Her får du min opskrift på indonesisk kylling, der laves i et fad og steges 20 minutter i ovnen. Med grøntsager, karry og mangochutney.
Indonesisk kylling er en skøn ret med kylling og grøntsager, der steges i et fad og blot skal have 20 minutter i ovnen.
Det gode ved retten er, at du kan bruge min grundopskrift her, eller tilføje forskellige slags ingredienser til den.
Du kan blandt andet skære en banan eller to i skiver, og komme den i fadet.
Sambal oelek kan erstattes med lidt chili, du kan skrue op eller ned for mængden af mangochutney, afhængig af hvor glad du er for den.
Se også: Kylling i mango - opskrift på mango chicken curry
Den almindelige gule karry kan erstattes med en rød karry, der købes på glas. Men vær opmærksom på, at den røde karry er noget stærkere!
Mængden af porrer og gulerødder kan du selvfølgelig også variere som du synes, men jeg synes mængden i opskriften er meget passende.
Endelig kan du skifte fløden ud med en madlavningsfløde, der selvfølgelig tykner lidt mere, og i øvrigt indeholder mindre fedt end piskefløde.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på indonesisk kylling
Indonesisk kylling opskrift i ovn på 20 minutter
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 2 porrer
- 3 gulerødder
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 5 dl fløde
- 3 tsk karry
- 2 spsk mangochutney
- 1 tsk sambal oelek
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find en bradepande eller ildfast fad frem. Snit gulerødder og porrer i tynde og skrå skiver, og fordel dem i fadet.
- Hvidløg snittes i tynde skiver, mens peberfrugten skæres i mindre tern. Kommes i fadet.
- Kyllingefileterne skæres i strimler på langs, så de er cirka en centimeter tykke. Brun kyllingestrimlerne ved høj varme så de får farve, og krydr med salt og peber. Læg dem i fadet.
- Kog hurtigt panden af med fløde, karry, mangochutney og sambal oelek, og hæld det over kylling og grøntsager.
- Smag gerne til med lidt salt og peber.
- Stil dit fad med indonesisk kylling ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Indonesisk kylling serveres med kogte ris og et stykke hjemmebagt brød af min nem dej.
Undrer du dig også: Hvad er sambal oelek? Få svaret i linket.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Susan Mosevrå Jensen
Indonesisk kylling i fad er en super ret. Jeg har serveret den for gæster i alle aldre, og alle synes vældig god om den. Det er også en stor fordel, at alt kan forberedes på forhånd. Tak for opskriften
Lisbeth
Kan man evt brug kokosmælk i stedet for fløde?
Dan
Jeg kan ikke få næringsindholdet til at give mening - 220 kalorier per portion.
Men det er vel knap det halve af, hvad der er i fløden alene?
Holger Rørby Madsen
Hej Dan
Tak for det, og du har fuldstændig ret. Det var en fejl i beregningen, og nu er den korrekte på 🙂
Alt det bedste
Holger
Rasmus
Hej Holger,
Tak for inspirationen. Jeg skal lave den her i morgen til min familie, men tænkte på, om man med fordel kan lave det en dag forinden og have det på køl? Synes at have læst, at smagen bliver mere intens, hvis man laver det på forhånd og så varmer det i ovnen efterfølgende i de 20 minutter?
Tak,
Rasmus
Pernille
Lækker ret - også for børn!
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Dejligt at høre - og tak for tilbagemelding 🙂
Alt det bedste
Holger