Nem og lækker opskrift på indbagt kylling. Her får du lækre og sprøde stykker dybstegt kylling, der er vendt i en nem tempuradej.
Indbagt kylling er lækker aftensmad, og så er de dybstegte stykker kylling faktisk nemme at lave.
Jeg foretrækker inderfilet fra kyllingen, som jeg synes bliver mørt og lækkert, men du kan også bruge kyllingebryst, der så skæres ud i mere mundrette stykker.
Derefter dyppes kyllingen i tempuradejen, og så kan du dybstege stykkerne i solsikkeolie. Det er faktisk ganske nemt, og alle er vilde med det. Rester er gode i madpakken dagen efter.
Ønskes en mere krydret udgave kan man komme lidt tørret chili, paprika, hvidløgspulver eller andre krydderier i dejen. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på indbagt kylling
Indbagt kylling - Opskrift på dybstegt kylling i tempuradej
Ingredienser
- 1 portion tempura dej - se opskrift i linket
- 600 g kyllingeinderfilet
- 1 l solsikkeolie - til dybstegning
Fremgangsmåde
- Lav tempuradej som anvist - det er meget nemt.
- Skær hvert stykke kyllingeinderfilet over i 2 eller stykker, afhængig af hvor stykker indbagt kylling du ønsker. Jeg deler dem gerne i 2 stykker.
- Vend hvert stykke i tempuradejen.
- Varm solsikkeolie op i en gryde eller dyb pande. Lad olien blive varm, gerne omkring 170-180 grader og kom kyllingestykkerne i. Steg ikke for mange ad gangen.
- Steg de indbagte stykker kylling i ca. 3-4 minutter, så de bliver flotte og gyldne.
- Tag dem op på et stykke køkkenrulle, hvor fedtet dryppes af. Brug gerne en hulske. Fortsæt på samme med med resten af kyllingestykkerne, men husk ikke at stege for mange ad gangen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De stegte stykker indbagt kylling serveres straks sammen med nudler, ris, salat eller hvad du synes. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og kom gerne med din mening om den her, så vi kan dele erfaringerne.