Julerester skal bruges, og der er mange muligheder for at lave nye, gode retter af rester af bl.a. flæskesteg og and. Se alle opskrifterne.
Julerester kan hobe sig op i køleskabet, for er der noget, vi gør i julen, er det at spise og hygge os.
Men vi kan sagtens lave skønne retter ud af anderester, rester af flæskesteg og sågar rester af risengrød.
Her får du opskrifter på retter, som du kan lave både første juledag og anden juledag. Alle opskrifterne gælder til fire personer.
Oversigt over indhold
- Julerester skal bruges, og der er mange muligheder for at lave nye, gode retter af rester af bl.a. flæskesteg og and. Se alle opskrifterne.
- Restemad med flæskesteg
- Biksemad
- Ramen - nem japansk suppe med fyld
- Fuglekviddersalat
- Rester af andesteg
- Anderagout med pasta
- Risengrød-rester
- Klatkager
- Risengrødsvafler
- Risalamande cheesecake
- Kommentarer
Restemad med flæskesteg
Dette kød kan du bruge til mange forskellige retter, blandt andet wokretter, sandwich, pastaretter og tortilla med fyld af flæskestegstern og grøntsager.
Her får du nogle af vores nemme og populære retter med flæskestegsrester.
Biksemad
Ramen - nem japansk suppe med fyld
Fuglekviddersalat
Rester af andesteg
Hvad spiser man 1. juledag, hvor det er den ultimative slappe af-dag ovenpå juleaften og før de næste dages julefrokoster?
Er der andekød tilbage, kan du bruge dem ovenpå en hjemmebagt pizza, i sandwichs, salater og wokretter. Du kan også bruge anderesterne i en madtærte. Her er et par bud på god restemad.
Anderagout med pasta
Salat med anderester
- rester fra andestegen
- hakkede peanuts
- 0,5 stk. rødkål
- 2 appelsiner
- 2 forårsløg
- 1 spsk. limesaft
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. sesamolie
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. hoisinsauce, kan udelades
Skær anderesterne ud i mundrette stykker og hak peanuts. Snit rødkålen i meget fine strimler, skær forårsløg i tynde ringe og skær appelsinerne i tynde både.
Bland rødkål, appelsin, and og forårsløg. Miks limesaft, sojasauce, hoisinsauce, honning og sesamolie, smag til og bland det i salaten. Drys med hakkede peanuts.
Risengrød-rester
De fleste af os kender nok klatkager, men vidste du, at man kan lave klatkager af selve risalamanden? Eller lave en cheesecake med risalamande?
Vi kan også bruge rester af risengrød i en bolledej. Det giver en rigtig fin konsistens, og vi undgår madspild.
Klatkager
Risengrødsvafler
Risalamande cheesecake
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Kirsten Schultz
Glædelig jul til jer i Madens verden.
Jeg havde i år besluttet at lave cheesecake med risalamande, og opskrifterne ligner jo hinanden.
Da jeg havde en størknet rest mørk chokolade tilovers, brugte jeg det i digestivekiksebunden.
Jeg smeltede chokoladeresterne sammen med smørret - hakkede mandler og kiks i foodprocessoren,
og rørte det hele til en ensartet masse.
Det resulterede i en dejlig fast bund, der var nem at skære uden det smuldrede.
Alle stykker stod fast og fint.