Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano

Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano

Italiensk bryllupssuppe m kødboller
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
248
SHARES
FacebookMessenger248PinterestEmailSMS

Italiensk bryllupssuppe er en sund suppe med den dejligste smag. I suppen er der blandt andet krydrede oksekødboller og grøntsager, og så toppes den med ost.

Italiensk bryllupssuppe lyder vældig romantisk, og det er det også, hvis man altså kan se romantikken mellem grønt og kød.

Det er nemlig derfor, navnet er opstået: Ministra Maritata, som groft oversat betyder gifte grøntsager og kød.

Der er nemlig fyldig smag af hønsekødssuppe og oksekødboller med Grana Padano, persille og hvidløg. Og så har vi de gode grøntsager som gulerødder, selleri, løg, spinat og radicchio.

Naturligvis er der også pasta i, de bittesmå orzo, som kan købes i blandt andet SuperBrugsen.

Jeg er helt vild med denne suppe, der har så meget kraft og saft, og som mætter uden, at man føler sig propmæt.

Betalt indhold: Opskriften er udviklet af Madens Verden, men betalt af Grana Padano.

Se også disse opskrifter:

  • Minestrone
  • Kartoffel porre suppe
  • Ærtesuppe
  • Tomatsuppe

Opskrift på italiensk bryllupssuppe

Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Italiensk bryllupssuppe er en sund suppe med den dejligste smag. I suppen er der blandt andet krydrede oksekødboller og grøntsager, og så toppes den med ost.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kødboller
  • 600 g hakket oksekød
  • 1,5 dl rasp fra frisk brød
  • 1,5 stk æg
  • 1,25 dl Grana Padano fintrevet
  • 2 fed hvidløg fintrevet
  • 1 potte persille finthakket
  • 1 tsk oregano tørret
  • salt og friskkværnet peber
Suppen
  • 2 dl gulerødder små tern
  • 1,5 dl selleristave små tern
  • 2 dl løg små tern
  • 3 fed hvidløg fintrevet
  • 1 tsk chiliflager
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 l hønsekødssuppe købt el. hjemmelavet
  • 1 radicchio i store stykker
  • 100 g spinat frisk, grove stykker
  • 100 g orzo
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Kødboller
  1. Bland hakket oksefars med følgende: Presset hvidløg, finthakket persille, oregano, salt, peber, æg, rasp og den fintrevet ost Grana Padano. Brug hænderne til at ælte det hele godt igennem.
  2. Form kødbollerne med hænderne. De skal trilles til små boller på størrelse med en cherrytomat. Placer dem alle på bagepapir en bageplade ved siden af hinanden.
  3. Sæt bollerne i ovnen i tre-fem minutter på varmluft-overvarme. Så får de farve uden at blive gennemstegt, for de skal også koge i selve suppen. Sæt til side og fortsæt med suppen.
Selve suppen
  1. Du kan enten lave hønsekødssuppen selv, her finder du opskriften: Hønsekødssuppe. Du kan også købe to blokke på frost, og de er som regel udmærket til italiensk bryllupssuppe. Dog skal du lige putte en ekstra bouillonterning i.
  2. Først skærer du løg, selleri og gulerødder i nogenlunde ens små tern og presser hvidløget - eller river det fint.
  3. Varm 0,5 dl. olivenolie op i en stor suppe- eller stegegryde. Når olien er varm, tilsætter du gulerødder, selleri og løg. Steg et par minutter og tilsæt derefter chili og hvidløg.
  4. Steg videre, til løgene er klare. Det tager ca. tre minutter mere.
  5. Hæld hønsekødssuppen over i gryden med grøntsagerne og rør rundt. Bring det hele i kog.
  6. Nu tilsættes kødbollerne og pastaen, som skal koge i fem minutter, før du kommer spinat og radicchiobladene i. Det hele koger sammen i de næste tre minutter.
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  8. Server italiensk bryllupssuppe med masser af revet Grana Padano samt eventuelt finthakkede urter.

Næringsindhold

Kalorier804kcalKulhydrater68gProtein37gFedt43gMættet fedt16gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt20gTransfedt1gKolesterol100mgNatrium2778mgKalium2221mgKostfibre7gSukker8gVitamin A8562IUVitamin C12mgCalcium358mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og servering

Som med mange andre supper og gryderetter smager den næsten endnu bedre dagen efter, hvor alle smagene har sat sig i køleskabet.

Men den er også dejlig med et drys fintrevet Grana Padano samme dag, man laver den.

Du kan bruge rasp til kødfarsen, men almindeligt hvedebrød er bedre, da det ikke suger væske til sig på samme måde.

Køb for eksempel et ciabattabrød og bræk et stykke af, smid den i minihakkeren og lav frisk rasp ud af det.

Hvis du synes, at kødfarsen er lidt for blød at forme som små boller, kommer du bare mere blendet brød i. Her ses mine kødboller:

Kødboller
Kødbollerne skal kun have få minutter i ovnen, så de får en smule farve. Herefter koger de videre i suppen. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gerda skriver

    november 12, 2024 at 10:13 pm

    Vi elsker bryllupssuppen.
    Har lavet den mange gange.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required