Julekonfekt hører julen til. Her får du opskrifter på den lækreste konfekt, som er nem at lave. Find alt fra marcipansnitter til daddelslik.
Julekonfekt skal der til i julen. Ja, gerne hele december. Og lige som med vaniljekranse og brunkager, vi sjældent bager på andre tidspunkter, er hjemmelavet konfekt også knyttet til juletiden.
Her finder du både klassikere som fyldte dadler og marcipansnitter samt opskrifter på de fineste marcipanlakrids-hjerter og cornflakestoppe.
Med andre ord: Alt, hvad hjertet begærer af hjemmelavet julekonfekt.
Hjemmelavet marcipankonfekt

Siden 1800-tallet har vi spist marcipan og marcipankonfekt i julen. I begyndelsen af 1800-tallet blev marcipanfigurer ligefrem hængt på juletræet.
Efter dansen kunne man så få lov at tage figurerne ned og spise dem. I dag serverer vi marcipankonfekt i alle mulige afskygninger og med forskellig smag.
Marcipanhjerter med lakrids og Ruby-chokolade
Træstamme med nougat og marcipan
Julekonfekt med saltkaramel og marcipan
Havregrynskugler
Havregrynskugler er endnu en klassiker, som vi hurtigt og nem kan lave. Vi har både den traditionelle opskrift og en sundere version:
Gode, gammeldags havregrynskugler
Sunde havregrynskugler med kokos og dadler
Hjemmelavede karameller
Karameller er ikke så svære at lave, som man skulle tro. Og resultatet bliver meget bedre end dem, vi køber.
Lakridskarameller med rålakridspulver
Julekonfekt med dadler
Dadler hører med til den danske jul, selvom det er eksotiske frugter, der gror langt fra vores køligere himmelstrøg.
Køber du Medjoul-dadler, er du sikker på at få en saftig daddel med masser af smag. Fyld dem med lækkerier, overtræk med chokolade og nyd denne hilsen fra Mellemøsten.
Dadler med marcipan og chokoladeovertræk
Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade
Cornflakestoppe og nougatknas
Her er vi ude i relative nye traditioner i forhold ti julekonfekt: Nougatknas og cornflakes vendt i smeltet chokolade og derpå drysset med valgfri pynt. Nemt og lækkert.
Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt
Duftende brændte mandler
Brændte mandler dufter af jul, men faktisk har vi kun købt dem herhjemme de seneste 60 år.
Skikken med at glasere mandler og nødder stammer fra Mellemøsten og tak for det. De brændte mandler smager og dufter fantastisk.
Opskrift på lækre, brændte mandler
Hjemmelavet juleslik
Der er visse ting, vi kun spiser i juletiden. Denne kategori hører flæsk til. Ikke stegeflæsk, men meget blød frugtvingummi, som du får opskriften på her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: