Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Italienske frikadeller

Italienske frikadeller med lækker tomatsovs

billede med italienske frikadeller i tomatsovs på pande
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook672PinterestSMSEmailMessenger
672
DELINGER
Indhold
  • Italienske frikadeller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på italienske frikadeller
  • Tips
  • Kommentarer

Italienske frikadeller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er den bedste opskrift på italienske frikadeller, der laves med eller uden parmesan. Frikadellerne serveres i en hjemmelavet tomatsovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Frikadellefars
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 1 tsk rosmarin (tørret)
  • 1 håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 1 dl bouillon
  • 3 spsk rasp
  • friskkværnet peber
  • danskvand
Tomatsovs
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 3 stængler bladselleri (i små tern)
  • 3 gulerødder (i små tern)
  • 1,5 dl bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld basilikum
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 400 g pasta (koges al dente)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave din bouillon til de italienske frikadeller. 2,5 deciliter vand koges op sammen med en bouillonterning, og stilles til side.
  2. Rør 500 g hakket svin og kalv med 1 tsk salt, hvorefter det røres med 1 tsk løgpulver, 1 æg, 1 tsk rosmarin, 1 håndfuld persille, 2 fed hvidløg, 1 dl bouillon, 3 spsk rasp og friskkværnet peber. Til sidst tilsættes lidt danskvand indtil farsen er lind og lidt klukkende i lyden
  3. Imens gøres grøntsagerne til tomatsovsen klar. 1 løg og 2 fed hvidløg hakkes fint, mens 3 stængler bladselleri og 3 gulerødder skæres i små tern.
  4. Steg så frikadellerne i en blanding af olie og margarine, og de skal have 5-6 minutter på hver side. Hver frikadelle må gerne være lavet af en stor spiseskefuld fars, for så bliver de bedst. Når frikadellerne er stegte, lægges de til side på en tallerken.
  5. Vask panden af, og kom lidt olie på. Sauter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i fem minutter ved middel varme uden det tager farve.
  6. Tilsæt 1,5 dl bouillon og 1 dåse hakkede tomater. Hak 1 håndfuld persille fint og kom ved sammen med 1 håndfuld basilikum. Gem nogle af bladene fra din basilikum til anretning som på billedet. Lad nu tomatsovsen simre mens du koger 400 g pasta, som kan være spaghetti eller anden pasta.
  7. Smag tomatsovsen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, og læg frikadellerne i tomatsovsen, så de lige bliver varmet igennem.

Næringsindhold

Kalorier725kcalKulhydrater74gProtein37gFedt31gMættet fedt11gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.01gKolesterol204mgNatrium1786mgKalium1067mgKostfibre4gSukker7gVitamin A8210IUVitamin C23mgCalcium134mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på italienske frikadeller

Italienske frikadeller med hvidløg, rosmarin og andre italienske sager. Sådan laver man frikadellerne i Italien, og de smager altså fantastisk godt.

Du kan sagtens tilsætte lidt parmesan til farsen hvis du ønsker det, og til denne opskrift skal du bruge 2-3 spiseskefulde parmesan.

Farsen til de italienske frikadeller røres lind ved hjælp af vand med brus, og her kan du jo bruge en Pellegrini eller en almindelig dansk vand. Mængden er nok cirka en deciliter, men tilsæt vand med brus indtil farsen har den lette konsistens, dog uden at være for tynd.

Tomatsovsen er også et kapitel for sig, for den har den helt rigtige smag af Italien. Og så er den nem at lave.

I øvrigt kan frikadellerne også laves af hakket oksekød, men jeg synes de bliver bedst, når man anvender en hakket svine- og kalvekød.

Mængden af krydderier kan selvfølgelig tilpasses som du selv synes. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Italienske kødboller i ovn med tomatsovs
  • Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce
  • Frikadeller (slagterens opskrift på frikadellefars)
  • Frikadeller i airfryer (grundopskrift)

Tips

Læg nogle friske basilikumsblade rundt om de italienske frikadeller i panden, og stil panden på bordet, hvor du også stiller et fad med spaghetti.

Nydes gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød. Brødet er meget nemt at bage selv. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. René skriver

    oktober 05, 2024 at 10:29 am

    Hvis jeg ganger opskriften op til feks 8 prs øges mængden af bouillon ikke. Må være en fejl ?

    Svar
  2. Birgitte Both Loft skriver

    august 20, 2024 at 7:12 pm

    Hold da op en lækker sous.
    Jeg lavede frikadellerne af kylling.
    Det fungerer rigtig fint 👍👍👍

    Svar
  3. Lindy Ivan Aakjær Sørensen skriver

    august 18, 2024 at 5:11 pm

    Det smager rigtig godt, dog kommer jeg lidt mere salt farsen.
    Men det er min smag.

    Svar
  4. Joyce skriver

    juni 25, 2023 at 12:28 pm

    Hvor er det ærgeligt man ikke længere kan forblive på opskriften, muligheden er ihvertfald væk på min telefon!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 25, 2023 at 12:55 pm

      Hej Joyce
      Tak fordi du skriver, men hvad mener du med detP Selvfølgelig skal du kunne blive på opskriften?
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Ellen Schulz skriver

    juni 11, 2021 at 6:46 pm

    Meget nemt og lækker. Elsker dine opskrifter. De er til at gå til. Ikke så mange dikkedarer.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required