• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Supper › Nem indisk linsesuppe med karry og røde linser

Nem indisk linsesuppe med karry og røde linser

indisk linsesuppe med karry
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juli 2024 - Udgivet: 7. marts 2019

Opskriften på en god og hurtig indisk linsesuppe, der laves med røde linser. Linsesuppens fyld består desuden af blandt andet blomkål og broccoli.

Indisk linsesuppe er ikke kun en lækker og mættende suppe til vegetarer, det er altså en suppe alle kan lide.

Linsesuppen laves med de sunde røde linser, der skal koges i cirka 20 minutter.

Derfor er indisk linsesuppe også en rimelig hurtig ret at lave, og den er altså sund med fyld af blomkål og broccoli, der blot koges med de sidste fem minutter.

På den måde bevarer du også både smag og alle vitaminer i suppen.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, hvor du serverer et godt stykke brød til.

Eventuelt disse nemme naanbrød.

Ingredienser til indisk linsesuppe

2 rødløg
4 fed hvidløg
2 teskefulde karry
150 gram røde linser
8 deciliter vand
2 bouillonterninger
2 deciliter fløde
1 limefrugt
1 lille blomkål
1 lille broccoli
Evt. chili
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rødløg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint. Mas eventuelt hvidløgsfed med kniven inden de snittes ud.
  2. Varm en gryde op med en god sjat olivenolie i, og svits løg og hvidløg et par minutter ved middel varme. Kom så karry ved og lad det svitse med et minuts tid.
  3. De røde linser skylles og kommes ved sammen med vand og bouillon, hvorefter det koges op. Tilsæt så fløde sammen med saften af en lime. Lad det simre under låg i cirka 15 minutter.
  4. Blomkål og broccoli skæres ud i små buketter, der helst skal være mundrette. Brug passende mængde blomkål og broccoli, så det ikke fylder alt for meget i linsesuppen, og det afhænger selvfølgelig af hvor store kålene er.
  5. Når linsesuppen har kogt de 15 minutter, kommes blomkål og broccoli og koger videre cirka fem minutter, så de netop når at blive næsten møre. Blomkål og broccoli må gerne have lidt bid i en indisk linsesuppe.
  6. Smag linsesuppen til med salt, peber og gerne også lidt chili og eventuelt mere karry.

Servering

Indisk linsesuppe serveres som den er, den er godt fyldig og meget mættende. Også selvom der ikke er kød i suppen.

Som nævnt længere oppe er et stykke naanbrød perfekt til suppen. Eller prøv mine nemme kærnemælksbrød til.

Se også mine opskrifter på:

Pandestegte naan med raita og dhal

Den populære thaisuppe med kylling

Butter Chicken

Mulligatawny

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • billede med kartoffel porre suppe
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her