Her får du min opskrift på de bedste indbagte kartofler i butterdej. Fyldet laves også med lidt jordskokker og fløde, og kartoffelpakkerne smager himmelsk.
Indbagte kartofler er lækkert tilbehør, hvor revne kartofler pakkes ind og bages i butterdej.
Det giver sprøde kartoffelpakker, som bare smager godt.
Her har jeg lavet de indbagte kartofler med jordskokker, rosmarin og fløde, og det løfter altså smagen virkelig godt.
Det vigtige er, at du lige lader kartoffelmassen stege indtil næsten al fløde er stegt væk, da der ikke må være for meget væde/fugt i butterdejspakkerne.
Husk i øvrigt at tage butterdejspakkerne ud af fryseren 20 minutter før de skal bruges, da de så er nemmere at rulle ud.
Du kan selvfølgelig sagtens lave din egen butterdej, men du også bare købe en pakke frosne butterdejsplader.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, med to pakker med indbagte kartofler til hver. Det plejer at passe meget godt, men du kan selvfølgelig sagtens også lave flere.
Der plejer at være fyld nok, og overskydende fyld kan serveres i en skål til hovedretten.
Mere mad med kartofler: Se opskrift på langtidsstegte kartofler.
Ingredienser til indbagte kartofler
1 rødløg
2 fed hvidløg
300 gram skrællede kartofler
300 gram skrællede jordskokker
1 god dusk frisk rosmarin
2 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
3 plader butterdej
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Rødløg og hvidløgsfed hakkes fint og sauteres i lidt olie på en pande.
- Kartoflerne rives på den grove side af rivejernet, hvorefter du presser så meget væde ud af kartoflerne som muligt. Det gør du ved at knuge de revne kartofler i hånden.
- Kom de revne kartofler på panden til løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter ved en god varme.
- Snit jordskokkerne i små tern og kom dem ved sammen med finthakket rosmarin. Spar ikke på rosmarinen, da den giver god smag til dine indbagte kartofler.
- Tilsæt fløde og krydr med salt og peber.
- Vend rundt mens fløden reduceres ind så der næsten ikke er nogen væske tilbage. Det tager cirka fem minutter. Tag panden af kogepladen.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Butterdejspladerne rulles ud til cirka 24 gange 24 centimeter, som du derefter deler på midten på hvert led. Nu har du otte plader på 12 gange 12 centimeter.
- Læg en stor skefuld kartoffelfyld på midten, og pensl kanten hele vejen rundt med sammenpisket æg. Fold sammen, så det ene hjørne lægger oven på det modsatte hjørne, og pakken nu er en trekant. Kanten klemmes sammen med en gaffel, så den også danner et fint mønster.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og sådan gør du med alle otte pakker. Pensl dem med æg.
- Bages cirka 20 minutter indtil de er flotte, sprøde og gyldne.
Servering
Indbagte kartofler serveres straks som tilbehør.
Mere med butterdej: Se også hvordan du laver indbagt rabarberkompot.
Din vurdering
-
Indbagte kartofler
Stem her
( stemmer)Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.