• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Intervalstegt oksefilet (opskrift i ovn eller grill)

Intervalstegt oksefilet (opskrift i ovn eller grill)

intervalstegt oksefilet
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
302
SHARES
FacebookMessenger302PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. maj 2024 - Udgivet:  4. september 2016

Her er den bedste og nemme metode til en intervalstegt oksefilet. Intervalstegningen sikrer dig en mør oksesteg, der aldrig slår fejl.

Denne opskrift på intervalstegt oksefilet er beregnet til seks personer, og den er perfekt som gæstemad.

Lad oksefileten trække i mindst tre timer, men gerne et døgn. Skyen kan du lave om til en lækker sauce. Se også hvordan du laver en traditionel oksefilet i ovn.

Opskrift på intervalstegt oksefilet

intervalstegt oksefilet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Intervalstegt oksefilet (opskrift i ovn eller grill)

5 fra 1 stemme
Her er den bedste og nemme metode til en intervalstegt oksefilet. Intervalstegningen sikrer dig en mør oksesteg, der aldrig slår fejl.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Trækketid 3 timer t
Samlet tid 4 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 693
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg oksefilet
  • salt
  • 2 spsk balsamico
  • friskkværnet peber - og evt. BBQ-krydderi

Fremgangsmåde
 

  1. Først skal du ridse krølfedtet i skrå tern med en skarp kniv. Fjern eventuelt også stykker af fedt under stegen når nu du er i gang. Giv oksefileten en god omgang salt, som du masserer ind i kødet på alle sider.
  2. Kom oksestegen i en frysepose, luk den - og læg nu stegen i køleskabet. Gerne i 24 timer, men helst i mindst tre timer.
  3. Tag stegen ud, og smør den grundigt ind i balsamico.
  4. Smelt en klat smør på en varm pande, og brun nu oksefileten på begge sider ved en god varme. Den skal simpelthen have noget kulør. Krydr derefter med friskkværnet peber, og eventuelt lidt BBQ-krydderi efter eget valg.
  5. Læg oksefileten i et ildfast fad eller en alubakke. Kom 2 deciliter okse- eller kalvefond ved sammen med en slat sherry, så har du en god sky til sovs når oksestegen er færdig.
  6. Nu skal du så intervalstege oksefileten. Det betyder ganske enkelt, at kødet kommer ind og ud af ovnen med et fast interval, i dette tilfælde 15 minutter.
  7. Stil ovnen på 180 grader, og giv oksestegen 15 minutter inde. Tag den ud i 15 minutter (uden at overdække kødet), ind igen i 15 minutter, og ud i 15 minutter.
  8. Nu skal den så ind en sidste gang. Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den i ovnen. Når kernetemperaturen når de 57 grader, ja så er den færdig.
  9. Tag oksestegen ud, og læg den på et skærebræt. Pak den ind i flere lag sølvpapir, og lad den nu trække i 20 minutter unden udskæring.
  10. Skyen koges op sammen med lidt fløde, og smages til med salt, peber og lidt gastrik.

Næringsindhold

Kalorier: 693kcalKulhydrater: 2gProtein: 45gFedt: 55gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 23gKolesterol: 175mgNatrium: 510mgKalium: 760mgSukker: 1gCalcium: 18mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Intervalstegt oksefilet serveres med ovnbagte kartofler og en lækker broccolisalat.

Ved servering skæres oksefileten i skiver på tværs af fibrene, og anrettes straks. Mere mør oksefilet får du ikke!

Note: Du kan også lave intervalstegt oksefilet i Weber gasgrill eller kuglegrill. Følg ovenstående, og husk at holde en temperatur i grillen på 180 grader. Og så grilles oksefileten ved indirekte varme!

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt oksefilet i ovn (med tid og temperatur)

Grydestegt oksefilet - nem opskrift på oksefilet i gryde

Oksefilet sous vide - opskrift med tid og temperatur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja

    juni 16, 2024 at 11:14 pm

    Hvor lang tid skal man cirka regne med at stegen skal være inde i ovnen i sidste interval til 57g?
    Vh Anja

    Svar
  2. Christian N.

    maj 10, 2024 at 8:10 am

    Oksefilet bliver virkelig mør og lækker, og det er et godt trick med balsamico. Tak for opskriften.

    Svar
  3. Sanne

    december 31, 2023 at 1:44 pm

    Hej.
    Jeg har en oksefilet på 2,9 kg som jeg gerne vil intervalstege til i aften. Dobler jeg bare (ca)intervallerne du har beskrevet her til en steg på 1,5 kg? Jeg holder self øje med kernetemperaturen undervejs. Mvh. Sanne

    Svar
  4. Søren Andersen

    september 28, 2016 at 9:14 am

    Lavede oksestegen til gæster i aftes og de var alle helt vilde med den. Nem opskrift og stegen bliver saftig og mør. Tak for den.
    Mvh Søren fra Nykøbing F

    Svar
  5. Guffeliguf.dk

    september 20, 2016 at 5:12 pm

    Hej Aage
    Nemlig, og det gælder både culotte, oksefilet og mange andre stykker kød 🙂
    Bedste hilsner
    Holger

    Svar
  6. aage munch

    september 20, 2016 at 12:40 pm

    Intervalstegning er den bedste vej til en vellykket middag

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required