• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Nem indisk linsesuppe med karry og røde linser

Nem indisk linsesuppe med karry og røde linser

indisk linsesuppe med karry
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juli 2024 - Udgivet:  7. marts 2019

Opskriften på en god og hurtig indisk linsesuppe, der laves med røde linser. Linsesuppens fyld består desuden af blandt andet blomkål og broccoli.

Indisk linsesuppe er ikke kun en lækker og mættende suppe til vegetarer, det er altså en suppe alle kan lide.

Linsesuppen laves med de sunde røde linser, der skal koges i cirka 20 minutter.

Derfor er indisk linsesuppe også en rimelig hurtig ret at lave, og den er altså sund med fyld af blomkål og broccoli, der blot koges med de sidste fem minutter.

På den måde bevarer du også både smag og alle vitaminer i suppen.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, hvor du serverer et godt stykke brød til.

Eventuelt disse nemme naanbrød.

Ingredienser til indisk linsesuppe

2 rødløg
4 fed hvidløg
2 teskefulde karry
150 gram røde linser
8 deciliter vand
2 bouillonterninger
2 deciliter fløde
1 limefrugt
1 lille blomkål
1 lille broccoli
Evt. chili
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rødløg og hvidløgsfed pilles og hakkes fint. Mas eventuelt hvidløgsfed med kniven inden de snittes ud.
  2. Varm en gryde op med en god sjat olivenolie i, og svits løg og hvidløg et par minutter ved middel varme. Kom så karry ved og lad det svitse med et minuts tid.
  3. De røde linser skylles og kommes ved sammen med vand og bouillon, hvorefter det koges op. Tilsæt så fløde sammen med saften af en lime. Lad det simre under låg i cirka 15 minutter.
  4. Blomkål og broccoli skæres ud i små buketter, der helst skal være mundrette. Brug passende mængde blomkål og broccoli, så det ikke fylder alt for meget i linsesuppen, og det afhænger selvfølgelig af hvor store kålene er.
  5. Når linsesuppen har kogt de 15 minutter, kommes blomkål og broccoli og koger videre cirka fem minutter, så de netop når at blive næsten møre. Blomkål og broccoli må gerne have lidt bid i en indisk linsesuppe.
  6. Smag linsesuppen til med salt, peber og gerne også lidt chili og eventuelt mere karry.

Servering

Indisk linsesuppe serveres som den er, den er godt fyldig og meget mættende. Også selvom der ikke er kød i suppen.

Som nævnt længere oppe er et stykke naanbrød perfekt til suppen. Eller prøv mine nemme kærnemælksbrød til.

Se også mine opskrifter på:

Pandestegte naan med raita og dhal

Den populære thaisuppe med kylling

Butter Chicken

Mulligatawny

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her