Her er den bedste og nemme metode til en intervalstegt oksefilet. Intervalstegningen sikrer dig en mør oksesteg, der aldrig slår fejl.
Denne opskrift på intervalstegt oksefilet er beregnet til seks personer, og den er perfekt som gæstemad.
Lad oksefileten trække i mindst tre timer, men gerne et døgn. Skyen kan du lave om til en lækker sauce. Se også hvordan du laver en traditionel oksefilet i ovn.
Opskrift på intervalstegt oksefilet
Intervalstegt oksefilet (opskrift i ovn eller grill)
Ingredienser
- 1,5 kg oksefilet
- salt
- 2 spsk balsamico
- friskkværnet peber - og evt. BBQ-krydderi
Fremgangsmåde
- Først skal du ridse krølfedtet i skrå tern med en skarp kniv. Fjern eventuelt også stykker af fedt under stegen når nu du er i gang. Giv oksefileten en god omgang salt, som du masserer ind i kødet på alle sider.
- Kom oksestegen i en frysepose, luk den - og læg nu stegen i køleskabet. Gerne i 24 timer, men helst i mindst tre timer.
- Tag stegen ud, og smør den grundigt ind i balsamico.
- Smelt en klat smør på en varm pande, og brun nu oksefileten på begge sider ved en god varme. Den skal simpelthen have noget kulør. Krydr derefter med friskkværnet peber, og eventuelt lidt BBQ-krydderi efter eget valg.
- Læg oksefileten i et ildfast fad eller en alubakke. Kom 2 deciliter okse- eller kalvefond ved sammen med en slat sherry, så har du en god sky til sovs når oksestegen er færdig.
- Nu skal du så intervalstege oksefileten. Det betyder ganske enkelt, at kødet kommer ind og ud af ovnen med et fast interval, i dette tilfælde 15 minutter.
- Stil ovnen på 180 grader, og giv oksestegen 15 minutter inde. Tag den ud i 15 minutter (uden at overdække kødet), ind igen i 15 minutter, og ud i 15 minutter.
- Nu skal den så ind en sidste gang. Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den i ovnen. Når kernetemperaturen når de 57 grader, ja så er den færdig.
- Tag oksestegen ud, og læg den på et skærebræt. Pak den ind i flere lag sølvpapir, og lad den nu trække i 20 minutter unden udskæring.
- Skyen koges op sammen med lidt fløde, og smages til med salt, peber og lidt gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Intervalstegt oksefilet serveres med ovnbagte kartofler og en lækker broccolisalat.
Ved servering skæres oksefileten i skiver på tværs af fibrene, og anrettes straks. Mere mør oksefilet får du ikke!
Note: Du kan også lave intervalstegt oksefilet i Weber gasgrill eller kuglegrill. Følg ovenstående, og husk at holde en temperatur i grillen på 180 grader. Og så grilles oksefileten ved indirekte varme!
Se også mine opskrifter på:
Langtidsstegt oksefilet i ovn (med tid og temperatur)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anja
Hvor lang tid skal man cirka regne med at stegen skal være inde i ovnen i sidste interval til 57g?
Vh Anja
Christian N.
Oksefilet bliver virkelig mør og lækker, og det er et godt trick med balsamico. Tak for opskriften.
Sanne
Hej.
Jeg har en oksefilet på 2,9 kg som jeg gerne vil intervalstege til i aften. Dobler jeg bare (ca)intervallerne du har beskrevet her til en steg på 1,5 kg? Jeg holder self øje med kernetemperaturen undervejs. Mvh. Sanne
Søren Andersen
Lavede oksestegen til gæster i aftes og de var alle helt vilde med den. Nem opskrift og stegen bliver saftig og mør. Tak for den.
Mvh Søren fra Nykøbing F
Guffeliguf.dk
Hej Aage
Nemlig, og det gælder både culotte, oksefilet og mange andre stykker kød 🙂
Bedste hilsner
Holger
aage munch
Intervalstegning er den bedste vej til en vellykket middag