• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Viden om mad › Julerester - skønne opskrifter med julens rester

Julerester - skønne opskrifter med julens rester

Julerester
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. oktober 2021 - Udgivet: 24. oktober 2021

Julerester skal bruges, og der er mange muligheder for at lave nye, gode retter af rester af bl.a. flæskesteg og and. Se alle opskrifterne.

Julerester kan hobe sig op i køleskabet, for er der noget, vi gør i julen, er det at spise og hygge os.

Men vi kan sagtens lave skønne retter ud af anderester, rester af flæskesteg og sågar rester af risengrød.

Her får du opskrifter på retter, som du kan lave både første juledag og anden juledag. Alle opskrifterne gælder til fire personer.

Oversigt over indhold
  • Julerester skal bruges, og der er mange muligheder for at lave nye, gode retter af rester af bl.a. flæskesteg og and. Se alle opskrifterne.
  • Restemad med flæskesteg
  • Biksemad
  • Ramen - nem japansk suppe med fyld
  • Fuglekviddersalat
  • Rester af andesteg
  • Anderagout med pasta
  • Risengrød-rester
  • Klatkager
  • Risengrødsvafler
  • Risalamande cheesecake
  • Kommentarer

Restemad med flæskesteg

Dette kød kan du bruge til mange forskellige retter, blandt andet wokretter, sandwich, pastaretter og tortilla med fyld af flæskestegstern og grøntsager.

Her får du nogle af vores nemme og populære retter med flæskestegsrester.

Biksemad

4.8 fra 44 stemmer
Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
Gå til opskrift
billede med biksemad med spejlæg

Ramen - nem japansk suppe med fyld

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på ramen, der er en populær japansk suppe med masser af grøntsager, kylling og æg. Min version er tilpasset og nem at tilberede.
Gå til opskrift
Billede af ramen.

Fuglekviddersalat

4.8 fra 10 stemmer
Hjemmelavet fuglekviddersalat smager så godt og tager ingen tid. Her er brugt en rest flæskesteg, men du kan bruge alle mulige rester.
Gå til opskrift
Hjemmelavet fuglekviddersalat

Rester af andesteg

Hvad spiser man 1. juledag, hvor det er den ultimative slappe af-dag ovenpå juleaften og før de næste dages julefrokoster?

Er der andekød tilbage, kan du bruge dem ovenpå en hjemmebagt pizza, i sandwichs, salater og wokretter. Du kan også bruge anderesterne i en madtærte. Her er et par bud på god restemad.

Anderagout med pasta

5 fra 5 stemmer
Anderagout med confit de canard er noget af det lækreste, man kan forestille sig. Få opskriften på et måltid, som er fuld af smag og duft.
Gå til opskrift
Anderagout med pasta

Salat med anderester

  • rester fra andestegen
  • hakkede peanuts
  • 0,5 stk. rødkål
  • 2 appelsiner
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. hoisinsauce, kan udelades

Skær anderesterne ud i mundrette stykker og hak peanuts. Snit rødkålen i meget fine strimler, skær forårsløg i tynde ringe og skær appelsinerne i tynde både.

Bland rødkål, appelsin, and og forårsløg. Miks limesaft, sojasauce, hoisinsauce, honning og sesamolie, smag til og bland det i salaten. Drys med hakkede peanuts.

Risengrød-rester

De fleste af os kender nok klatkager, men vidste du, at man kan lave klatkager af selve risalamanden? Eller lave en cheesecake med risalamande?

Vi kan også bruge rester af risengrød i en bolledej. Det giver en rigtig fin konsistens, og vi undgår madspild.

Klatkager

4.9 fra 42 stemmer
Min opskrift på klatkager, der er lækre pandekager lavet med risengrød. Anvend en rest risengrød, som nemt trylles om til lækre risklatter.
Gå til opskrift
billederesultat for klatkager af risengrød

Risengrødsvafler

5 fra 3 stemmer
Risengrødsvafler stegt i vaffeljern minder lidt om klatkager. De smager skønt, og er en god måde at bruge en rest risengrød på.
Gå til opskrift
Risengrødsvafler

Risalamande cheesecake

4.7 fra 23 stemmer
Risalamande cheesecake er en rigtig julet version af cheesecake. Den smager simpelthen så fantastisk, at man har lyst til at forspise sig.
Gå til opskrift
billede med Risalamande cheesecake
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Schultz

    december 25, 2024 at 11:22 am

    Glædelig jul til jer i Madens verden.
    Jeg havde i år besluttet at lave cheesecake med risalamande, og opskrifterne ligner jo hinanden.
    Da jeg havde en størknet rest mørk chokolade tilovers, brugte jeg det i digestivekiksebunden.
    Jeg smeltede chokoladeresterne sammen med smørret - hakkede mandler og kiks i foodprocessoren,
    og rørte det hele til en ensartet masse.
    Det resulterede i en dejlig fast bund, der var nem at skære uden det smuldrede.
    Alle stykker stod fast og fint.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her