Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Julerester - skønne opskrifter med julens rester

Julerester - skønne opskrifter med julens rester

Julerester
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Julerester skal bruges, og der er mange muligheder for at lave nye, gode retter af rester af bl.a. flæskesteg og and. Se alle opskrifterne.

Julerester kan hobe sig op i køleskabet, for er der noget, vi gør i julen, er det at spise og hygge os.

Men vi kan sagtens lave skønne retter ud af anderester, rester af flæskesteg og sågar rester af risengrød.

Her får du opskrifter på retter, som du kan lave både første juledag og anden juledag. Alle opskrifterne gælder til fire personer.

Indhold
  • Julerester skal bruges, og der er mange muligheder for at lave nye, gode retter af rester af bl.a. flæskesteg og and. Se alle opskrifterne.
  • Restemad med flæskesteg
  • Rester af andesteg
  • Risengrød-rester
  • Kommentarer

Restemad med flæskesteg

Dette kød kan du bruge til mange forskellige retter, blandt andet wokretter, sandwich, pastaretter og tortilla med fyld af flæskestegstern og grøntsager.

Her får du nogle af vores nemme og populære retter med flæskestegsrester.

Biksemad
Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
Se opskriften her
billede med biksemad med spejlæg
Ramen - nem japansk suppe med fyld
Få min opskrift på ramen, der er en populær japansk suppe med masser af grøntsager, kylling og æg. Min version er tilpasset og nem at tilberede.
Se opskriften her
Billede af ramen.
Fuglekviddersalat
Hjemmelavet fuglekviddersalat smager så godt og tager ingen tid. Her er brugt en rest flæskesteg, men du kan bruge alle mulige rester.
Se opskriften her
Hjemmelavet fuglekviddersalat

Rester af andesteg

Hvad spiser man 1. juledag, hvor det er den ultimative slappe af-dag ovenpå juleaften og før de næste dages julefrokoster?

Er der andekød tilbage, kan du bruge dem ovenpå en hjemmebagt pizza, i sandwichs, salater og wokretter. Du kan også bruge anderesterne i en madtærte. Her er et par bud på god restemad.

Anderagout med pasta
Anderagout med confit de canard er noget af det lækreste, man kan forestille sig. Få opskriften på et måltid, som er fuld af smag og duft.
Se opskriften her
Anderagout med pasta

Salat med anderester

  • rester fra andestegen
  • hakkede peanuts
  • 0,5 stk. rødkål
  • 2 appelsiner
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. hoisinsauce, kan udelades

Skær anderesterne ud i mundrette stykker og hak peanuts. Snit rødkålen i meget fine strimler, skær forårsløg i tynde ringe og skær appelsinerne i tynde både.

Bland rødkål, appelsin, and og forårsløg. Miks limesaft, sojasauce, hoisinsauce, honning og sesamolie, smag til og bland det i salaten. Drys med hakkede peanuts.

Risengrød-rester

De fleste af os kender nok klatkager, men vidste du, at man kan lave klatkager af selve risalamanden? Eller lave en cheesecake med risalamande?

Vi kan også bruge rester af risengrød i en bolledej. Det giver en rigtig fin konsistens, og vi undgår madspild.

Klatkager
Min opskrift på klatkager, der er lækre pandekager lavet med risengrød. Anvend en rest risengrød, som nemt trylles om til lækre risklatter.
Se opskriften her
billederesultat for klatkager af risengrød
Risengrødsvafler
Risengrødsvafler stegt i vaffeljern minder lidt om klatkager. De smager skønt, og er en god måde at bruge en rest risengrød på.
Se opskriften her
Risengrødsvafler
Risalamande cheesecake
Risalamande cheesecake er en rigtig julet version af cheesecake. Den smager simpelthen så fantastisk, at man har lyst til at forspise sig.
Se opskriften her
billede med Risalamande cheesecake
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Schultz skriver

    december 25, 2024 at 11:22 am

    Glædelig jul til jer i Madens verden.
    Jeg havde i år besluttet at lave cheesecake med risalamande, og opskrifterne ligner jo hinanden.
    Da jeg havde en størknet rest mørk chokolade tilovers, brugte jeg det i digestivekiksebunden.
    Jeg smeltede chokoladeresterne sammen med smørret - hakkede mandler og kiks i foodprocessoren,
    og rørte det hele til en ensartet masse.
    Det resulterede i en dejlig fast bund, der var nem at skære uden det smuldrede.
    Alle stykker stod fast og fint.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.