Den eneste opskrift du behøver for at lave den perfekte juleand med andesovs, brunede kartofler og rødkål. Julemad og julemenu samlet på én side.
Her guider jeg dig igennem den perfekte tilberedning af juleand og alt det lækre tilbehør, som du skal spise juleaften.
De fleste danskere foretrækker nemlig stadig at spise andesteg juleaften, og det skal selvfølgelig være med en lækker andesovs, brunede kartofler og hjemmelavet rødkål.
Og efter andestegen kommer juletraditionen med risalamande, og den finder du opskriften på nederst her.
Så her er alt det du skal vide for at lave den perfekte julemiddag, der aldrig slår fejl.
Juleand
Vi starter med opskriften på juleand. Du skal beregne mindst tre timer til andestegen, men lav gerne juleanden i god tid, så du ikke skal stresse til sidst. det er nemt at varme den parterede and op lige inden I sætter jer til julebordet.
Hvis du hellere vil lave juleand i grillen, så er opskriften på grillet and her.
Sovs til andesteg
Ingen god juleand uden verdens bedste andesovs. For andesovsen sætter det store prik i'et. Sådan laver du julens bedste andesovs.
Brunede kartofler
Til andestegen juleaften skal du naturligvis lave brune kartofler, men det er ikke ligemeget hvordan du gør det.
Jeg har prøvet mig frem, og her er den perfekte metode til tilberedning af brunede kartofler.
Se i øvrigt det gode tip til, hvordan du nemt piller kartoflerne til brunede kartofler.
Rødkål til anden
Du skal også prøve denne lækre opskrift på gammeldags rødkål, der smager som rødkål skal juleaften:
Og hvis du mere er til en rødkålssalat med frisk rødkål, skal du prøve denne:
Til en traditionel julemenu skal du naturligvis også have den perfekte julevin. Den skal både gå godt til en lækker andesteg samt finalen i form af verdens bedste risalamande. Og sådan laver du en cremet risalamande.
Tilbage er der bare at ønske god appetit og en RIGTIG GLÆDELIG JUL
bent
altid lækker mad og gode opskrifter nem at se på svært at smage