Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Kage med rabarber er en nem rabarberkage, der tager en times tid at bage.
Kagen bages med friske rabarber, men du kan også anvende rabarber fra frost, hvis det er udenfor sæson for danske rabarber.
Opskriften er til en form eller fad med en størrelse på cirka 18 gange 24 centimeter, eller du kan anvende en springform.
Det giver rabarberkage til seks personer, og i min video kan du se, hvordan du nemt bager den lækre kage.
Se flere opskrifter med rabarber:
Opskrift på rabarberkage
Verdens bedste rabarberkage
Ingredienser
- 250 g rabarber - i tynde skiver
- 1 spsk sukker
- 1 tsk kanel
- 100 g smør - meget blødt
- 200 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl kærnemælk
- 1 spsk sukker - til drys
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft
- Rabarber skæres i tynde skiver, der svitses på en varm pande med sukker og kanel. Ryst panden rundt et par gange, og lad det svitse et par minutter. Stil til side.
- Kom blødt smør (ikke smeltet) i en skål. Du kan eventuelt bløde smørret op i mikrobølgeovn i nogle få sekunder. Kom sukker og vaniljesukker ved og pisk det luftigt med et piskeris.
- Pisk derefter æg i et ad gangen, så du får en virkelig lys og luftig dej. Læg piskeriset til side.
- Bland hvedemel med bagepulver, og vend det forsigtigt ind i dejen med en dejskraber. Behold mest mulig af luften i dejen.
- Rør til sidst med forsigtigt kærnemælk i dejen til din rabarberkage. Kærnemælk kan udskiftes med almindelig mælk.
- Beklæd en form eller fad med et stykke tilpasset bagepapir, og fordel dejen i formen. Formen skal være ca. 18 gange 24 centimeter.
- Læg rabarberstykkerne fra panden over, og tryk dem ganske let ned i dejen. Drys en spiseskefuld sukker over kagen.
- Bag den lækre kage med rabarber ved 180 grader armluft, og den skal have 30 minutter i ovnen.
- Serveringsforslag:
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdigbagte rabarberkage køles lidt af inden den nydes.
Den lækre rabarberkage kan serveres med lidt flødeskum eller creme fraiche.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anne-Grethe
Fantastisk lækker kage.. Lun med lidt creme fraiche 38% 😋
Den skal også prøves med nogle æblestykker 🤗
Bente Hegewald
Prøv at bruge muffinsforme i stedet for et fad, så er det nemt at lune dem i mikrobølgeovnen, hvis der kommer uventede gæster. Server med creme fraiche med lidt vaniljesukker eller med vaniljeis
Jolanda
Da min mand ikke bryder dig om rabarber, har jeg lavet kagen med æbler og nogen hindbær jeg stadig havde i fryseren. Serveret med flødeskum var det en dejlig mundfuld. Tak for opskriften.
Klavs
Kan den laves i airfryer ?
Bente Friis
Ej, ser først nu, at du jo netop har skrevet, at kagen kan serveres med flødeskum eller creme fraiche. Undskyld!
Hilsen Bente
Bente Friis
Hej Holger
Super lækker kage med forårets friske rabarber.
Kunne måske serveres med letpisket flødeskum eller vaniljesødet creme fraiche til en frisk dessert?
(Troede, min dej var skilt, men uanset hvad, smagte kagen helt perfekt!)
Hilsen Bente
Line
Hejsa...
Kan jeg bruge æbler istedet for rabarber?
Tusind tak for nogle altid lækre og nemme opskrifter.
Heidi Harthimmer
Denne rabarberkage er helt fantastisk. Brugte rabarber fra frost, og hældte væden fra panden over kagen, så jeg fik en dejlig fugtig kage.
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Mange tak for det - og det er dejligt at høre. Og tak for tippet 🙂
Alt det bedste og rigtig god sommer
Holger
Mia
Lækker og nem kage. Jeg synes dog ikke, at kagen er færdigbagt efter 30 min. Der kan selvfølgelig være forskel på ovne, men min kage har nærmere fået 45 min. Den hæver rigtig meget op og er slet ikke gennembagt efter 30 min.
Lise
Hej Holger, jeg har bagt den lækre kage flere gange, men nu har jeg glemt, om den skal i varm eller kold ovn?
Efter min mening kan den godt fryses
Holger Rørby Madsen
Hej Lise
Tak for de søde ord, og den skal i en varm ovn 🙂
Alt det bedste
Holger
Jette
Størrelse på formen?
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
Til denne rabarberkage skal formen være ca. 18 gange 24 centimeter.
God bagelyst.
Bedste hilsner
Holger
Jeannie
175 grader alm. luft .. Er det så uden varmluft?
Holger Rørby Madsen
Hej Jeannie
Yes - det er over- og undervarme - og altså ikke varmluft 🙂
Alt det bedste
Holger
Inger Nielsen
Det står 180 grader varmluft 🤔 betyder der over- undervarme?
Holger Rørby Madsen
Hej Inger
Det er varmluft - og ikke almindelig over- og undervarme.
Bruger du almindelig over- og undervarme skal du bage din rabarberkage ved 200 grader.
Alt det bedste
Holger
Linda
Alm luft? Er det alm ovn eller varm luft 🤷♀️ lidt forvirret
Holger Rørby Madsen
Hej Linda
Sorry 🙂
Det er almindelig over- og undervarme - altså IKKE varmluft.
Alt det bedste
Holger
Gitte
Dejligt frisk kage, hurtig og nem at lave 😀
Lone Hygum Valsted
Er I tvivl om der skal fedtstof på panden som rabarberne skal svitses i?
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Nej, det behøver du ikke. Svits dem bare som de er.
Bedste hilsner
Holger
nitsken
Hej Holger, hvor ser den rabarber kage lækker ud, savner et foto af hvordan den ser ud inden i 🙂 jeg har på grund af tidligere cancer svært ved at tygge og en smule at synke, så kigger meget på hvordan maden ser ud inden i inden jeg bager/laver det, er så ærgerligt at lave noget man ikke kan få ned 🙂 ellers tusind tak for en super dejlig side 🙂
Venlig Hilsen Anita
Holger Rørby Madsen
Hej Anita
Mange tak for de søde ord, og kagen er rimelig blød. Så den tror jeg altså godt du kan nyde 🙂
God fornøjelse.
De bedste hilsner til dig
Holger
Annette Habermann
Hej. Den ser lækker ud, men Kan kagen fryses. BH Annette