Her er opskrifterne til juleaften. Sådan laver du stegt and, brunede kartofler, rødkål og den perfekte risalamande.
Juleaften forkæler vi os selv med god mad, og mange steder er det blandt andet lig med en velstegt and, der fyldes med æble og svesker.
Her er opskrifterne på de mest populære retter juleaften, så det bliver nemt for dig at ende op med den perfekte julemiddag.
Opskrifter til juleaften
Vi starter med anden, hvor du aldrig skal købe en and på under 3,5 kilo. Det handler om at få stegt anden saftig og mør, og det er altså sværere med en lille and.
Og køb så gerne en frilandsand, for jo bedre kvalitet og leveforhold, jo bedre andesteg på bordet.
Her er opskriften på den perfekte juleand og andesteg og selvfølgelig den bedste opskrift på andesovs til stegen.
Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
Se video til tilberedning af juleanden her:
Bemærk, at du også kan lave en hurtigere udgave af andesaucen.
Her er opskriften på en velstegt flæskesteg til julen:
Hvis du skal lave kalkun, gås eller medister til juleaften, så finder du opskrifterne her:
Tilbehør til julemaden
Til juleanden skal der naturligvis serveres brunede kartofler, og her er det gode trick (og opskriften) til verdens bedste brunede kartofler:
Juleand og brunede kartofler skal naturligvis have selskab af rødkål. Og her er der to gode muligheder.
Enten kan du vælge den gammeldags rødkål, og her er opskriften på rødkål, der er langt bedre end den gammeldags rødkål, som du kan købe på glas:
Eller du kan vælge en frisk rødkålssalat, der anrettes med æbler og klementiner. Du kan i øvrigt også tilsætte mandler:
Dessert til juleaften
Og så er vi nået frem til aftenens finale. Den klassiske risalamande.
Umiddelbart lyder det som en fransk ret, men risalamande er faktisk en dansk opfindelse med risengrød.
Og det er ikke ligemeget hvordan man laver en risalamande. Den skal have den rette konsistens, og rigtige mængde af flødeskum.
Så her er opskriften på verdens bedste risalamande - den er virkelig lækker og cremet:
Husk en ekstra mandel til risalamanden - til kampen om mandelgaven. Her kan du se, hvordan du nemt smutter mandler.
Tilbage er der bare at ønske dig og dine en RIGTIG GLÆDELIG JUL.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anette Pagh
Hej Holger
Først en stor tak for de dejlige opskrifter, jeg vil spørge dig om hvor lang tid
et stykke Peking andebryst på 1400 g skal have evt på grill
Holger Rørby Madsen
Hej Anette
Mange tak for de søde ord 🙂
Stegetiden afhænger blandt andet af varmen og tykkelsen på andebrystet, men læg ud med ca. 10 minutter på hver side. Brug et stegetermometer og fortsæt indtil den har en kernetemperatur på 68 grader, for så er det perfekt stegt/grillet.
God fornøjelse - og god jul.
Alt det bedste
Holger