Her er den bedste opskrift på italienske frikadeller, der laves med eller uden parmesan. Frikadellerne serveres i en hjemmelavet tomatsovs.
Italienske frikadeller med hvidløg, rosmarin og andre italienske sager. Sådan laver man frikadellerne i Italien, og de smager altså fantastisk godt.
Du kan sagtens tilsætte lidt parmesan til farsen hvis du ønsker det, og til denne opskrift skal du bruge 2-3 spiseskefulde parmesan.
Farsen til de italienske frikadeller røres lind ved hjælp af vand med brus, og her kan du jo bruge en Pellegrini eller en almindelig dansk vand. Mængden er nok cirka en deciliter, men tilsæt vand med brus indtil farsen har den lette konsistens, dog uden at være for tynd.
Tomatsovsen er også et kapitel for sig, for den har den helt rigtige smag af Italien. Og så er den nem at lave.
I øvrigt kan frikadellerne også laves af hakket oksekød, men jeg synes de bliver bedst, når man anvender en hakket svine- og kalvekød.
Mængden af krydderier kan selvfølgelig tilpasses som du selv synes.
Se også de populære opskrifter på:
- Italienske kødboller i ovn med tomatsovs
- Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce
- Frikadeller (slagterens opskrift på frikadellefars)
- Frikadeller i airfryer (grundopskrift)
Opskrift på nemme italienske frikadeller
Opskriften er beregnet til fire personer.
Italienske frikadeller
Ingredienser
Frikadellefars
- 500 g hakket svin og kalv
- 1 tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- 1 æg
- 1 tsk rosmarin - tørret
- 1 håndfuld persille
- 2 fed hvidløg - hakket
- 1 dl bouillon
- 3 spsk rasp
- friskkværnet peber
- danskvand
Tomatsovs
- 1 løg - hakket
- 2 fed hvidløg - hakket
- 3 stængler bladselleri - i små tern
- 3 gulerødder - i små tern
- 1,5 dl bouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld basilikum
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 400 g pasta - koges al dente
Fremgangsmåde
- Start med at lave din bouillon til de italienske frikadeller. 2,5 deciliter vand koges op sammen med en bouillonterning, og stilles til side.
- Rør 500 g hakket svin og kalv med 1 tsk salt, hvorefter det røres med 1 tsk løgpulver, 1 æg, 1 tsk rosmarin, 1 håndfuld persille, 2 fed hvidløg, 1 dl bouillon, 3 spsk rasp og friskkværnet peber. Til sidst tilsættes lidt danskvand indtil farsen er lind og lidt klukkende i lyden
- Imens gøres grøntsagerne til tomatsovsen klar. 1 løg og 2 fed hvidløg hakkes fint, mens 3 stængler bladselleri og 3 gulerødder skæres i små tern.
- Steg så frikadellerne i en blanding af olie og margarine, og de skal have 5-6 minutter på hver side. Hver frikadelle må gerne være lavet af en stor spiseskefuld fars, for så bliver de bedst. Når frikadellerne er stegte, lægges de til side på en tallerken.
- Vask panden af, og kom lidt olie på. Sauter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i fem minutter ved middel varme uden det tager farve.
- Tilsæt 1,5 dl bouillon og 1 dåse hakkede tomater. Hak 1 håndfuld persille fint og kom ved sammen med 1 håndfuld basilikum. Gem nogle af bladene fra din basilikum til anretning som på billedet. Lad nu tomatsovsen simre mens du koger 400 g pasta, som kan være spaghetti eller anden pasta.
- Smag tomatsovsen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, og læg frikadellerne i tomatsovsen, så de lige bliver varmet igennem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Læg nogle friske basilikumsblade rundt om de italienske frikadeller i panden, og stil panden på bordet, hvor du også stiller et fad med spaghetti.
Nydes gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød. Brødet er meget nemt at bage selv. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
René
Hvis jeg ganger opskriften op til feks 8 prs øges mængden af bouillon ikke. Må være en fejl ?
Birgitte Both Loft
Hold da op en lækker sous.
Jeg lavede frikadellerne af kylling.
Det fungerer rigtig fint 👍👍👍
Lindy Ivan Aakjær Sørensen
Det smager rigtig godt, dog kommer jeg lidt mere salt farsen.
Men det er min smag.
Joyce
Hvor er det ærgeligt man ikke længere kan forblive på opskriften, muligheden er ihvertfald væk på min telefon!
Holger Rørby Madsen
Hej Joyce
Tak fordi du skriver, men hvad mener du med detP Selvfølgelig skal du kunne blive på opskriften?
Alt det bedste
Holger
Ellen Schulz
Meget nemt og lækker. Elsker dine opskrifter. De er til at gå til. Ikke så mange dikkedarer.