Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Snacks og søde sager › Julekonfekt - opskrifter på konfekt og juleslik

Julekonfekt - opskrifter på konfekt og juleslik

Julekonfekt - træstamme
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS

Julekonfekt hører julen til. Her får du opskrifter på den lækreste konfekt, som er nem at lave. Find alt fra marcipansnitter til daddelslik.

Julekonfekt skal der til i julen. Ja, gerne hele december. Og lige som med vaniljekranse og brunkager, vi sjældent bager på andre tidspunkter, er hjemmelavet konfekt også knyttet til juletiden.

Her finder du både klassikere som fyldte dadler og marcipansnitter samt opskrifter på de fineste marcipanlakrids-hjerter og cornflakestoppe.

Med andre ord: Alt, hvad hjertet begærer af hjemmelavet julekonfekt.

Hjemmelavet marcipankonfekt

billederesultat for julekonfekt med saltkaramel
Julekonfekt med saltkaramel er den rene luksus. Konfektstykkerne er både søde og salte. Foto: Odense Marcipan.

Siden 1800-tallet har vi spist marcipan og marcipankonfekt i julen. I begyndelsen af 1800-tallet blev marcipanfigurer ligefrem hængt på juletræet.

Efter dansen kunne man så få lov at tage figurerne ned og spise dem. I dag serverer vi marcipankonfekt i alle mulige afskygninger og med forskellig smag.

Marcipanhjerter med lakrids og Ruby-chokolade

Hjemmelavede marcipansnitter

Træstamme med nougat og marcipan

Hjemmelavede snebolde

Julekonfekt med saltkaramel og marcipan

Havregrynskugler

billederesultat for havregrynskugler
Havregrynskugler kan blandt andet laves til jul, og de er nemme at trille, så også børnene kan være med. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Havregrynskugler er endnu en klassiker, som vi hurtigt og nem kan lave. Vi har både den traditionelle opskrift og en sundere version:

Gode, gammeldags havregrynskugler

Sunde havregrynskugler med kokos og dadler

Hjemmelavede karameller

Hjemmelavede karameller
Karamellerne her er helt rene flødekarameller. Hvis du vil have nødder eller andet fyld i, skal du blot drysse et lag hakkede nødder el.lign. i bunden af din form, før du hælder karamelmassen i den. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Karameller er ikke så svære at lave, som man skulle tro. Og resultatet bliver meget bedre end dem, vi køber.

Hjemmelavede flødekarameller

Lakridskarameller med rålakridspulver

Julekonfekt med dadler

Fyldte dadler
Disse dadler er fyldt med peanutbutter, som du kan se på den halve daddel øverst til højre. De er nemme at lave og smager guddommeligt. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Dadler hører med til den danske jul, selvom det er eksotiske frugter, der gror langt fra vores køligere himmelstrøg.

Køber du Medjoul-dadler, er du sikker på at få en saftig daddel med masser af smag. Fyld dem med lækkerier, overtræk med chokolade og nyd denne hilsen fra Mellemøsten.

Dadler med marcipan og chokoladeovertræk

Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade

Daddelbarer med valnødder

Cornflakestoppe og nougatknas

Cornflakestoppe cornflakes toppe
Det er nemt at lave cornflakestoppe med børn, da det går hurtigt, og de kan pynte toppene for eksempel med gulddrys som her. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Her er vi ude i relative nye traditioner i forhold ti julekonfekt: Nougatknas og cornflakes vendt i smeltet chokolade og derpå drysset med valgfri pynt. Nemt og lækkert.

Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt

Nougatknas med mandler

Duftende brændte mandler

Brændte mandler
Fire ingredienser forvandler almindelige mandler til de lækreste, sprøde brændte mandler. Sukker, vand, vanilje og mandler er alt, du skal bruge. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Brændte mandler dufter af jul, men faktisk har vi kun købt dem herhjemme de seneste 60 år.

Skikken med at glasere mandler og nødder stammer fra Mellemøsten og tak for det. De brændte mandler smager og dufter fantastisk.

Opskrift på lækre, brændte mandler

Hjemmelavet juleslik

Flæsk med hindbær i tern
Flæsk er en juletradition i mange danske hjem også de søde gele-stykker. Foto fra bogen 'Hjemmelavet slik'/Turbine Forlag.

Der er visse ting, vi kun spiser i juletiden. Denne kategori hører flæsk til. Ikke stegeflæsk, men meget blød frugtvingummi, som du får opskriften på her.

Sødt og syrligt hindbærflæsk

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.