• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvegrydesteg - langtidsstegt i øl og æblemost

Kalvegrydesteg - langtidsstegt i øl og æblemost

Langtidsstegt kalvegrydesteg med mørkt øl og æblemost. Kalvestegen steges i en god stegegryde i et par timer, hvorefter skyen laves om til en lækker sovs. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  2. oktober 2017

Kalvegrydesteg, der langtidssteges i et par timer med mørk øl og æblemost, hvilket giver kødet smag og en helt fantastisk sovs.

Find din bedste stegegryde frem, og lav denne lækre kalvegrydesteg, der langtidssteges med mørkt øl, æblemost og andre gode råvarer.

Giv kalvegrydestegen et par timer under låg, lad den hvile 10 minutter på et skærebræt, og imens laver du skyen om til en fantastisk sovs.

Hvilken mørk øl er så bedst til ølbraisering af kød, og i dette tilfælde en kalvesteg? Det afhænger selvfølgelig af smag og behag.

I dette tilfælde har jeg hældt en Dronning Fanes Brown Ale fra Møn Bryghus i gryden, for den synes jeg er god.

Men brug din egen favorit, for der er mange gode lokale øl på markedet derude. Og støt da gerne dem.

Opskriften til er til fire personer.

Ingredienser til kalvegrydesteg

1 kilo kalvegrydesteg, gerne tykkam eller kalvebov
1 almindeligt løg
2 fed hvidløg
1 mørk øl - 33 cl.
2 deciliter æblemost eller æblejuice
2 deciliter kalvefond
4-5 kviste frisk timian
1 spiseskefuld akacie honning
6 enebær

Til sovs

2 spiseskefulde smør
1 stor spiseskefuld hvedemel
4-5 deciliter af stegeskyen (sigtes først)
2 teskefulde ribsgele
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Salt kødet godt, og lad det trække 15 minutter.
  2. Varm stegegryden godt op ved høj varme, og kom en god klat smør i den. Brun nu kalvestegen grundigt på begge sider.
  3. Hak løget groft, og pil hvidløgsfedene, som presses flade med siden af kniven. Lad det brune med et minut.
  4. Hæld mørkt øl ved sammen med æblemost (eller æblejuice) og kalvefond, og læg også nogle kviste frisk timian ved sammen med seks tørrede enebær. Spar endelig ikke på timian. Krydr også med frisk peber.
  5. Hæld en spiseskefuld honning over stegen, læg låget på, og nu skal kalvestegen simre et par timer. Efter en time vendes stegen om.
  6. Efter to timer tages kalvestegen op og lægges på et skærebræt. Sigt skyen over i en skål.
  7. Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk derefter hvedemel i. Pisk så cirka fire deciliter af stegeskyen i indtil du har den rette konsistens.
  8. Kom ribsgele i og smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Du kan også med fordel give sovsen en spiseskefuld gastrik.

Skær kalvegrydenstegen ud på tværs af kødfibrene, og anret den med timiankartofler, salat med valnødder og den gode sovs.

Se også mine opskrifter på:

Braiseret kalvekød i gryde

Kalveculotte a la Thomas Pasfall

Kalvefrikadeller

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jennifer Tillemand

    oktober 21, 2024 at 6:04 am

    Jeg vil så gerne prøve denne opskrift, men samtidig har jeg brug for at spare på strømmen og et par timer med induktionen tændt er ikke vejen frem. Tror du den kan laves nogenlunde på samme måde i en stegeso?

    Svar
  2. Torben Holm

    december 29, 2022 at 12:31 pm

    Du skriver i flere opskrifter ikke, hvilken temperatur, du anbefaler. Ikke mindst ved langtidsstegning er der jo en klar sammenhæng mellem lavere temperstur og længere tid. Det giver indtryk af en lovlig 'flot' holdning til, om vi lommer til at stehe tørt. Eller råt, når gæsterne er kommet. Vh. Torben Holm

    Svar
  3. Inger Kaae

    oktober 02, 2017 at 7:59 pm

    Hej! Hvad menes med ' mørkt øl'
    Vh Inger Kaae

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 02, 2017 at 8:16 pm

      Hej Inger
      Det er en mørk type øl, eksempelvis en brown ale. Jeg bruger dog også India Pale Ale, såkaldt IPA, som jeg også synes passer godt til ølbraisering og gryderetter.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her