• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano

Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano

Italiensk bryllupssuppe m kødboller
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
240
SHARES
FacebookMessenger240PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. januar 2023 - Udgivet: 8. april 2021

Italiensk bryllupssuppe er en sund suppe med den dejligste smag. I suppen er der blandt andet krydrede oksekødboller og grøntsager, og så toppes den med ost.

Italiensk bryllupssuppe lyder vældig romantisk, og det er det også, hvis man altså kan se romantikken mellem grønt og kød.

Det er nemlig derfor, navnet er opstået: Ministra Maritata, som groft oversat betyder gifte grøntsager og kød.

Der er nemlig fyldig smag af hønsekødssuppe og oksekødboller med Grana Padano, persille og hvidløg. Og så har vi de gode grøntsager som gulerødder, selleri, løg, spinat og radicchio.

Naturligvis er der også pasta i, de bittesmå orzo, som kan købes i blandt andet SuperBrugsen.

Jeg er helt vild med denne suppe, der har så meget kraft og saft, og som mætter uden, at man føler sig propmæt.

Betalt indhold: Opskriften er udviklet af Madens Verden, men betalt af Grana Padano.

Se også disse opskrifter:

  • Minestrone
  • Kartoffel porre suppe
  • Ærtesuppe
  • Tomatsuppe

Opskrift på italiensk bryllupssuppe

Italiensk bryllupssuppe
Karen SenecaKaren Seneca

Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano

4.84 fra 6 stemmer
Italiensk bryllupssuppe er en sund suppe med den dejligste smag. I suppen er der blandt andet krydrede oksekødboller og grøntsager, og så toppes den med ost.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Italiensk
Kalorier: 804
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kødboller
  • 600 g hakket oksekød
  • 1,5 dl rasp - fra frisk brød
  • 1,5 stk æg
  • 1,25 dl Grana Padano - fintrevet
  • 2 fed hvidløg - fintrevet
  • 1 potte persille - finthakket
  • 1 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Suppen
  • 2 dl gulerødder - små tern
  • 1,5 dl selleristave - små tern
  • 2 dl løg - små tern
  • 3 fed hvidløg - fintrevet
  • 1 tsk chiliflager
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 l hønsekødssuppe - købt el. hjemmelavet
  • 1 radicchio - i store stykker
  • 100 g spinat - frisk, grove stykker
  • 100 g orzo
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

Kødboller
  1. Bland hakket oksefars med følgende: Presset hvidløg, finthakket persille, oregano, salt, peber, æg, rasp og den fintrevet ost Grana Padano. Brug hænderne til at ælte det hele godt igennem.
  2. Form kødbollerne med hænderne. De skal trilles til små boller på størrelse med en cherrytomat. Placer dem alle på bagepapir en bageplade ved siden af hinanden.
  3. Sæt bollerne i ovnen i tre-fem minutter på varmluft-overvarme. Så får de farve uden at blive gennemstegt, for de skal også koge i selve suppen. Sæt til side og fortsæt med suppen.
Selve suppen
  1. Du kan enten lave hønsekødssuppen selv, her finder du opskriften: Hønsekødssuppe. Du kan også købe to blokke på frost, og de er som regel udmærket til italiensk bryllupssuppe. Dog skal du lige putte en ekstra bouillonterning i.
  2. Først skærer du løg, selleri og gulerødder i nogenlunde ens små tern og presser hvidløget - eller river det fint.
  3. Varm 0,5 dl. olivenolie op i en stor suppe- eller stegegryde. Når olien er varm, tilsætter du gulerødder, selleri og løg. Steg et par minutter og tilsæt derefter chili og hvidløg.
  4. Steg videre, til løgene er klare. Det tager ca. tre minutter mere.
  5. Hæld hønsekødssuppen over i gryden med grøntsagerne og rør rundt. Bring det hele i kog.
  6. Nu tilsættes kødbollerne og pastaen, som skal koge i fem minutter, før du kommer spinat og radicchiobladene i. Det hele koger sammen i de næste tre minutter.
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  8. Server italiensk bryllupssuppe med masser af revet Grana Padano samt eventuelt finthakkede urter.

Næringsindhold

Kalorier: 804kcalKulhydrater: 68gProtein: 37gFedt: 43gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 1gKolesterol: 100mgNatrium: 2778mgKalium: 2221mgKostfibre: 7gSukker: 8gVitamin A: 8562IUVitamin C: 12mgCalcium: 358mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og servering

Som med mange andre supper og gryderetter smager den næsten endnu bedre dagen efter, hvor alle smagene har sat sig i køleskabet.

Men den er også dejlig med et drys fintrevet Grana Padano samme dag, man laver den.

Du kan bruge rasp til kødfarsen, men almindeligt hvedebrød er bedre, da det ikke suger væske til sig på samme måde.

Køb for eksempel et ciabattabrød og bræk et stykke af, smid den i minihakkeren og lav frisk rasp ud af det.

Hvis du synes, at kødfarsen er lidt for blød at forme som små boller, kommer du bare mere blendet brød i. Her ses mine kødboller:

Kødboller
Kødbollerne skal kun have få minutter i ovnen, så de får en smule farve. Herefter koger de videre i suppen. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gerda

    november 12, 2024 at 10:13 pm

    Vi elsker bryllupssuppen.
    Har lavet den mange gange.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required