• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvespidsbryst - møreste kød ved langtidsstegning

Kalvespidsbryst - møreste kød ved langtidsstegning

billede med kalvespidsbryst
Langtidsstegt kalvespidsbryst, der steges i ca. 3 timer ved 130 grader. Kalvekødet langtidssteges med rosmarin og hvidløg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. februar 2024 - Udgivet:  16. juli 2016

Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.
  2. Opskrift på kalvespidsbryst
  3. Kalvespidsbryst
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.

Kalvespidsbryst er et dejligt stykke kalvekød, der blandt andet egner sig perfekt som gæstemad.

Med denne fremgangsmåde er du sikker på et lækkert stykke kalvesteg, og retten er nem at lave.

Husk dog hele tiden, at der skal være nok væske (kalvefond) i fadet, for ellers bliver kødet mere tørt.

Opskriften på langtidsstegt kalvespidsbryst er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kalvebryst i ovn

Grydestegt oksespidsbryst

Langtidsstegt oksespidsbryst

Braiseret gammeldags oksesteg

Opskrift på kalvespidsbryst

billede med kalvespidsbryst

Kalvespidsbryst

Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.
Bedømmelse
4.7 fra 12 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg kalvespidsbryst
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk flagesalt
  • 2 kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 dl kalvefond - lavet af vand og flydende kalvefond

Fremgangsmåde

  • Rengør kalvespidsbryst for sener og andre urenheder, og skær krølfedtet i store ruder.
  • Bland brun farin og salt, og massér det godt ind i kødet.
  • Kom en god klat smør på panden, og brun nu kalvekødet ved en god varme.
  • Læg det i et ildfast fad, og hæld kalvefond ved.
  • Hak hvidløgsfed helt fint, og hak også de friske rosmarinblade let. Bland hvidløg og rosmarin sammen med olivenolie, og smør det ud over krølfedtet.
  • Stil så fadet i ovnen ved 130 grader (ikke varmluft), og lad kalvespidsbrystet langtidsstege i omkring tre timer. Bemærk: Du kan med fordele dække kalvestegen med et stykke sølvpapir, hvilket vil gøre kødet endnu mere mørt og saftigt.
  • Undervejs skal du tjekke at der stadig er væde i fadet, og ellers tilfører du lidt mere vand.
  • Med mellemrum er det godt hvis du øser lidt sky op over kødet.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
555
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
198
mg
66
%
Natrium
 
2330
mg
101
%
Kalium
 
828
mg
24
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.3
g
1
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
49
g
98
%
Vitamin A
 
16
IU
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
58
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Når dit stykke kalvespidsbryst er færdig, lader du den hvile på et skærebræt i 15 minutter uden at dække det til.

Sigt skyen over i en kasserolle, og kog den op sammen med 2 deciliter fløde.

Tilsæt også en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrøres i en smule koldt vand.

Skær kalvespidsbrystet i tynde skiver ved serveringen - kødet er mørt som smør.

Kan serveres med kartoffelmos og en god spidskålssalat med æble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette

    januar 17, 2025 at 6:40 am

    Vil det være en mulighed at lave retten i airfryer? Og hvad skal tid og temperatur, så reduceres til?

    Svar
  2. jannick andersen

    december 04, 2024 at 3:38 pm

    Smager fantastisk

    Svar
  3. David Bonde Henriksen

    november 16, 2024 at 1:20 am

    Kære Holger!
    Opskriften er på kalvespidsbryst, men jeg har købt s p r æ n g t kalvespidsbryst. Kan det stykke (600 gram) o g s å tilberedes som angivet på denne opskrift?

    Svar
  4. Helle Larsen

    oktober 21, 2024 at 9:22 am

    Skal krølfedtet ligge ved stegen.

    Svar
  5. Karen Guldborg Larsen

    oktober 12, 2024 at 9:27 am

    God opskrift

    Svar
  6. Anne-Grethe

    januar 24, 2023 at 10:15 am

    Under billedet står der 3 timer, i opskriften 4 timer. Hvad er rigtigt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 24, 2023 at 10:43 am

      Hej Anne-Grethe
      Godt set - jeg har nu opdateret opskriften og rettet misforståelsen. Kalvespidsbrystet skal have ca. 3 timer i ovnen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lærke

    august 25, 2022 at 9:06 pm

    Kære Holger.
    Først og fremmest er jeg stor fan og bruger af mange af dine opskrifter.
    Denne opskrift har jeg lavet flere gange før, men der synes jeg, at steget blev dækket med folie/sølvpapir ligesom den skulle hvile indpakket/tildækket?
    Har du ændret i opskriften for nyligt?
    I så fald - så synes jeg faktisk at den tildækkede version var bedre. Saucen er stadig lige dejlig, men kødet mister lidt Saft og bliver mere tørt, også selvom jeg jævnligt vædede stegen med skyen i bunden.
    Er der en grund til ændringen?
    Mvh Lærke.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 24, 2023 at 10:42 am

      Hej Lærke
      Tusind tak - godt at høre 🙂
      Ja, jeg opdaterer indimellem nogle af opskrifterne. Jo, det kan faktisk godt være en god ide, at dække kødet til i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Kristine

    december 29, 2019 at 9:44 am

    Hej Holger. Skal lave mad til 8 personer, hvis jeg køber 2 kg spidsbryst, skal stegetiden så fprlænges ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2019 at 11:01 am

      Hej Kristine
      Nej, det bør være samme stegetid, da det er langtidsstegning 🙂
      God fornøjelse og godt nytår
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. Birgitte

    september 28, 2019 at 7:39 am

    Spørgsmål til kalvespisbryst.
    Når kødet skal i ovnen, skal det så dækkes til?
    Når det skal skæres, er retningen så vigtigt når kødet er så mørt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 28, 2019 at 12:11 pm

      Hej Birgitte
      Det er en dejlig ret, som du skal glæde dig til 🙂
      Nej, kødet skal ikke overdækkes, og jeg plejer altid - uanset hvad - at skære på tværs af kødfibrene. Kødet her er så mørt, at det også er det nemmeste 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Kirsten Carstensen

    juli 10, 2019 at 11:26 am

    Hvad skal man evt servere til langtidssteget kalvespidsbryst ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 10, 2019 at 1:28 pm

      Hej Kirsten

      Det lyder lækkert, og det bliver helt sikkert godt.

      Mulighederne er mange, men et bud kunne være en sommeragtig kartoffelsalat som denne: https://madensverden.dk/kartoffelsalat-asparges-tomater-sennepsdressing/

      Men ovnbagt spidskål er bestemt også godt til kalvekød - eventuelt med kartofler eller en salat til.

      Jeg holder meget af denne salat med spidskål: https://madensverden.dk/spidskaalssalat/

      Her kan du i øvrigt se flere opskrifter på tilbehør: https://madensverden.dk/category/tilbehoer/

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  11. Anna

    juli 17, 2016 at 6:42 am

    Det lyder virkelig lækkert. Skal absolut prøves. Har aldrig købt kalvespidsbryst før.
    Vh Anna

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required