Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Supper › Nem indisk linsesuppe med karry og røde linser

Nem indisk linsesuppe med karry og røde linser

indisk linsesuppe med karry
Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailSMS

Opskriften på en god og hurtig indisk linsesuppe, der laves med røde linser. Linsesuppens fyld består desuden af blandt andet blomkål og broccoli.

Indisk linsesuppe er ikke kun en lækker og mættende suppe til vegetarer, det er altså en suppe alle kan lide.

Linsesuppen laves med de sunde røde linser, der skal koges i cirka 20 minutter.

Derfor er indisk linsesuppe også en rimelig hurtig ret at lave, og den er altså sund med fyld af blomkål og broccoli, der blot koges med de sidste fem minutter.

På den måde bevarer du også både smag og alle vitaminer i suppen.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, hvor du serverer et godt stykke brød til.

Eventuelt disse nemme naanbrød.

Ingredienser til indisk linsesuppe

2 rødløg
4 fed hvidløg
2 teskefulde karry
150 gram røde linser
8 deciliter vand
2 bouillonterninger
2 deciliter fløde
1 limefrugt
1 lille blomkål
1 lille broccoli
Evt. chili
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rødløg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint. Mas eventuelt hvidløgsfed med kniven inden de snittes ud.
  2. Varm en gryde op med en god sjat olivenolie i, og svits løg og hvidløg et par minutter ved middel varme. Kom så karry ved og lad det svitse med et minuts tid.
  3. De røde linser skylles og kommes ved sammen med vand og bouillon, hvorefter det koges op. Tilsæt så fløde sammen med saften af en lime. Lad det simre under låg i cirka 15 minutter.
  4. Blomkål og broccoli skæres ud i små buketter, der helst skal være mundrette. Brug passende mængde blomkål og broccoli, så det ikke fylder alt for meget i linsesuppen, og det afhænger selvfølgelig af hvor store kålene er.
  5. Når linsesuppen har kogt de 15 minutter, kommes blomkål og broccoli og koger videre cirka fem minutter, så de netop når at blive næsten møre. Blomkål og broccoli må gerne have lidt bid i en indisk linsesuppe.
  6. Smag linsesuppen til med salt, peber og gerne også lidt chili og eventuelt mere karry.

Servering

Indisk linsesuppe serveres som den er, den er godt fyldig og meget mættende. Også selvom der ikke er kød i suppen.

Som nævnt længere oppe er et stykke naanbrød perfekt til suppen. Eller prøv mine nemme kærnemælksbrød til.

Se også mine opskrifter på:

Pandestegte naan med raita og dhal

Den populære thaisuppe med kylling

Butter Chicken

Mulligatawny

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.