Kalkun med salvie og pappardelle
Ingredienser
- 500 g kalkunbryst
- 4 spsk hvedemel
- olivenolie til stegning
- 1 løg hakket
- 4 fed hvidløg i tynde skiver
- 2 spsk salvie friske blade, strimlet
- 3 dl vand
- 1 bouillonterning høns
- 1 dl madlavningsfløde måske lidt mere
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 500 g pappardelle bred båndpasta
- 1 håndfuld persille snittet
Fremgangsmåde
- Skær kalkunbryst i ca. 2 centimeter tykke skiver. Bank dem godt mellem to fryseposer, og her kan du bruge en kagerulle eller lignende. Skal bankes godt ud. Skær derefter kalkunstykker ud i mere mundrette stykker.
- Kom hvedemel på en tallerken, og vend kalkunstykkerne i melet.
- Varm en sauterpande op (du kan også bruge en alm. stor pande), og kom en god skat olivenolie på. Steg nu kalkunkødet ad to gange ved høj varme, og hvert hold skal have 4-5 minutter. Vendes undervejs så kalkunstykkerne får en god stegeskorpe. Tages til side.
- Stil sauterpanden tilbage på kogepladen og skru lidt ned for varmen. Kom igen en god sjat olivenolie på panden, og steg så løg, hvidløg og salvie i 3-4 minutter, men uden det tager farve!
- Kom kalkunkødet tilbage i panden sammen med vand, bouillonterning og madlavningsfløde. Riv også citronskal i og giv retten noget friskpresset citronsaft. Smag dig frem. Krydr med salt og rigeligt med friskkværnet peber. Der kan tilsættes mere madlavningsfløde, hvis du ønsker mere sauce.
- Lad kalkunretten stå og simre ved svag varme mens du koger pappardelle pastaen som anvist på pakken.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kalkun med salvie
Kalkun med salvie og pappardelle er fantastisk hverdagsmad til hele familien, og her får du smagen af Italien hjem i dit eget køkken.
Retten er rimelig nem at lave, og her skal skiver af kalkunbryst bankes godt ud, hvorefter de skæres i mundrette stykker, der vendes i hvedemel.
Spar ikke på olivenolien når du steger kalkunkødet, og gør det ad to gange, så det bliver stegt godt igennem. Du skal helst bruge frisk salvie, men tørret kan selvfølgelig også gå an, selvom det ikke bliver ligeså godt.
Jeg bruger en madlavningsfløde for at spare på kalorierne, men retten bliver endnu mere cremet med en klassisk piskefløde.
Pastaen skal være en pappardelle, der er en bred båndpasta. Andre slags pasta kan selvfølgelig anvendes. Husk også at smage retten godt til, og her skal du ikke spare på den friskkværnede peber. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Pasta med kalkun, bacon og cocktailpølser
- Svinemørbrad med pasta, salvie og fløde
- Opskrift på italiensk saltimbocca (kalv med salvie)
- Pasta med kødsovs (nem opskrift på spaghetti bolognese)
Servering
Den lækre kalkunret med salvie serveres straks sammen med den kogte pappardelle.
Dertil gerne en god salat, evt. salat med brændt blomkål, og et stykke ciabattabrød. Velbekomme.
FAQ
Ja, retten er fryseegnet. Kom den i en tæt beholder og genopvarm i en gryde sammen med lidt mere væske i form af vand, bouillon eller mælk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.