Indhold
Julegryde
Ingredienser
- 200 g champignon (i kvarte)
- 1 løg (hakket)
- 1 svinemørbrad (afpudset, i mundrette stykker)
- 1 æble (Belle de Boskoop, i mindre tern)
- olie (til stegning)
- 1 spsk hvedemel
- 3 dl hvidtøl
- 2 dl madlavningsfløde (eller alm. piskefløde)
- 1 terning bouillon (høns, grøntsag eller hvad du har)
- 1 tsk kanel (stødt, eller mere)
- 1 tsk ingefær (stødt, eller mere)
- citronsaft (friskpresset)
- 1 tsk ribsgele
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til julegryde starter du med at gøre alle ingredienserne klar, da de skal bruges ret hurtigt efter hinanden under tilberedningen. 200 g champignon skæres i kvarte, 1 løg hakkes, 1 svinemørbrad afpudses og skæres ud i mundrette tern, mens 1 æble udkernes og skæres i mindre tern. Jeg bruger et Belle de Boskoop madæble, der er ret stort, men et par andre mindre æbler er også fint.
- I god stegegryde steger du først champignon ved en god varme, så de får flot farve. Det tager et minuts tid. Kom så lidt olie ved sammen med hakket løg og lad det stege et lille minut mere. Tages til side.
- Brun så tern af svinemørbrad grundigt, så de også får lidt farve. Stadig ved en god varme.
- Hæld champignon og løg tilbage i gryden og drys 1 spsk hvedemel over. Det jævner sovsen.
- Tilsæt 3 dl hvidtøl (juleøl) sammen med 2 dl madlavningsfløde, 1 terning bouillon, æbletern, 1 tsk kanel og 1 tsk ingefær.
- Vend godt rundt, lad det koge op, skru så ned for varmen, læg låg på og lad julegryden simre i ca. 25 minutter.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, 1 tsk ribsgele, salt og friskkværnet peber. Gerne også med ingefær og kanel, så du rammer den ønskede smag af jul i gryderetten. Tilsmagningen er ekstra vigtig her.
Opskrift på julegryde
Du skal prøve denne julegryde, der er en nem og lækker opskrift på en gryderet med smag af jul.
I retten skal du blandt andet bruge hvidtøl, kanel og ingefær, hvilket giver den skønne og juleagtige smag i gryden.
Det giver måske som en underlig kombination, men det er det ikke. Så glæd dig. God fornøjelse.
Se også mine opskrifter på:
Servering
Den færdige julegryde serveres straks sammen med valgt tilbehør.
Her passer en kartoffelmos fint til, men kogte ris er også godt. Dertil gerne lidt dampede grøntsager. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Jolanda skriver
Til julegryden serveres rødkål. 😉
Annelise Rose skriver
Lækkert
Erik Cordua skriver
Ser spændende ud. glæder mig til at prøve den
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne hvad du synes om den.