Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Julegryde

Julegryde (en nem og lækker gryderet med smag af jul)

julegryde
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
241
DELINGER
Facebook241PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Julegryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på julegryde
  • Servering
  • Kommentarer

Julegryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få en skøn opskrift på julegryde. En virkelig nem og lækker gryderet med smag af jul, der hurtigt kan blive en del af dine juletraditioner.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g champignon (i kvarte)
  • 1 løg (hakket)
  • 1 svinemørbrad (afpudset, i mundrette stykker)
  • 1 æble (Belle de Boskoop, i mindre tern)
  • olie (til stegning)
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl hvidtøl
  • 2 dl madlavningsfløde (eller alm. piskefløde)
  • 1 terning bouillon (høns, grøntsag eller hvad du har)
  • 1 tsk kanel (stødt, eller mere)
  • 1 tsk ingefær (stødt, eller mere)
  • citronsaft (friskpresset)
  • 1 tsk ribsgele
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til julegryde starter du med at gøre alle ingredienserne klar, da de skal bruges ret hurtigt efter hinanden under tilberedningen. 200 g champignon skæres i kvarte, 1 løg hakkes, 1 svinemørbrad afpudses og skæres ud i mundrette tern, mens 1 æble udkernes og skæres i mindre tern. Jeg bruger et Belle de Boskoop madæble, der er ret stort, men et par andre mindre æbler er også fint.
  2. I god stegegryde steger du først champignon ved en god varme, så de får flot farve. Det tager et minuts tid. Kom så lidt olie ved sammen med hakket løg og lad det stege et lille minut mere. Tages til side.
  3. Brun så tern af svinemørbrad grundigt, så de også får lidt farve. Stadig ved en god varme.
  4. Hæld champignon og løg tilbage i gryden og drys 1 spsk hvedemel over. Det jævner sovsen.
  5. Tilsæt 3 dl hvidtøl (juleøl) sammen med 2 dl madlavningsfløde, 1 terning bouillon, æbletern, 1 tsk kanel og 1 tsk ingefær.
  6. Vend godt rundt, lad det koge op, skru så ned for varmen, læg låg på og lad julegryden simre i ca. 25 minutter.
  7. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, 1 tsk ribsgele, salt og friskkværnet peber. Gerne også med ingefær og kanel, så du rammer den ønskede smag af jul i gryderetten. Tilsmagningen er ekstra vigtig her.

Næringsindhold

Kalorier357kcalKulhydrater18gProtein35gFedt14gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol104mgNatrium856mgKalium940mgKostfibre2gSukker10gVitamin A111IUVitamin C7mgCalcium90mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på julegryde

Du skal prøve denne julegryde, der er en nem og lækker opskrift på en gryderet med smag af jul.

I retten skal du blandt andet bruge hvidtøl, kanel og ingefær, hvilket giver den skønne og juleagtige smag i gryden.

Det giver måske som en underlig kombination, men det er det ikke. Så glæd dig. God fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

  • Mørbradgryde
  • Mørbradpande
  • Vikingegryde
  • Indianergryde

Servering

Den færdige julegryde serveres straks sammen med valgt tilbehør.

Her passer en kartoffelmos fint til, men kogte ris er også godt. Dertil gerne lidt dampede grøntsager. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    november 29, 2025 at 4:43 pm

    Til julegryden serveres rødkål. 😉

    Svar
  2. Annelise Rose skriver

    november 26, 2024 at 9:45 am

    Lækkert

    Svar
  3. Erik Cordua skriver

    november 23, 2024 at 7:33 pm

    Ser spændende ud. glæder mig til at prøve den

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen skriver

    november 21, 2024 at 9:44 am

    Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required