Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Opsamlinger › Juleaften (alle de bedste opskrifter til julemiddagen)

Juleaften (alle de bedste opskrifter til julemiddagen)

opskrifter til juleaften
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Opdateret: 17. december 2024 - Udgivet: 17. december 2024
Oversigt over indhold
  • Her er opskrifterne til juleaften. Sådan laver du stegt and, brunede kartofler, rødkål og den perfekte risalamande.
  • Opskrifter til juleaften
  • Tilbehør
  • Dessert til juleaften
  • Kommentarer

Her er opskrifterne til juleaften. Sådan laver du stegt and, brunede kartofler, rødkål og den perfekte risalamande.

Juleaften forkæler vi os selv med god mad, og mange steder er det blandt andet lig med en velstegt and, der fyldes med æble og svesker.

Her er opskrifterne på de mest populære retter juleaften, så det bliver nemt for dig at ende op med den perfekte julemiddag.

Se også: Velkomstdrink til jul - opskrift på nem juledrink

Opskrifter til juleaften

Vi starter med anden, hvor du aldrig skal købe en and på under 3,5 kilo. Det handler om at få stegt anden saftig og mør, og det er altså sværere med en lille and.

Og køb så gerne en frilandsand, for jo bedre kvalitet og leveforhold, jo bedre andesteg på bordet.

Her er opskriften på den perfekte juleand og andesteg og selvfølgelig den bedste opskrift på andesovs til stegen.

Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)

Se video til tilberedning af juleanden her:

andesovs

Andesovs

Bemærk, at du også kan lave en hurtigere udgave af andesaucen.

Her er opskriften på en velstegt flæskesteg til julen:

billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær

Flæskesteg

Hvis du skal lave kalkun, gås eller medister til juleaften, så finder du opskrifterne her:

Sådan laver du kalkun i ovnen

Sådan steger du en gås

Sådan steger du medister

Tilbehør

Til juleanden skal der naturligvis serveres brunede kartofler, og her er det gode trick (og opskriften) til verdens bedste brunede kartofler:

billederesultat for brunede kartofler

Brunede kartofler

Juleand og brunede kartofler skal naturligvis have selskab af rødkål. Og her er der to gode muligheder.

Enten kan du vælge den gammeldags rødkål, og her er opskriften på rødkål, der er langt bedre end den gammeldags rødkål, som du kan købe på glas:

billederesultat for gammeldags rødkål

Gammeldags rødkål

Eller du kan vælge en frisk rødkålssalat, der anrettes med æbler og klementiner. Du kan i øvrigt også tilsætte mandler:

rødkålssalat

Rødkålssalat

Dessert til juleaften

Og så er vi nået frem til aftenens finale. Den klassiske risalamande.

Umiddelbart lyder det som en fransk ret, men risalamande er faktisk en dansk opfindelse med risengrød.

Og det er ikke ligemeget hvordan man laver en risalamande. Den skal have den rette konsistens, og rigtige mængde af flødeskum.

Så her er opskriften på verdens bedste risalamande - den er virkelig lækker og cremet:

risalamande med kirsebærsauce og mandler

Risalamande

Husk en ekstra mandel til risalamanden - til kampen om mandelgaven. Her kan du se, hvordan du nemt smutter mandler.

Tilbage er der bare at ønske dig og dine en RIGTIG GLÆDELIG JUL.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Pagh skriver

    december 21, 2023 at 1:05 pm

    Hej Holger
    Først en stor tak for de dejlige opskrifter, jeg vil spørge dig om hvor lang tid
    et stykke Peking andebryst på 1400 g skal have evt på grill

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 21, 2023 at 3:45 pm

      Hej Anette
      Mange tak for de søde ord 🙂
      Stegetiden afhænger blandt andet af varmen og tykkelsen på andebrystet, men læg ud med ca. 10 minutter på hver side. Brug et stegetermometer og fortsæt indtil den har en kernetemperatur på 68 grader, for så er det perfekt stegt/grillet.
      God fornøjelse - og god jul.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.