• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italienske frikadeller

Italienske frikadeller

billede med italienske frikadeller i tomatsovs på pande
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
636
SHARES
FacebookMessenger636PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. maj 2024 - Udgivet: 11. marts 2024

Her er den bedste opskrift på italienske frikadeller, der laves med eller uden parmesan. Frikadellerne serveres i en hjemmelavet tomatsovs.

Indhold på siden
  • Her er den bedste opskrift på italienske frikadeller, der laves med eller uden parmesan. Frikadellerne serveres i en hjemmelavet tomatsovs.
  • Opskrift på italienske frikadeller
  • Italienske frikadeller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Italienske frikadeller med hvidløg, rosmarin og andre italienske sager. Sådan laver man frikadellerne i Italien, og de smager altså fantastisk godt.

Du kan sagtens tilsætte lidt parmesan til farsen hvis du ønsker det, og til denne opskrift skal du bruge 2-3 spiseskefulde parmesan.

Farsen til de italienske frikadeller røres lind ved hjælp af vand med brus, og her kan du jo bruge en Pellegrini eller en almindelig dansk vand. Mængden er nok cirka en deciliter, men tilsæt vand med brus indtil farsen har den lette konsistens, dog uden at være for tynd.

Tomatsovsen er også et kapitel for sig, for den har den helt rigtige smag af Italien. Og så er den nem at lave.

I øvrigt kan frikadellerne også laves af hakket oksekød, men jeg synes de bliver bedst, når man anvender en hakket svine- og kalvekød.

Mængden af krydderier kan selvfølgelig tilpasses som du selv synes. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Italienske kødboller i ovn med tomatsovs
  • Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce
  • Frikadeller (slagterens opskrift på frikadellefars)
  • Frikadeller i airfryer (grundopskrift)

Opskrift på italienske frikadeller

billede med italienske frikadeller i tomatsovs på pande
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italienske frikadeller

5 fra 4 stemmer
Her er den bedste opskrift på italienske frikadeller, der laves med eller uden parmesan. Frikadellerne serveres i en hjemmelavet tomatsovs.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 725
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Frikadellefars
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • 1 håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 1 dl bouillon
  • 3 spsk rasp
  • friskkværnet peber
  • danskvand
Tomatsovs
  • 1 løg - hakket
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 3 stængler bladselleri - i små tern
  • 3 gulerødder - i små tern
  • 1,5 dl bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld basilikum
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 400 g pasta - koges al dente

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave din bouillon til de italienske frikadeller. 2,5 deciliter vand koges op sammen med en bouillonterning, og stilles til side.
  2. Rør 500 g hakket svin og kalv med 1 tsk salt, hvorefter det røres med 1 tsk løgpulver, 1 æg, 1 tsk rosmarin, 1 håndfuld persille, 2 fed hvidløg, 1 dl bouillon, 3 spsk rasp og friskkværnet peber. Til sidst tilsættes lidt danskvand indtil farsen er lind og lidt klukkende i lyden
  3. Imens gøres grøntsagerne til tomatsovsen klar. 1 løg og 2 fed hvidløg hakkes fint, mens 3 stængler bladselleri og 3 gulerødder skæres i små tern.
  4. Steg så frikadellerne i en blanding af olie og margarine, og de skal have 5-6 minutter på hver side. Hver frikadelle må gerne være lavet af en stor spiseskefuld fars, for så bliver de bedst. Når frikadellerne er stegte, lægges de til side på en tallerken.
  5. Vask panden af, og kom lidt olie på. Sauter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i fem minutter ved middel varme uden det tager farve.
  6. Tilsæt 1,5 dl bouillon og 1 dåse hakkede tomater. Hak 1 håndfuld persille fint og kom ved sammen med 1 håndfuld basilikum. Gem nogle af bladene fra din basilikum til anretning som på billedet. Lad nu tomatsovsen simre mens du koger 400 g pasta, som kan være spaghetti eller anden pasta.
  7. Smag tomatsovsen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, og læg frikadellerne i tomatsovsen, så de lige bliver varmet igennem.

Næringsindhold

Kalorier: 725kcalKulhydrater: 74gProtein: 37gFedt: 31gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.01gKolesterol: 204mgNatrium: 1786mgKalium: 1067mgKostfibre: 4gSukker: 7gVitamin A: 8210IUVitamin C: 23mgCalcium: 134mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Læg nogle friske basilikumsblade rundt om de italienske frikadeller i panden, og stil panden på bordet, hvor du også stiller et fad med spaghetti.

Nydes gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød. Brødet er meget nemt at bage selv. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. René

    oktober 05, 2024 at 10:29 am

    Hvis jeg ganger opskriften op til feks 8 prs øges mængden af bouillon ikke. Må være en fejl ?

    Svar
  2. Birgitte Both Loft

    august 20, 2024 at 7:12 pm

    Hold da op en lækker sous.
    Jeg lavede frikadellerne af kylling.
    Det fungerer rigtig fint 👍👍👍

    Svar
  3. Lindy Ivan Aakjær Sørensen

    august 18, 2024 at 5:11 pm

    Det smager rigtig godt, dog kommer jeg lidt mere salt farsen.
    Men det er min smag.

    Svar
  4. Joyce

    juni 25, 2023 at 12:28 pm

    Hvor er det ærgeligt man ikke længere kan forblive på opskriften, muligheden er ihvertfald væk på min telefon!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 25, 2023 at 12:55 pm

      Hej Joyce
      Tak fordi du skriver, men hvad mener du med detP Selvfølgelig skal du kunne blive på opskriften?
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Ellen Schulz

    juni 11, 2021 at 6:46 pm

    Meget nemt og lækker. Elsker dine opskrifter. De er til at gå til. Ikke så mange dikkedarer.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required