• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Julerester

Julerester

Julerester
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Julerester skal bruges, og der er mange muligheder for at lave nye, gode retter af rester af bl.a. flæskesteg og and. Se alle opskrifterne.

Julerester kan hobe sig op i køleskabet, for er der noget, vi gør i julen, er det at spise og hygge os.

Men vi kan sagtens lave skønne retter ud af anderester, rester af flæskesteg og sågar rester af risengrød.

Her får du opskrifter på retter, som du kan lave både første juledag og anden juledag. Alle opskrifterne gælder til fire personer.

Restemad med flæskesteg

Dette kød kan du bruge til mange forskellige retter, blandt andet wokretter, sandwich, pastaretter og tortilla med fyld af flæskestegstern og grøntsager.

Her får du nogle af vores nemme og populære retter med flæskestegsrester.

Biksemad med flæskesteg

biksemad med spejlæg
Verdens bedste biksemad serveres med et spejlæg og nydes med syltede rødbeder og en kold øl. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
  • 100 gram bacon
  • 2 løg 
  • 400 gram flæskesteg
  • 750 gram kartofler 
  • 2 spiseskefulde engelsk sauce
  • olie eller smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 æg, der spejles til spejlæg

Hvis du ikke har kartoffelrester, gør du følgende: Skræl kartoflerne og del dem i halve. Kog dem møre i usaltet vand og lad dem køle af, de må gerne være helt kolde.

Skær bacon og flæskesteg i tern. Rist bacon sprøde i lidt olie på en varm pande.

Hak løg groft, hvorefter de kommes ved baconen. Tilsæt lidt olie, så løg og bacon ikke brænder på. Steg løgene bløde ved middel varme i ca. fem minutter.

Tilsæt flæskestegstern og kartofler i mundrette stykker. Varm det hele godt igennem, tilsæt engelsk sauce, salt og peber.

Ramen - japansk suppe

Ramen med svinekød
Ramen med skiver af flæskesteg som kan laves lynhurtigt, hvis du har rester fra gårdagens flæskesteg. Foto: HelloFresh.
  • 300 gram nudler
  • 3 l hønsebouillon
  • 3 dl sojasauce
  • 1 dl eddike
  • 4 forårsløg 
  • 100 gram gulerødder 
  • 100 gram rødkål 
  • 16 tynde skiver flæskesteg
  • 2 æg

Kog æggene i syv minutter og køl dem af. Kog nudlerne som anvist på pakken, hæld dem i en si, så vandet kan dryppe af dem.

Varm hønsebouillonen op med sojasauce og eddike i et par minutter.

Kom nudlerne i en skål med fintsnittede gulerødder og rødkål samt forårsløg i ringe. Læg flæskestegsskiver i siden eller ovenpå.

Hæld den varme sojasuppe over grøntsagerne og pynt med et halvt æg.

Fuglekviddersalat

Hjemmelavet fuglekviddersalat
Har du en rest flæskesteg kan du lave den lækreste fuglekviddersalat på ingen tid. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
  • 4 skiver flæskesteg 
  • 3 cm spegepølse eller andre pålægsrester
  • 1 lille løg
  • 0,5 dl mayonnaise
  • salt og friskkværnet peber

Skær spegepølse og flæskesteg i store tern. Del løget i fire både.

Kom løg og kød i minihakkeren og hak det fint. Tilsæt mayonnaisen samt salt og peber og hak yderligere et øjeblik.

Rester af andesteg

Hvad spiser man 1. juledag, hvor det er den ultimative slappe af-dag ovenpå juleaften og før de næste dages julefrokoster?

Er der andekød tilbage, kan du bruge dem ovenpå en hjemmebagt pizza, i sandwichs, salater og wokretter. Du kan også bruge anderesterne i en madtærte.

Her er et par bud på god restemad.

Pasta med anderagout

Anderagout med pasta
Anderagout med pasta er simpelthen så skøn en ret, at der aldrig bliver rester tilbage. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.
  • anderester i små stykker
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 små gulerødder 
  • 1 selleristav
  • 2 løg 
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kvist rosmarin ca. fem cm.
  • 1 laurbærblad
  • 1,5 dl rødvin
  • 3 dl bouillon, høns eller and
  • 1 dåse tomatpure 
  • 40 gram smør
  • salt og friskkværnet peber
  • pasta, gerne Parpadelle

Hak selleristave, gulerødder og løg i ens stykker. Brug eventuelt en minihakker og hak det groft. Pres hvidløgsfed.

Sæt en stegegryde på komfuret og skru op for varmen. Når gryden er varm, hælder du olie i og varmer den op. Tilsæt løg, gulerødder og selleri og varm det et minut for høj varme, skru ned og steg dem, mens du rører rundt. Ca. 8-10 minutter.

