele pakker med fløde, men det er mere praktisk at fryse piskefløden ned i mindre portioner.
Derfor vil jeg anbefale dig, at du hælder fløden i isterningeposer, hvor du så nemt kan tage lidt op til sovs eller en gryderet som mørbradgryde eller andre gryderetter. Det er smart.
Frossen fløde kan blive lidt grynet, men det har ingen betydning for hverken smag eller konsistens i en ret.
Piske frossen fløde?
Kan man piske flødeskum af en frossen fløde?
Ikke umiddelbart. Fløden kan som sagt krystallisere i fryseren, og så er den svær at piske. Derfor er det godt at piske den inden turen i fryseren.
Så pisk fløden til en luftig flødeskum inden nedfrysning, og kom den i frysepose.
Tø den frosne flødeskum op i køleskabet, og pisk den igennem inden brug. På samme måde kan du selvfølgelig fryse rester af flødeskum til senere brug.
Har du andre gode tips og råd til frysning af fløde? Så del dem med os andre i kommentarerne herunder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten Behrendt
Man kan vi sagtens piske frossen upisket fløde. Det skal bare piske længere tid
Jolanda
Da man ikke må bruge almindelige (plast) handsker til at håndtere fede madvarer, tror jeg ikke umiddelbart, er en gode idee at det fryse fløde i isterningposer. Det, med de handsker, skyldes, at fedt kan opløse plastfolie mm. Det hørte jeg engang fra en køkkenassistent på et hospital.
Kirsten Nygaard
Giv den optøede piskefløde en tur med stavblenderen INDEN den piskes til flødeskum. Så gryner den ikke.
Rita Sønnichsen
Min svigermor kogte fløden før den blev frosset, så kunne man undgå den blev grynet. jeg mener også at den kunne piskes