Tilsæt oliven, rosmarinblade og hvidløg, steg et minut. Tilsæt andekød, laurbærblade og rødvin. Lad det simre et par minutter.

Tilsæt bouillon og tomatpure og lad retten simre et kvarter. Imens koger du pasta.

Når pastaen er færdig, tager du anderagouten af varmen, vender smør i og rører rundt. Sæt gryden tilbage på varmen et minut. Drys med revet parmesan.

Salat med anderester

  • rester fra andestegen
  • hakkede peanuts
  • 0,5 stk. rødkål
  • 2 appelsiner
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. hoisinsauce, kan udelades

Skære anderesterne ud i mundrette stykker og hak peanuts.

Snit rødkålen i meget fine strimler, skær forårsløg i tynde ringe og skær appelsinerne i tynde både.

Bland rødkål, appelsin, and og forårsløg. Miks limesaft, sojasauce, hoisinsauce, honning og sesamolie, smag til og bland det i salaten. Drys med hakkede peanuts.

Risengrød-rester

De fleste af os kender nok klatkager, men vidste du, at man kan lave klatkager af selve risalamanden? Eller lave en cheesecake med risalamande?

Vi kan også bruge rester af risengrød i en bolledej. Det giver en rigtig fin konsistens, og vi undgår madspild.

Traditionelle klatkager

billederesultat for klatkager af risengrød
Lækre klatkager er pandekager, der laves af risengrød, og de smager fantastisk godt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
  • 250 gram risengrød
  • 1 spsk. sukker 
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • smør

Kom risengrøden i en skål, tilsæt sukker, vaniljesukker, æg og hvedemel. Rør dejen godt igennem, så den er jævn.

Varm en pande op ved god varme, 7 på en skala fra 1-9. Lad smørret bruse af.

Sæt klatter af dej på panden. To spiseskefulde til hver, så der er fire risklatter ad gangen. Bag klatkagerne to minutter på hver side, så de bliver gyldne.

Fortsæt på samme måde med de sidste fire risklatter, hvor du kan skrue varmen en smule ned. Tilfør om nødvendigt mere smør.

Risalamande cheesecake med kirsebærgele

Risalamande cheesecake
Det tager tid at lave en cheesecake med risalamande, men det er besværet værd. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
  • risalamande af risengrød af 1,5 dl. grødris
  • 120 gram smør
  • 15 stk Digestive-kiks
  • 50 gram mandler 
  • 200 gram cream cheese
  • 2 spsk. flormelis
  • ½ citron fintrevet skal samt saft
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3,5 blade husblas
  • 500 gram kirsebærsauce
  • 1 spsk. sukker
  • 4 blade husblas

Kom kiks i en pose og bank på den, så kiksene smuldrer. Hak mandlerne groft. Smelt smørret og tilsæt kiks og mandler. Rør godt rundt.

Læg et bagepapir i bunden af en springform, klip den til udefra. Hæld kiksemassen i bunden, pres den godt ned, så den bliver nogenlunde plan. Sæt i køleskabet.

Lav risalamande. Opløs de 3,5 blade husblas i koldt vand i ti minutter. Bland osten med fintrevet citronskal samt flormelis og vaniljesukker.

Når husblasbladene er bløde, vrider du dem fri fra vand og rører dem sammen med citronsaften. Hæld det ned i ostemassen og rør rundt.

Bland risalamanden og ostemassen forsigtigt. Smør massen ud over kiksebunden i din springform. Sæt på køl i et par timer.

Kirsebærgele: Læg husblas i blød i ti minutter. Kom sukker i en gryde. Hæld kirsebærsaucen gennem en si, så saften ryger ned i gryden.

Varm sovsen op, så den lige når at koge, inden du tager den af varmen.

Vrid husblas fri for vand, smelt den i en gryde og læg dem ned i kirsebærsovsen. Rør godt rundt og køl sovsen ned i køleskabet.

Når både kirsebærsovs og kage er kolde, hælder du sovsen over ostemassen og sætter endnu engang cheesecaken i køleskabet. Vent et par timer, før du serverer.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Schultz

    december 25, 2024 at 11:22 am

    Glædelig jul til jer i Madens verden.
    Jeg havde i år besluttet at lave cheesecake med risalamande, og opskrifterne ligner jo hinanden.
    Da jeg havde en størknet rest mørk chokolade tilovers, brugte jeg det i digestivekiksebunden.
    Jeg smeltede chokoladeresterne sammen med smørret - hakkede mandler og kiks i foodprocessoren,
    og rørte det hele til en ensartet masse.
    Det resulterede i en dejlig fast bund, der var nem at skære uden det smuldrede.
    Alle stykker stod fast og fint.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill - med stegetid og kernetemperatur→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften
hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her